A jelszó Pécsen is: Hajrá ZTE!

A hét eleje, változásokat hozott klubunk életében, ami lehet jó és lehet rossz is. Ezt majd az idő eldönti. Ami tény, hogy Raúl Jimenez edzővel szerződést bontott a vezetőség és a helyét az eddigi másodedző Heinrich Róbert vette át, ideiglenesen. Robinak ez már nem ez első ilyen szituáció, amiben a klub a segítségét kéri. Mai ellenfelünk jelenleg a nyolcadik helyen van 2-3-as mutatóval és Csirke Ferenc mentalitását ismerve komolyan készül ellenünk. A kialakult helyzetről és a mai találkozóról Heinrich Róbertet kérdeztük:

Végig dolgoztad a srácokkal az eddig eltelt időszakot, hogy látod most a csapat helyzetét?
-    Hátrafelé nem érdemes nézni. Amiben és ahol hibáztunk, azon változtatni kel. A céljaink nem változtak, aminek elérését sok szerencsétlen momentum hátráltatta. A srácok kiválóan dolgoztak a felkészülés során és most is. Megmutatták már például a Göcsej Kupán, hogy nem rossz társaságról van szó. A bajnoki nyitányon a Nyíregyháza elenni nagy vereség rányomta a bélyegét a csapatra és ez még érződik rajtuk. Ezen át kel lépnünk, hiszen az utóbbi mérkőzéseken mutatott teljesítménynél mi sokkal többet tudunk és jobbak is vagyunk. Ezt a srácok is tudják magukról és ennek meg is lesz az eredménye. Az öltözőben, a csapat körül nem felhőtlen a hangulat, de ez ilyenkor így van. Viszont ez profi sport, profi játékosokkal és ezt mindenkinek tudomásul kell vennie. 
Miben kell változtatni?
-    Megpróbáltam az edzéseken olyan jellegű munkát végezni, ami, egy kicsit játékosabb. Szerettem volna felszakítani ezzel azokat a gátakat, ami ugye a sok sikertelenség után nyomta a játékosokat. Ebben tudtunk előre lépni. Nyílván ez nem megy egyik napról a másikra. 
Mi a véleményed a Pécsről? 
-    Az ellenfelünk nagyon jó sorozatban van, idegenben nyert Jászberényben, ami a nyolcba kerüléshez nagy lépést jelenthet. Jó szerkezetű, jól összerakott társaságról van szó, kellő önbizalommal. Nagyon nehéz dolgunk lesz Pécsen, de a feladat megoldása nem lehetetlen. 
Milyen taktika lehet eredményes ellenük? 
-    Masszív és határozott védekezésre kell koncentrálnunk. Sikerült felkészülnünk a pécsi játékosokból, de nagyon sok olyan 1-1 elleni szituáció lesz, amikor nagyon sokat kell a játékosnak tenni, hogy ne jusson helyzetbe az ellenfele. 
Mi helyzet a maródiakkal?
-    A legnagyobb veszteség Lekli József kiesése, akinek kedden megműtötték a térdét porcleválás miatt. A beavatkozás jól sikerül, de hosszabb ideig nélkülöznünk kell az alapemberünket.  E.J Kusnyer talpsérülése sem jött rendbe, nem tudott edzeni a héten és Kerkai Ákos Jászberényben elszenvedett bokasérülése sem jött még rendbe így ő sem játszhat Pécsen. 

 

A szurkolóktól Heinrich Róbert továbbra is azt kéri, hogy szurkolásukkal segítsék csapatunka.  

Zárásként annyit mondott: Hajrá ZTE!

 

A PVSK Pannonpower – Zalakerámia ZTE KK mérkőzés 18.30-kor kezdődik, amelyet Zalasport online közvetít. 

 

fotó: zaol.hu

 

2014. november 6. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás