A Körmend került előnybe

EGIS Körmend- Zalakerámia ZTE KK  88-78 (24-12, 20-28, 13-19, 31-19)

Körmend, Városi Sportcsarnok 2000 néző
Jv: Földházi, Benczur, Söjtöry (Hartyáni) 

EGIS Körmend: Channels 22/18, Petty 9/3, Mckinney 19/3, Dickerson 23/15, Duinker 11/3, csere: Ferencz 2, Tóth 2, Lakosa-, edző: Teo Cizmic

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 16/6, Govens 14/6, Kerpel-Fronius 2, Mohácsi 17/6, Pantelic 22/9, csere: Balmazovic 7/3, Czinger-, Velkey-, edző: Bencze Tamás

Telt ház és remek hangulat várta a csapatokat a rájátszás első mérkőzésén. Két triplával kezdtek a hazaiak és valamivel pontosabban céloztak a játékosainknál. A Körmendben Dickerson nagyon élt és pontjaival a 7. percre 15-7-re elhúztak. A negyed hajrájában sem változott a játék képe. A hazaiak jól védekeztek és jól támadtak, míg nekünk minden pontért meg kellett küzdenünk. A különbség a negyed végére tíz pont fölé nőtt (24-12). 

A második negyedet mindkét csapat kapkodva és pontatlanul kezdte. Ferencz duplájával már 14 ponttal vezetett a Körmend. A 12. perctől összekapták magukat a fiúk és elkezdtük ledolgozni a hátrányunkat. Mohácsi és Balmazovic hármasával lendületbe jöttek a fiúk és a 14. percre hat pontra olvadt a hazai előny (30-24). Próbáltunk tovább faragni a hátrányból, de a Körmend sem hagyta magát és Mckinney pontjaival tartotta előnyét. A hajrára Mohácsi pontjaival három pontra zárkóztunk (38-35). A végét megnyomta a hazai csapat, de Kinney hármasával mindössze négy pontra olvad az első negyedben megszerzett hazai előny (44-40).

Lendületesen kezdtek a nagyszünet után a csapatok. Szorítottunk a védekezésünkön és ez megzavarta a Körmendet. Pantelic vezérletével- két hármasával és két duplájával- a negyed felénél átvettük a vezetést (50-52). Govens is hozzátett egy duplát és már néggyel mentünk. A negyed hajrájáig őriztük megszerzett párpontos előnyünket, de Petty hármasával újra a Körmend jutott előnyhöz (57-56). Az utolsó percben Pantelic egy büntetővel egyenlített, majd Govens közelijével két pontos vezetéssel várhattuk a záró felvonást (57-59). 

A negyedik játékrész elején Dickerson egy triplával egyenlített, majd Channels toldotta meg még eggyel (63-59). Pantelic egy 2+1-el, majd Mohácsi szintén egy hárompontos kombinációval jelentkezett és újra nálunk volt az előny (63-65). A negyed feléhez közeledve Dickerson és Mckinney is betalált távolról, amire Govens is egy hármassal felelt. A 36. perc elején Channels duplájára Kinney válaszolt egy triplával és újra nyílt lett a találkozó (71-71). Kinney újabb közelijével már mi vezettünk. Dickerson sokadik triplájára Pantelic egy közelivel felelt és három perccel a vége előtt újra mi vezettünk- sajnos később kiderült utoljára a találkozón (74-75). A hajrára Kinney kipontozódott, a hazaiak pedig Channels és Mckinney tripláival eldöntötték a mérkőzést. A vége tízpontos vereség, de aki ott volt tudja, hogy ekkora különbség nem volt a csapatok között (88-78). 
A végén a Körmend pontosabban játszott és behúzta az első negyeddöntő találkozót. 

Bencze Tamás: - Gratulálok a Körmendnek, megérdemelten nyert, főleg az utolsó negyedben mutatott extra dobásaival. Ehhez persze kellettek a mi hibáink is. Arra készültünk, hogy nyerjünk, amire a 38. percig esély volt. Otthon győzni kell.

Csütörtökön szurkolói ankétra várjuk a szurkolókat, szombaton 18 órától pedig a második negyeddöntő mérkőzést rendezzük. 

Fotók: Bálizs Zsuzsa és Borda Menyhért

Edzői nyilatkozat: zaol.hu

2016. május 4. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás