Nagy csatában szombathelyi győzelem

Zalakerámia-ZTE KK–Falco-Trend Optika KC Szombathely
85-92 (19-18, 22-30, 26-25, 18-19)


Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 1600 néző.
Vezette: Györffy P. A., Boros T., Söjtöry T., (Parádi)

Zalakerámia-ZTE KK: Boston 9, Safford 26/3, Gáspár 14/6, Plumb 11, Lekli 8 .
Csere: Kámán 6, Koma –, Velkey 5/3, Kovács Á. 6, Kerkai –. Vezetőedző: Raul Jimenez.
Falco-Trend Optika KC Szombathely: Váradi 11/6, Timberlake 13/3, Perl 9, Zagorac 22/3, Szabó 13.
Csere: Simon L. 3, Will 6/6, Mitchell 12/6, Bognár 3. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Kipontozódott: Lekli (40.)

 

A szombat esti, Falco elleni összecsapáson a ZTE számára komoly megnyugvást jelenthetett volna a szombathelyi gárda legyõzése. Mivel a zalaiak már nem érhettek oda a rájátszást érő helyek egyikére sem, ezért elsõsorban a középszakaszbeli hazai veretlenségüket szerették volna megõrizni, míg a vendégek az osztályozós helyektõl iparkodnak minél távolabb kerülni.


Két perc telt el találat nélkül, mikor Váradi triplájára Gáspár hasonlóval válaszolt. A vendégeknél a fiatal játékos találatai mellett Zagorac jó megoldásaival tapadt ellenfelére a Falco. A hamar két személyit begyűjtő Szabó Miklós, valamint Zagorac egységeivel hárompontos előnyt szereztek a vasiak, amit a negyed végére megfordított a ZTE (19-18).

 

 

A második felvonás is zalai kosarakkal kezdődött, majd Will Tamás két távoliját követően 23-28-at mutatott az eredményjelző tábla. Elsősorban Safford kiváló megoldásainak köszönhetően két perccel később már öttel a vendéglátók jártak előbbre.  A padról beszálló Mitchell pontjaival egyenlített a Falco. A katasztrofálisan büntetőző egerszegiek a félidő végét alaposan elrontották, így hétpontos vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

 

A nagyszünet után hamar elolvadt a vasiak előnye, de fordítani nem tudott a kék-fehér csapat. Tartotta néhány pontos előnyét a Falcó, majd a játékrész végére – elsősorban Timberlake pontjainak köszönhetően ismét hat egységre növelték előnyüket. (67-73)


Velkey triplája nyitotta meg a zárónegyedet, és úgy tűnt, fordítani tud a ZTE, ám ismét előjöttek a bosszantó hibák. Rossz döntések, előkészítetlen dobások és eladott labdák jellemezték ekkor a zalaiak játékát. Hat perccel a találkozó vége előtt újra csak visszaállt a hétpontos vendégelőny. Újabb rohamot indítottak Gáspárék a fordításért de a hajrában Lekli ellen ítélt technikai, majd az azt követő sikeres szombathelyi büntetők végleg eldöntötte a mérkőzést. 92-85-re győzött a Falco.

 

 

A mérkőzés jelentős részében ötlettelenül és nagy hibaszázalékkal játszó, ismét gyengén büntetőző ZTE szinte végig futott az eredmény után. A pontosabban és fegyelmezettebben kosarazó vendégek megérdemelten győztek és ezzel egy ötmérkőzéses rossz sorozatot sikerült megszakítaniuk.

 

Értékelések:

 

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa
Zalakerámia ZTE KK;

Megosztás