A 16. helyen végzett a debreceni U19-es VB-n a magyar válogatott

Spanyol győzelemmel zárult a Debrecenben rendezett U19-es fiú kosárlabda világbajnokság. A döntőben Franciaországot győzték le a spanyolok, míg a bronzérmet az amerikaiakat legyőző törökök szerezték meg. A magyar válogatott végül a 16. helyen zárta a tornát. 

A Váradi Kornél vezette U19-es korosztályos válogatott jól kezdte a világbajnokságot, hiszen Argentínát és Koreát is legyőzte. A folytatás már nem sikerült ilyen jól, hiszen a csoportrangadón kikaptak Törökországtól, majd a negyeddöntőben Japántól. A 9-16. helyért folytatott küzdelemben szoros mérkőzéseket játszottak a fiúk, de előbb Kína, majd Madagaszkár (80-77) és végül Libanon (73-66) fiatajait sem sikerült legyőzni. 

Az utolsó két mérkőzésen fiatal centerünk Csuti Kornél, a válogatott egyik legjobbja volt. Madagaszkár ellen 24/6 pontot és 10 lepattanót gyűjtött. Csátaljay Péter ezen az összecsapáson 5 pontot, 4 lepattanót és 5 gólpasszt szerzett. Libanon ellen Csuti 12/3 ponttal és 7 lepattanóval zárt, míg Csátaljay 2 pontot, 4 lepattanót és 2 gólpasszt szerzett. 

Fotó: fiba.com

2023. július 3. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás