A Körmend jutott az elődöntőbe

A negyeddöntő párharcának negyedik mérkőzésén óriási küzdelemben nyert Zalaegerszegen a Körmend. 

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 70-73 (19-24, 21-14, 8-20, 22-15)
Zalaegerszeg, 2700 néző
JV.: Cziffra Cs., Benczur T., Söjtöry T. (dr. Páli K).

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 17/9, Govens26/3, Kerpel-Fronius 2, Mohácsi 5/3, Pantelic 9/3. Csere: Balmazovics 9/9, Velkey 2. edző: Bencze Tamás

Egis Körmend: Petty 23/9, Channels 16/6, McKinney-Jones 9/3, Dickerson 3/3, Duinker 13/3. Csere: Ferencz 5/3, Lakosa 2, Tóth N. 2. edző: Teo Cizmic

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodott csapatunk, hogy kivívja a folytatást. A találkozót a megszokott kezdő ötössel kezdtük: Kinney-Govens-Kerpel-Fronius- Mohácsi- Pantelic.

Pantelic pontjaival kezdődött a mérkőzés, majd Kinney büntetője után Pantelic egy hármast is bevarázsolt (6-0). A második perc elején Duinker duplájával éledezett a Körmend. A negyed felénél Petty és Balmazovic triplapárbaja után Duinker büntetőjével először vezetett a Körmend (11-12). Channels hármasánál Bencze Tamás időt kért (11-15). Sajnos nem sikerült kizökkenteni a vasiakat a ritmusukból és a remekül célzó Petty vezérletével 10 pontra növelték előnyüket (14-24). A negyed végén Kinney és Govens faragott a hátrányból, de míg így is maradt 5 pont a Körmend előnye (19-24). 

Kinney betörésből szerzett kosara indította a második játékrészt. Ferencz és Tóth pontjaival tartotta előnyét a Körmend. A 14. perc elején Mohácsi hármasánál Teo Cizmic időt kért (24-29). A rövidszünet után Govens gyötört be egy duplát, amire Lakosa és Mckinney válaszolt és nyolc ponttal elhúzott a Körmend (26-34). Az utolsó három percet megnyomták a fiúk. Pantelic remekül tette vissza Kinney kihagyott dobását, majd Mohácsi büntetőivel zárkóztunk. Összeállt a védekezésünk. Mi sem bizonyítja ezt, mint egy remek labdaszerzés, melyből Kinney indult és önzetlenül passzolva hozta ziccerbe Kerpel-Froniust. Govens duplája és egy újabb labdaszerzésből szerzett Kinney ziccer után időt kért a Körmend (34-36). Mohácsi remek védekezésnek köszönhetően labdát szereztünk és Govens nem hibázott és 2+1-es akciójával átvettük a vezetést (37-36). Channels sikeres büntetőivel fordított a Körmend, de Govens hármasával, hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok (40-38). 

A nagyszünet után sajnos bent maradtunk az öltözőben. A Körmend egy 8-0-s rohammal magához ragadta a kezdeményezést. Frissebbnek látszottak a vendégek, míg nekünk semmi sem sikerült. A körmendi rohanást Velkey duplája állította meg (42-46). Az időkérés sem törte meg a vendégek lendületét és a 26. percre újra tíz pont fölé nőtt a különbség (42-53). A negyed végén Mohácsi és Govens pontjaival zárkóztunk, de maradt a záró negyedre a közte tíz (48-58). 

A negyedik játékrész elején Pantelic duplája és Kinney hármasát nem nézhette tétlenül Teo Cizmic és magához hívta fiait (53-58). Petty és Channels pontjaival visszaállt a különbség (54-65). Az utolsó öt percben mindent beleadtak a fiúk. Fokozatosan csökkentették a hátrányunkat és egy perccel a vége előtt Kinney duplájával két pontra zárkóztunk (67-69). A közönség egy emberként űzte-hajtotta a fiúkat. Az oldalbedobásnál Kinney labdát szerzett, de szabálytalanul ütötték ki a kezéből a vendégek, amit a játékvezetők nem vettek észre. Felrobbant a csarnok! 11 másodperc volt hátra, amikor Petty büntetőivel araszolt feljebb a Körmend. De még nem volt vége! Balmazovic hármasával egy pontra csökkent a hátrányunk. A végső döfést Channels vitte be sikeres büntetőivel, amire már nem tudtunk válaszolni (70-73). 

Óriási küzdelmet hozott a negyedik összecsapás és a fiúk bármennyire fáradtak voltak, fájt már mindenük mégis odatették magukat, ahogy az egész szezonban és nem hagyták magukat. A mérkőzés végén a közönség állva ünnepelte a CSAPATOT, hosszú percekig, többször az öltözőből visszatapsolva kedvenceiket. 

Ezzel a mérkőzéssel zárult számunkra a 2015/2016-os bajnoki szezon, amelyben hosszú idő után újra a legjobbak közé verekedte magát a ZTE!

2016. május 13. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás