A csapat diadala

A negyeddöntő harmadik mérkőzésén 1-1-es állásról folytatták a csapatok a páros csatát. 

Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olaj KK 85-68 (21-13, 26-25, 19-17, 19-13)
Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, Jv.: Cziffra Cs., Kapitány G., Minár L. (Várhalmi Zs.)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 16/3, Norfleet 10/3, Benke 15, Szabó Zs. 16/9, Drungilas 15. Csere: Wright 6, Mohácsi 3/3, Kis R. 2, Czinger 2., Gáll-, edző: Bencze Tamás

Szolnoki Olaj KK: Pavlicevic 8, Vojvoda 12, Barnies 6, Eilingsfeld 7/3, Andric 9/3. Csere: Borisov 3, Popovic 3, Tóth Á. 11, Wittmann 9/6., edző: Zoran Kmezic

A mérkőzés elejétől különleges atmoszférát teremtettek a csarnokban a szurkolók. A mérkőzés kezdődobását a 8 éves Sándor Zoé végezhette el.


Nagy lendülettel kezdtük a találkozót és látszott a fiúk arcán, hogy mindenképpen nyerni szeretnének. Pavlicevic szerzett vezetést a Szolnoknak, amire Drungilas egy büntetővel felelt, majd Eilingsfeld duplájára ismét Drungilasnak volt válasza (3-4). A 2. perc elején a litván fiú már az ötödik pontját szerezte, amivel átvettük a vezetést, igaz csak egy pillanatra, mert Andric közelijével újra a vendégek vezettek (5-6). A negyed feléig felváltva vezettek a csapatok, de innentől már nem engedtük ki a kezünkből az irányítást. Norfleet 2+1-e és Wright közelije után, már négy ponttal vezettünk, de ezt még Tóth és Pavlicevic egy-egy találattal kiegyenlítette. A negyed hajréjában Norfleet hármasa, Drungilas ziccere és Benke remek betörésből szerzett duplája és bónusz büntetője után már nyolc pontos előnyt mutatott a tábla (21-13). 

Andric hármasára Mohácsitól is egy hármas érkezett a második játékrész elején. Nagy rohanásba kezdett mindkét csapat, amiből mi jöttünk ki eredményesebben. A 13. percben Szabó hármasával, tíz ponttal elléptünk a vendégektől (29-19). Benke remek egyéni akciója után Kmezic mester időt kért (33-20). Nem tört meg a lendületünk és Benke büntetőivel tovább nőtt az előnyünk. Némi változást Wittmann beállása jelentett a bajnok játékában, ugyanis gyors egymásutánban két hárompontost is berámolt a gyűrűnkbe, majd Kis ziccerére Eilingsfeldtől is egy távoli érkezett, ami után Bencze Tamás időt kért (37-29).  A negyed hajrájában próbálkoztak a vendégek a felzárkózással, de hol Benke, hol meg Ubilla dupláival tartottuk megszerzett előnyüket, amiből a félidőre kilenc egység maradt (47-38).

A nagyszünet után egy-egy kimaradt dobás, majd Drungilas és Andric pontváltása következett. A 22. percben Szabó nyúlt közbe jó ütemben és az indulásból Ubilla szerzett egy távolit (52-40). A folytatásban felváltva potyogtak a kosarak, de a távolság nem csökkent jelentősen a csapatok között. Mi irányítottunk és rendre sikerült átjátszanunk a Szolnok zónáját. A 26. percben Norfleet összeszedte negyedik személyiét és így a padra kényszerült, míg Tóth Ádám 2+1-vel és Barnies duplájával hét pontra zárkóztak a vendégek. Rövid taktikai szünet után visszaállt a rend a pályán és Szabó hármasával újra tíz pont lett a különbség (63-53). Az utolsó percen belül még egy Szabó tripla és Pavlicevic dupla érkezett és maradt a magabiztos vezetés (66-55). 

A záró negyed elején agresszívebb védekezésre váltott a Szolnok, de a vendégek védői nem tudták megakadályozni Ubillát a pontszerzésben (71-58). A 34. percben Vojvoda 2+1-ével még tíz pontra feljöttek a szolnokiak, de ezzel szinte el is lőtték a puskaporukat. A 35. percben Norfleet egy-egyezett Popoviccsal szemben eredményesen, majd Ubilla is berámolt egy közelit (75-61). AZ időkérés sem hozott változást a vendégek játékában és az látszott, hogy elfáradtak a játékosaik a hajrára. A hátralévő időben az történt a pályán, amit a ZTE akart. Drungilas remek centerezései és Benke hatalmas emberrel együtt bezsákolt kosara is jelezte, ma este itt nem nyerhet a Szolnok. Az utolsó két percre hatalmas ováció közepette lépett pályára Czinger Zoli, aki egyből egy kosárral hálálta meg az edzőjétől kapott lehetőséget és emellett leszedett még három lepattanót is. A vége magabiztos győzelem, ami annyit jelent, hogy 2-1-es előnnyel utazhatunk pénteken Szolnokra, a negyedik mérkőzésre. 

Külön ki kell emelnünk hatodik emberünket, a közönséget, akik sportszerű keretek között, óriási lelkesedéssel és hanggal buzdították csapatunkat ezen a találkozón is!


2017. május 16. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás