A hajrában győztük le a Pécset

Zalakerámia ZTE KK – PVSk –Pannonpower 80-71 (23-17,18-24,14-21,25-9)
Zalaegerszeg, 1300 néző
Jv: Cziffra, Pálffy, Rácz
Zalakerámia ZTE KK: Kinney 26/6, Govens 21/6, Kerpel-Fromnius 8/6, Mohácsi 5/3, Pantelic 5/3 csere: Gáspár 3/3, Velkey 8/6, Krapic 1, Fekete 3/3, Czinger-, edző: Bencze Tamás
PVSK –Pannonpower: Nelson 4, Walker 6, Popadic 26/12, Budimir 13/6, Horti 10 csere: Bíró 3/3, Harazin 9, Antóni -, edző: Csirke Ferenc

Kerpel -Fronius Balázs kosarával kezdődött a mérkőzés, amire Walker válaszolt. A második percben Kinney talált be távolról (5-2) és már több hármast szerzett, mint Kaposváron. Érezte is a közönség bíztatását, mert a 2. percben már 6 egységnél járt. Govens sem akart lemaradni csapatárástól és előbb egy duplával, majd egy triplával jelentkezett (13-8). Ébredezett a Pécs és Horti, valamint Popadics kosaraival kiegyenlítettek, majd egy pillanatra a vezetést is átvették a negyed felénél (13-15). Pantelic gyötört be egy duplát, majd Govens egy távolit és máris nálunk volt az előny. A negyed vége kapkodósra sikeredett, de Mohácsi hármasával magabiztosan vezettünk (23-17). 

A második negyed elején Popadic vette kezébe az irányítást és próbálta zárkóztatni csapatát. A 12. percben Gáspár hármasával tartottuk előnyünket (28-22). Sikerült visszavernünk a vendégek próbálkozásait és a 14. percben Velkey hármasával, hét ponttal vezettünk (33-26). Beleerősített a PVSK igazolva remek formáját és Budimir pontjaival egy pontra zárkóztak (33-32). Vekey újabb távolival hűtötte le a kedélyeket, de a ritmusból sajnos kizökkentünk és a negyed hajrájában kiegyenlítettek a vendégek így a nagyszünetre teljesen tiszta lappal , mehettek a csapatok ( 41-41). 

A nagyszünetben a hagyományos Zalakerámia dobóversenyen egy perc alatt kellett a fiataloknak egy ziccert, egy büntetőt és egy hárompontost értékesíteni. A leggyorsabbnak Slezák Barnabás bizonyult. 


Kapkodva kezdtek a csapatok a harmadik negyed elején. A három perces gólcsendet Pantelic törte meg egy távolival (44-41). Budimir és Kinney duplája után Bíró egyenlített (46-46). A 26. perc elején Nelson közelijével már a pécsiek vezettek. Govens gyorsan egyenlített, de nem volt igazán jó ritmusban a csapat. Popadic távolijára, Mohácsi egy ziccerrel válaszolt, majd újra Popadic szerzett egy hármast. Akadozott a támadójátékunk, a Pécs meg jól védekezet. A 28. percben egy újabb labdavesztésnél Walker ziccerezett könnyedén és már hattal ment az ellenfél (50-56). Bencze Tamás időkérése után Govens büntetőzött pontosan. Lendületben maradtak a vendégek és Harazin ziccerével tartották a megszerzett előnyüket (52-58). Kerpel-Fronius hármasa jókor jött, de továbbra is a Pécs irányította a mérkőzést és Popadic vezérletével hét pontos előnyt szereztek a záró negyedre (55-62).

Budimir egy duplával toldotta meg a pécsi előnyt a negyedik negyed elején. Nehezen sikerült feltörnünk a vendég védelmet. Govens büntetőkkel araszoltunk közelebb, majd Kinney sasszézott a gyűrűhöz és szerzett újabb két pontot (59-64). Egy kivédekezett támadás után Kinney szerzett újabb duplát. Sajnos sok volt az eladott labdánk és ezt a pécsiek jó százalékban kihasználták. A 34. perc elején Popadic két büntetőjével újra héttel ment a PVSK (61-68). A folytatásban Kinney büntetőivel zárkóztunk (64-68). A negyed felénél Nelson adott remek passzt Harazinnak, akik nem hibázta el a könnyű dobást, majd a másik oldalon Fekete szerzett fontos hárompontost (67-70). Próbáltuk gyorsítani a játékot és úgy látszott ez bejött. Kinney kér gyors ziccerével egyenlítettünk, persze ehhez Pantelis remek védekezése és labdaszerzései a palánkunk alatt. Kinney két perccel a vége előtt egy hármassal növelte előnyünket, majd egy duplával is megfejelte (80-71).  Az utolsó percben már az idővel is játszottunk, Pantelic pedig a hetedik blokkját is kiosztotta. A vége 80-71-es győzelem. 

Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, de a remekül felkészített PVSK a harmadik negyedre átvette a mérkőzés irányítását. Nem volt ritmusa a támadásainknak és jellemző volt, hogy Pantelic alig tudott a vendég palánk alatt érvényesülni. Az utolsó negyedben Kinney extra játékával sikerült megnyerni ezt a nagyon nehéz mérkőzést. Öt perc alatt 13-0-átcsináltunk a teljesen széteső Pécs ellen és fontos győzelmet szereztünk. 

Edzői nyilatkozatok:

2016. február 4. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás