A 78-as bajnokokra is emlékeztek

A megyeszékhelyi kosárlabda sport egyik emblematikus alakjára Ivánkovics „Cini” Istvánra emlékeztek egy nemzetközi utánpótlás tornával. A második alkalommal megrendezett emléktorna egy kicsit más volt, mint az elmúlt évi rendezvény. Az tette érdekesebbé az idei versenyt, hogy a klubunk 1978-ban, negyven éve az NB I-be feljutó csapatáról is megemlékeztek a szervezők, melynek meghatározó tagja volt Ivánkovics István is. Az Apáczai VMK tornatermében a házigazda Zalakerámia ZTE KK mellett a RiCsilla Sport, a Kozármisleny SE és az ausztriai Oberwart Gunners csapatai versengtek a tornagyőzelemért. A hivatalos megnyitón Gecse Péter alpolgármester köszöntötte a csapatokat és kiemelte, hogy fontos, hogy emlékezzünk a megyeszékhely egyik meghatározó csapatsportjának jeles képviselőjére. A házigazda részéről Flaisz Gergő igazgató az intézmény sportrendezvények felé való nyitását hangsúlyozta.

A hivatalos rész második fele az Apáczai VMK galériájában folytatódott, hol az előző évhez hasonlóan egy emlékkiállítást tekinthettek meg az egybegyűltek.  A látogatók között már a '78-as bajnokcsapat tagjai is jelen voltak - Halász István, Vágvölgyi Tamás, Góczán Gábor, Nagy József, valamint Szűcs József, aki az első osztályba feljutott csapathoz érkezett 1979-ben. A tárlaton kiállításra került az 1978-as bajnoki serleg, a Göcsej Kupa trófea, valamint Ivánkovics István 15-ös számú meze és bajnoki aranygyűrűje is. A Zalai Hírlap archívumának segítségével az 1977-78-as mérkőzéseket is viszontláthatták egy lefűzött mappában a látogatók. A rendezvényen jelen volt az egykori kiválóság özvegye, testvérei és fia is. Gecse Péter alpolgármester megnyitója után, Stárics Kornél ügyvezetőnk beszélt a klub jubileumi évéről, melyben két bajnokcsapatra a '78-as és a '88-as együttesre is emlékezünk idén. Jó volt látni, ahogy az újságcikkek és a képek előtt régi emlékeket elevenítenek fel az egykori kosárlabdázók. A vendégeket egy állófogadás keretében egy erre az alkalomra készített ajándékkal is meglepték a szervezők.

A 2006-os korosztály küzdelmeit körmérkőzéses rendszerben bonyolították le, melyek olykor parázs csatákat hoztak. Az idei tornát a Zalakerámia ZTE KK nyerte veretlenül, megelőzve a Kozármisleny és a RiCsilla Sport csapatát. A negyedik helyen az Oberwart végzett, melynek zalaegerszegi edzője Takó Balázs nagy örömmel hozta el csapatát. A torna legjobb ötösébe az edzők delegálhattak csapatonként egy főt, valamint a házigazda ZTE KK-ból plusz egy játékos került kiemelésre. 

A torna legjobb ötöse: Pusztai Linda (Kozármisleny SE), Kovács Viktor (RiCsilla Sport), Aron Schutter (Oberwart Gunners), Gerencsér Botond ( Zalakerámia ZTE KK). Horváth Bálint (Zalakerámia ZTE KK) ötödikként vehette át a szervezőktől az ajándékát, valamint Ivánkovics Máriától, a névadó testvérétől egy serleget is kapott.  A zalaegerszegi fiatalok a klub ajándékait is hazavihették. 

A szervezők részéről Csizmadia László, a Zalaegerszegi Szabadidősport Szövetség Kosárlabda bizottságának elnöke a jövő évi tornát előre vetítve elmondta, hogy két korosztálynak szeretnének játéklehetőséget biztosítani az immár hagyományossá vált emléktornán. 

2018. január 6. Zalakerámia ZTE KK /Jóna István

Megosztás