A jobb teljesítmény csak a Baja ellen jött ki

A serdülő bajnokságban az alapszakasz után elkezdődtek a főtábla mérkőzései, ahol az első fordulóban a ZTE KK A csapata hétvégén Székesfehérváron szerepelt. A csoportban a budapesti első MAFC A, a megerősített Dávid Kornél KA/A és a Bajai Bácska csapatai ellen kellet az egerszegi fiataloknak pályára lépni.

Az első mérkőzésen rögtön a közepébe vágtunk a dolgoknak, hiszen a MAFC mindig jelentős erőt képvisel a honi utánpótlásban. Most sem volt másképp, mire felvettük a ritmust már jelentős előnyt szereztek a budapesti fiatalok. Bosszantó volt, mert megvoltak a helyzeteink, büntetőket harcoltunk ki, de a pontos befejezéssel gondok akadtak. A második félidőben már pontosabban játszott a csapat, de ez csak az különbség tartására volt elég. Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy magas posztokon nem vagyunk képesek felvenni a versenyt az élcsapatokkal és ezen a szinten ezt már keményen büntetik. 

MAFC/A - ZTE KK/A   86 - 58  (29-16, 19-6, 23-18, 15-18)

ZTE KK/A: Makkos D. 2, Lajos B. 11, Vargyai K. 3, Lang V. -, Széll B. 9, Büki B. 16/3, Varga H. 10,  Fullér P. 1, Kisunyomi Zs. 2, Hoffmann M. -, Köcse B. 4, Szelestey Sz. -, Bödör Ferenc

A második mérkőzésen a házigazdákkal játszottunk, akikkel az alapszakaszban már kétszer is megmérkőztünk és egy győzelem - egy vereség volt a mérleg. A fehérvári csapat most nem bízott a véletlenre semmit, nevezte a kadett bajnokságban is meghatározó, pont erős nigériai "légiósát". Ennek ellenére a fiúk mindent becsülettel megtettek a pályán, okos támadásaink voltak, hellyel-közzel a védekezésben is voltak jó periódusaink, így sikerült szoros első félidőt produkálnunk. A második félidőt is jól kezdtük, azonban a magassági fölény szép lassan kidomborodott és ez kezdett meglátszani az eredményen is. Nem játszottunk rosszul, ezt mutatja, hogy DKKA a lehetséges 30 percből 25 percig pályán tartotta legjobb játékosát, aki azért több, mint meghatározó volt mindkét palánk alatt. Dicséretes volt, hogy játékosaink nem ijedtek meg és többször ügyesen végrehajtották a megbeszélteket.

ZTE KK/A - Dávid Kornél KA/A  64 - 88  (15-19, 18-21, 12-24, 19-24)

ZTE KK/A: Makkos D. 3, Lajos B. 13/6, Vargyai K. 5/3, Lang V. 9, Széll B. 11, Büki B. 17/6, Varga H. 2,  Fullér P. -, Kisunyomi Zs. -, Hoffmann M. 4, Köcse B. -, Bödör Ferenc

Az utolsó mérkőzésen az addig két nyeretlen csapat találkozott egymással, azonban az eddigiekből az kiderült, hogy a Baja azért jóval nagyobb arányú vereségeket szenvedett. 

Bajai Bácska FKE - ZTE KK/A   39 - 96   ( 18-18, 9-19, 4-37, 8-22)

ZTE KK/A: Makkos D. 9/3, Lajos B. 12, Vargyai K. -, Lang V. 7/3, Széll B. 19, Büki B. 28/6, Varga H. 6, Fullér P. 4, Kisunyomi Zs. 5, Hoffmann M. 1, Szelestey Sz. 5/3. edző: Bödör Ferenc

Jól indultunk, de utána egy kicsit belealudtunk a meccsbe és ezt az ellenfelünk kihasználta. Sok eladott labda volt, pontatlanok voltak a befejezések és a védekezésünk is lyukas volt. A 15. perctől kezdett újra ébredezni a csapat és egy pontosabb, agresszívabb játékkal 10 pontos előnnyel mehettünk a nagyszünetre. A harmadik negyedben aztán ellenállhatatlanul játszottunk, szinte minden összejött, ebben a negyedben talán túlzóan is kijött a két csapat közti különbség. A gyerekek élvezték a játékot, mindenkinek tudtunk kellő játéklehetőséget adni, de így is tovább növeltük az előnyt. Sok labdát tudtunk szerezni és ezáltal könnyű pontokat is, így a vége nagyarányú győzelem lett, de hozzátartozik, hogy nem csak az ilyen kaliberű csapatok ellen kellene ez a teljesítmény ..

2017. február 13. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás