„Fontos, hogy jól védekezzünk és kontrolláljuk a játékot!”

Még három forduló van hátra az alapszakaszból, két hazai és egy idegenbeli összecsapás. Az első megmérettetés szombaton a Naturtex-SZTE-Szedeák ellen lesz a Városi Sportcsarnokban. Két hét szünet után folytatódik a bajnokság, ahol most már minden győzelemnek nagy értéke van. A fiúk keményen készültek a kényszerű szünetben – kupadöntő miatt – és készen állnak a küzdelemre. A szurkolók egyik kedvence és jelenleg a csapat kapitánya, Lekli József is győzelmet remél a Szeged ellen. 

 

– Az utolsó két mérkőzést megnyertétek, milyen a hangulat most az öltözőben? 

 

– A győzelmek mindig feldobják a társaságot, így most jó hangulatban vagyunk. Remélem, hogy a hátralévő meccseken ez erőt ad a csapatnak és minél több mérkőzést meg tudunk nyerni.

 

 

– Két hét szünet volt a kupadöntő miatt, ez jelenthet jót is és rosszat is (lendületvesztés-pihenés).

 

– A csapat lendületét nem hiszem, hogy megtöri ez a két hetes pihenő. Keményen dolgoztunk ez idő alatt, aminek remélem meglesz az eredménye a Szeged elleni mérkőzésen is. A két hét alatt szerettük volna kijavítani a hibáinkat mind támadásban, mind védekezésben, valamint új elemeket is gyakoroltunk.

 

– A sorozatban harmadik hazai bajnokin a Szeged érkezik, ami újabb nehéz mérkőzésnek számít. Mi lehet a jó taktika a vendégekkel szemben?

 

– Nagyon fontos lesz, hogy jól védekezzünk, egész meccsen kontrollált játékot játsszunk, kezünkben tartsuk a mérkőzést, hogy a Szeged egy pillanatig se gondolja, hogy nyerhet Egerszegen. A szombati meccs biztosan egy nehéz mérkőzés lesz, de mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy győztesen hagyjuk el a parkettet. Nagyon fontos számunkra ez a győzelem.

 

– Mit vársz a hátralévő alapszakasz-meccsektől és a középszakaszban?

 

– Az alapszakaszban és a középszakaszban is minél többet meccset meg kell nyerni, hogy biztosítsuk a bentmaradásunkat. Én képesnek tartom a csapatunkat ennek a célnak az elérésére. 

 

A mérkőzés 19 órakor kezdődik és a Papp Péter, Söjtöry Tamás, Kulcsár Tibor játékvezetői hármas dirigálja majd a találkozót. 

 

2015. február 27. Zalakerámia ZTE KK

 

 

Megosztás