10. helyezés a serdülő bajnokságban

Az elmúlt hétvégén rendezték az országos serdülő bajnokság döntőit, a legjobbak Debrecenben a bajnoki címért, a 9-16. helyért pedig Baján küzdöttek a csapatok. A ZTE KK A csapata hosszú csatározások után a bajai tornára volt hivatalos és ott próbált meg minél jobb helyezést elérni.

Az első mérkőzésen a Hódmezővásárhely csapatával játszottak a fiúk, és csak győzelemmel lehetett továbbjutni a legjobb 12-be. Nem indult rosszul a mérkőzés, gyorsan elhúztunk a kék-sárgáktól, de néhány figyelmetlenség után újra kicsi lett a különbség. A második negyedben nagyon gyengén támadtunk a védekezésben pedig hagytuk a magas embereket érvényesülni az ellenfélnél. A szünetben megbeszéltük, hogy ennél több kell, mind agilitásban, mind koncentrációban. Ennek megfelelően kezdtük el a második félidőt és hamar utolértük az alföldi csapatot,  így az utolsó negyedre már előnnyel fordulhattunk. A különbség, ha lassan is, egyre nőtt a két csapat között, Simó Bence nagyon ponterősen játszott és végre a védekezésünk is összeállt. Kicsit megszenvedve, de hozta a csapat ezt a fontos mérkőzést.

ZTE KK/A  - Vásárhelyi Tornádók 72-61  (19-16, 8-18, 22-13, 23-14)

ZTE KK/A :Slezák B. 4, Lajos B. -, Kámán K. 6, Békési P. 4, Büki B. 1, Simó B. 43, Kovács B. -, Fullér S. 6, Kóbor M. –, Szabó M. 8

A bajai torna döntőjébe jutása volt a tétje a szombati csatának, ahol nem más volt az ellenfél, mint az esélyesebb Szegedet búcsúztató hazai csapat. Az első félidőben megint csak gondjaink akadtak a koncentrációval, sok kihagyott közeli dobásunk volt és a saját palánkunk alatt sem villogtunk. Szerencsére a Baja nem tudott nagyon elhúzni a szünetre, így a pihenő után volt esélyünk ismét a magunk javára fordítani a mérkőzést. Gyorsan egyenlítettünk de ezután fej-fej mellett haladt a két csapat. Nem jöttek be a kinti dobásaink – sajnos az egész hétvégén – nehezen lehetett feltörni a masszív bajai védelmet. Szerencsére a védekezésünk most is működött és sok labdát szereztünk. Igazi ki-ki mérkőzés alakult ki a hajrára, az amúgy is meleg csarnokban még forróbb lett a hangulat a pályán és a nézőtéren is,  szurkolóink a lelátón is állták a sarat a hazaiakkal szemben. A 36. percben többször is a nyolc pontos vezetésért támadtunk, azonban mindig hibáztunk és ezzel a Baja tudott élni és megint egyenlített. Az utolsó perc drámai volt, üres ziccert, büntetőket hibáztunk, azonban hátul háromszor is labdát szereztünk így végül meg lett a döntőbe jutás.

Bajai Bácska FKE – ZTE KK/A 67 – 70   (22-23, 18-14, 17-21, 10-12)

ZTE KK/A: Slezák B. 6/3, Lajos B. 1, Kámán K. 11, Békési P. 2, Büki B. 2, Simó B. 38/3,  Kovács B. -, Fullér S. 6, Kóbor M. –, Szabó M. 2, Könczöl I. –, Lében Zs. 2

A „B” döntőben a KLKS csapatával kerültünk össze, a budapesti csapatot két héttel ezelőtt nagyon jó játékkal sikerült legyőzni, tehát egyáltalán nem esélytelenként kezdtük el a mérkőzést. Sajnos a jó játék most elmaradt, mindkét csapat rengeteg hibával kezdett, a nagy meleg rányomta a játékra a bélyegét. A KLKS nem tudta kihasználni a magassági fölényét, mi pedig nem támadtunk lendületesen és továbbra sem találtunk be kintről. A második negyedben már több kosár született mindkét oldalon, egészen a negyed közepéig pár ponttal vezettünk, de akadozott a gépezet. A 15. perc után érkezett a sárgamezesektől három tripla, ami teljesen megzavarta a pályán lévő játékosainkat és így 9 pontos hátránnyal vonultunk a nagyszünetre. Megint adott volt a feladat, meg kell fordítani a második félidőben a mérkőzést. Hatalmas küzdelem volt a pályán, egyik csapat sem tudta ráerőltetni az akaratát a másikra és ez a KLKS-nek kedvezett, őrizte az előnyét. Az utolsó játékrészben aztán elkezdtünk szép lassan araszolgatni előre, a 36. percben már csak két pont volt a hátrányunk, több lehetőségünk is volt az egyenlítésre, de nem tudtunk élni vele. Egy újabb hármassal ismét elhúzott a KLKS, amely innentől már nem engedte ki a kezéből a győzelmet és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést és egyben a döntőt.

Kiss Lenke KS - ZTE KK/A  59 - 49   (7-9, 22-11, 16-15, 14-14)

ZTE KK/A: Slezák B. -, Lajos B. -, Kámán K. 5/3, Békési P. 14/3, Büki B. 2, Simó B. 17,  Kovács B. 4, Fullér S. 6, Kóbor M. -, Szabó M. 1, Könczöl I. -Lében Zs. -

Csapatunk így, 89 induló csapat közül, a 10. helyen végzett a serdülő bajnokságban, amely helyezés egy részről reális, más részről igen kedvező, hiszen csapatunk nem rendelkezik domináns, magas játékossal, így elég nagy hátránnyal indultunk. A nyolcas döntőbe nagyrészt ez miatt nem tudtunk bejutni, de a hasonló képességű csapatokat sikerült megelőzni és ezért mindenképpen jár a gratuláció a gyerekeknek. Köszönjük a szülők és szimpatizánsok lelkes odaadását, buzdítását az egész szezon során, reméljük még sok közös élményben lesz részünk.

Bödör Ferenc, edző

2016. június1. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás