„ A közönség a nevemet skandálta! Még sohasem éreztem hasonlót!”

Az első hazai bajnokin, a MAFC ellen nem sikerült kiharcolnunk a győzelmet. Többen jól teljesítettek, de csapatként nem működtünk gördülékenyen. Hiányzott a magabiztos védekezés, és a pontos támadás. A második negyed, második felében Czinger Zoltán egymaga vitte a hátán a csapatot és10 pontot szerzett sorozatban. 17-es VAL-t hozott össze 17 perc alatt. Pontjai mellett 5 lepattanót szedett, két gólpasszt és két blokkot is kiosztott. A fiatal játékossal a MAFC meccs tapasztalatairól  és a Kaposvár elleni találkozóról is kérdeztük:

Az első hazain a MAFC ellen remekül játszottál, a csapat mégis kikapott. Milyen volt a pályán, belülről a mérkőzés?

 

-Köszönöm a dicséretet, de ha szakmai szemszögből nézzük a mérkőzést, a jó dolgok mellett akadtak hibák, az én játékomban, ugyanúgy, mint a társaiméban. Annak örülök, hogy jól jött ki a lépes a szerdai mérkőzésen és most már pontokkal is hozzá tudtam járulni a csapat munkájához, de szeretnek a védekezésben is egyre kevesebb hibát véteni es ezzel bizonyítani, hogy érdemes vagyok Tamás bizalmára. Az mérkozest belülről szerintem mindnyájan hasonlóan éltük meg. Egy nagyon küzdős, gyors menetű játék volt, ahol az ellenfél jó százalékú külső dobásokkal megbüntette védekezésben vétett hibainkat. Az egész csapat nagyon akart nyerni és mindannyin küzdöttünk, hajtottunk a pályán, de sajnos sokszor nem csapatként, hanem egyénieskedve próbáltuk megoldani a helyzeteket, amikből sok rossz megoldás született. Egészen a végéig hittünk benne, hogy meg tudjuk nyerni a meccset, de sajnos, amikor gyors játékot kellett volna játszanunk nem tudtuk időben feljutatni a labdát es néhány szituációban, amikor felállt vedelem ellen kellett volna hosszan játszanunk előkészítetlenül dobtunk. Természetesen nem örülünk a vereségnek, de most már a következő mérkőzésre, a vasárnapi Kaposvár elleni meccsre kell koncentrálnunk. 

 

Pantelicet nem könnyű helyettesíteni. Ennyire hiányzott a csapatból, a pályáról?

 

-Természetesen nagyon hiányzott! Ő egy remek és nagy rutinnal rendelkező játékos, egy igazi vezéregyéniség, aki védekezésben és támadásban is sokat jelent a csapatnak. De nagyobb odafigyeléssel és precízebb feladat végrehajtásokkal Pantelic nélkül is győznünk kellett volna, nem lebecsülve a MAFC-ot. Sajnos a pontatlanságainkat nem tudtuk ellensúlyozni. 

 

 

Milyen érzés volt amikor a közönség a nevedet skandálta?

 

-Amikor meghallottam, hogy a közönség a nevemet skandálta nagy öröm fogott el, mivel még sohasem éltem ilyet át. Ilyen jellegű biztatás mindenkinek egy extra lökést ad és remekül esik. Örülök is, hogy ezt a kérdések közé tetted, mivel így alkalmam nyílik, hogy köszönetet mondjak minden szurkolónak, aki kilátogatott a mérkőzésre és remek hangulatot teremtett, valamint mögöttem és a csapat mögött álltak. Még egyszer köszönöm ezt a remek élményt és remélem, hogy legközelebb ilyenről majd egy győztes meccs után is tudsz kérdezni.

 

 

Vasárnap egy újabb kemény mérkőzés következik... a Kaposvár ellen. Milyen találkozóra számítasz?

 

-Ettől a  mérkőzéstől nem várom, hogy egyszerűbb, könnyebb lesz, mint a legutóbbi meccsünk. Egy nagyon precíz és az előre megbeszélt taktikákat betartó kosárlabdát kell játszanunk, hogy eredményesek legyünk ellenük. A Kaposvárnak is vannak remek játékosai, akik már régóta együtt játszanak, összeszokottak ezért nagyon oda kell figyelnünk a meccs első percétől az utolsóig. Természetesen már elkezdtük a vasárnapi meccsre való felkészülést aminek első lepeseben megnéztünk videón néhány részletet a MAFC meccsből, hogy tanuljunk azokból, olyan hibákat a jövőben ne kövessünk el még egyszer. Nem árulok el nagy titkot: a győzelem a cél.

 

 

Hogy látod, milyen az idei keret, milyen a közösség most a ZTE -ben?

 

-Az ide keret egy a tavalyinál mindenképpen jobb helyezés elérésére hivatott társaság. A csapat szellem nagyon jó, véleményem szerint az edzői stáb a játékosok kiválasztásánál fontosnak tálalta azt is, hogy a csapatban ne csak jó játékosok, de emberileg is remek személyek kerüljenek. Az edzők mellett az idősebb játékosok mindegyike segít minket, fiatalabbakat és sokat lehet egymástól tanulni.. Én nagyon jól érzem magam ebben a csapatban, egy nagyon jó társaságot hozott össze a vezetőség es remélem, hogy ezzel a jó csapat összetartással hozzá segít minket nehezebb helyzetek leküzdéséhez is.

 

 

Sokan mondják, hogy az idei év számodra is nagyon fontos lesz. Így gondolod te is?

 

 

-Az idei év természetesen fontos a számomra, de a mögöttem lévő és az előttem álló idények is nagyon fontosak voltak, lesznek. Egy megkezdett úton haladok, aminek minden állomása fontos és ameddig előre fele haladok, addig az út minden részével több leszek, mint ember, mint játékos, fejlődők és előrébb haladok. Ez az év olyan szempontból lesz fontos a számomra, hogy az edzőktől úgy érzem, hogy sokkal nagyobb bizalmat kapok, ami egy plusz motiváció, egy plusz segítő tényező. Meg szeretném mutatni, hogy jogosan kaptam tőlük bizalmat és szeretném a legtöbbet kihozni magamból, ezzel is meghálálva azt.

 

 

Reméljük, hogy a Kaposvár elleni vasárnapi bajnokin, hasonlóképpen hozza hangulatba játékával a közönséget Zoli!

 

 

Zalakerámia ZTE KK- Kaposvári KK

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok 19.00

Jv: Kapitány Gellért, Szabó Gergő, Kulcsár Tibor (dr. Páli Kálmán)

 

2015. október 10. Zalakerámia ZTE KK

 

 

Megosztás