A Kecskemét is kipipálva

Zalakerámia ZTE KK- KTE-Duna Aszfalt 86-69 (31-14, 17-19, 21-19, 17-17)
Zalaegerszeg, 1800 néző

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 8/3, Govens 21/6, Kerpel-Fronius 15/3, Mohácsi 9, Pantelic 7, csere: Balmazovic 14/12 , Fekete 3/3, Czinger 7, Velkey 2,Edző: Bencze Tamás

KTE-Duna Aszfalt: Pongő Ma. 7, Pongó Má. 7/3, Harris 15/9, Ivosev 17/3, Derasimovic 7, csere: Hegedüs 7, Keller 3/3, Jakab 6/3, Edző: Boris Maljkovic

Az alapszakasz 22. fordulójában a Kecskemét csapatát fogadtuk. A mérkőzés előtt kiderült, hogy Gáspár Dávid térde nem jött rendbe így most sem játszott, míg a vendégoldalon Karahodzic hiányzott. 

Egy kihagyott vendég támadás után KInney passzából Govens volt eredményes. Ivosev büntetője után Pantelic ziccerezett, majd egy újabb Ivosev pont érkezett (4-3). A 3. percben Pantelic eresztett el egy hármast, a gyűrűből kipattanó labdára Govens érkezett és szerzett látványos kosarat. Jól védekeztünk és remekül támadtunk. A KTE készült a hármasainkból így ebben az időszakban a palánk alatti játékot erőltettük. Kerpel-Fronius és Kinney duplájával 10-3-ra elléptünk. Maljkovic időt kért. Pantelic egy remek ziccerrel, majd Govens egy másikkal növelte tíz pontosra az előnyünk (14-4). A vendégekben Ivosev pontjai tartották a lelket, aki ezúttal egy hármassal szépített. Mohácsi 2+1-vel és egy duplájával, valamint Kinney közelijével tovább nőtt a különbség (21-7). A 8. percben a frissen beállt Balmazovic mindjárt egy hármassal nyitott (24-8). Nagy volt a különbség a csapatok között. A negyed végén Govens ziccerezett látványosan, majd az ellene elkövetett szabálytalanságért járó büntetővel alakult ki a játékrész végeredménye (31-14). 

A második negyed elejét ponttalan dobások jellemezték. Másfél perc után Pongó büntetője volt az egyetlen kosár. Pantelicset pihentette Bencze Tamás és a helyére érkező Czinger egy remek lepattanózással és abból egy2+1-es kombinációval nyitott. A 14. percben elsüllyesztett Balmazovics hármasánál már a húszpontos különbséget súrolta az előnyünk (37-19). A megszerzett előny tudatában nem diktáltunk túl nagy iramot, de a vendégek sem jeleskedte a pontszerzésben. A 16. percben egy végletekig kijátszott támadás végén Fekete szerzett újabb távolit (40-24). Kecskeméti időkérés nem sokat változtatott a játék képén. A 18. percben Pantelic passzából Kerpi zsákolt látványosan, majd Govens szerzett egy közelit (46-27). A negyed végére még maradt két Ivosev kosár és így megnyugtató előnnyel mehettünk pihenőre (48-29). 

A nagyszünetben a Zalakerámia dobójátékban a lányok nyerték a nemek harcát. Az ajándékcsomagot a remekül célzó Horváth Panka vihette haza. 

Pongo Martin ziccerével kezdődött a harmadik negyed, majd Govens indításából Kerpel-Fronius Balázs ziccerezett. A 22. perc elején a másik Pongó fiú Máté is betalált, ezzel szűkítette a hátrányát a KTE (50-37). A következő támadásnál Govens a támadóidő végén extra messziről hintett egy hármast, majd remekül szerelte a gyűrűre törő Pongót (53-39).  Kecskeméti időkérés után Harris szerzett egy közelit, amire Kerpel-Fronius válaszolt. A 26. perc elején Pongó Máté dobott egy triplát, majd Kerpi zsákolt egy remek passz után (57-42). Ebben az időben egyik csapat sem védekezett acélosan, így Harris könnyedén szerzett egy újabb duplát. Kinney nem gondolkodott sokat a válaszon és egy hármassal toldotta meg pontjainak a számát (60-44). A 26. perc elején Hegedüs egy büntetőt értékesített a kettőből, míg Govens szerzett egy közelit, ami után vendég időkérés következett. Egy remekül körbejáratott támadás végén újra Govens szerzett egy távolit (65-45). Mohácsi remek palánk alatti kosarára Harris egy hármassal felelt, majd egy duplával is megtoldotta pontjait. Egy újabb eladott labdából Jakab volt eredményes és húszból pillanatok alatt lett tizenöt (67-52). A negyed utolsó kosarát Czinger Zoli szerezte remek centerezéssel (69-52). 

Egy elrontott hazai és pontos vendégtámadással kezdődött a záró felvonás. A 32. perc elején Pantelic büntetőzhetett, de csak egyiket értékesítette, míg Jakab egy hármassal zárkóztatta csapatát (70-57). Pongó Martin kosarával és Harris hármasával tíz pontra csökkent az előnyünk (72-62). Bencze Tamás időt kért. A rövid szünet után az utolsó másodpercben Kerpi szerzett egy hármast, amire Keller válaszolt szinte rögtön a vendégtámadás elején. Balmazovic is úgy gondolta neki is megy a távoli és igaza lett (78-65). A 35. percben Kinney büntetőzhetett, de csak egyiket tudta bedobni. Bencze Tamás, csapdázást kért a fiúktól, amiből rögtön labdát szereztünk, csak pontot nem. Három perccel a vége előtt Pantelic büntetőzött pontosan, majd jött helyette Czinger (81-65). Zalaegerszegi időkérés után Hegedüs szerzett egy közelit, majd Czinger centerezett pontosan (83-67). Az utolsó percben Balmazovic hintett egy nagyon távolit, amire Pongó válaszolt egy közép távolival, beállítva a végeredményt (86-69). 

Az első negyedben eldöntöttük a találkozót, amelyen nem játszottunk jól, de ennyi is elég volt a sorozatban hatodik győzelmünkhöz. Govens remekül játszott, valamit Kerpi és Balmazovic is elemében volt. Czinger hét pontja is mutatja, nagyon együtt van a csapat. 

Edzői nyilatkozatok:

2016. március 5. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás