A Körmend legyőzésével köszöntöttük a 92-es bajnokcsapatot

A felsőházi rájátszás hatodik körében a szomszédvár Körmend csapatát fogadtuk. 

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend 102–81 (26–22, 22–23, 28–20, 26–16)
Zalaegerszeg,2300 néző, Jv.: Kapitány G., Frányó P., Tőzsér D. (Gincsai J.)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 15/9, Norfleet 11/6, Benke 12, Szabó Zs. 20/12, Drungilas 16. Csere: Wright 8, Mohácsi 2, Kis 16/12, Gáll -, Kovács M. -, Czinger 2. edző: Bencze Tamás

EGIS Körmend: Gibbs 16/3, Smith 17/6, Ferencz 6/6, Kromah 25/6, Csorvási 6. Csere: Németh Á. 9/6, Oroszi 1, Márton -, Doktor 1. edző: Gasper Potocnik

A kezdés előtt fél órával szinte teljesen megtelt a csarnok és mind a két szurkolótábor rendesen hangolt a rangadóra. 

Vendég kosárral indult a találkozó, majd Benke és Norfleet célzott pontosan. A 3. percben Szabó zsákolásánál már 8-4-re vezettünk. Egy pillanatra sem volt megállás, ugyanis jött Ubilla hármasa és Szabó duplája és rögtön egy körmendi időkérés (13-7). Csorvási közelijére Ubilla és Szabó is egy-egy távolival felelt és nyolc ponttal elhúztunk (19-11). Nem sikerült megtartanunk az előnyünket, mert Kromah és Smith pontjaival visszajött a meccsbe a Körmend (21-20). A 8. percben Norfleet büntetői és Kis hármasa rendezte a sorokat. A negyed eredményét Kromah duplája állította be (26-22). 

A második negyed elején Kis osztott ki egy hatalmas blokkot, majd Kromah duplájára Norfleet egy triplával válaszolt (29-24). Próbáltuk leszakítani a vasiakat, de szívósan tapadtak ránk és a 14. percben Kromah hármasával átvették a vezetést (35-36). Bencze Tamás rövid taktikai szünettel rendezte a sorokat és Ubilla és Drungilas kosaraival, öt ponttal elléptünk (41-36). A magszünetig próbált kapaszkodni a Körmend és az utolsó pillanatban szerzett Kromah hármassal háromra csökkent a vasiak hátránya (48-45). 

A szünetben köszöntöttük a 92-es év bajnokait, akik bajnokságot és kupát is nyertek Farkas Sándor vezetésével. A bajnoki döntőben éppen a Körmendet győzték le 3-0-ra. 
Az 1991/92 bajnokcsapat névsora:
Vezetők: Dr. Gyimesi Endre, Dr.Kardos Csaba, Rózsás Gábor, Heves István, Varjasi Gábor, Czirók Dénes, Fekete Roland.
Edzők: Farkas Sándor, Szabó Bálint erőnléti edző. Technikai vezető: Németh István
Játékosok: Bodrogi Csaba, Farkas László, Kovács Attila, Földesi Attila, Bencze Tamás, Gáll Tamás, Kis Attila, Lukosius Mindaugas, Lekarauskas Mindaugas, Polster Péter, Szűcs Ervin, Borosnyai Szabolcs, Balogh Zoltán, Török Róbert, Varga István.
Masszőr: Boronyák Róbert, Orvos: Dr. Tóth Sándor. Közülük a Doki és Polster Péter már nincs közöttünk. A 25 éves emlékplakettet Attila fia vette át helyette. 

A nagyszünet után mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, majd másfél perc után Szabó talált be távolról egymás után kétszer, amit Norfleet is megtoldott egyel és tíz pontos vezetést szereztünk (57-47). Nagy iramot diktáltunk, ami nem kedvezett a vendégeknek és egyre pontatlanabbá váltak támadásban. A negyed második felében kisebb hullámvölgybe kerültünk és Kromah pontjaival próbált zárkózni a Körmend (61-55). Kis Raul újabb hármasa kellett a ritmusváltáshoz és egy 13-0-s sorozattal leszakítottuk ellenfelünket (74-57). A negyed végére Kromah hármasával közelített a Körmend (76-65). 

A záró negyed igazi örömjátékot hozott. A vendégek egyre jobban fáradtak az általunk diktált iramtól. A 34. percben Szabó hármast hintett, Drungilas jól centerezett és Kis megszerezte harmadik tripláját is, valamint Szabó egy blokkal, Ubilla pedig ebből indulva egy duplával növelte az előnyünk (90-71). Kiss elkapta a fonalat és egy közelivel, majd egy újabb triplával koronázta meg teljesítményét. A vendégek hosszú gólcsendjét Ferencz törte meg egy trojkával. A századik pontot Benke szerezte büntetőből. A végén mindenkit pályára küldött Bencze Tamás, köztük először játszott NB I-es bajnokin Kovács Martin. A végére maradt még két Czingi büntető és egy Ferencz hármas. 

A második félidőben remek védekezéssel és igazi csapatmunkával felőröltük a Körmendiek erejét, akik ennek ellenére a végsőkig harcoltak. Üde színfoltja volt a mérkőzésnek Kis Raul ponterős játéka, aki élete mérkőzését játszott az első osztályban. 

Németh Ákos:- Egy ilyen rangadót nehéz hat emberrel megnyerni. Sok energiát fektettünk a mérkőzésbe, de nem sikerült a bravúr. Most egy kis szünet következik és megpróbáljuk legyőzni a Szolnokot.

Kis Raul:- Kijött a lépés ezen a mérkőzésen. Az edzők és a társai is bíztattak, hogy bátran vállalkozzak. Örülök, hogy egy ilyen rangadón sikerült jól játszanom.

Gasper Potocnik:- Gratulálok a Zalaegerszegnek, hiszen a játékosaik a maximumot hozták, míg nekünk a sérültjeink jelentettek gondot. A hazaiak gyors ritmust diktáltak és ezt a második félidőben már a kis rotációnk miatt nem bírtuk. A legfontosabb számunkra, hogy a következő másfél hétben a rehabilitációt és a pihenést részesítsük előnyben és jól felkészüljünk a Szolnok ellen. 

Bencze Tamás: - Nagyon örülök a győzelemnek. Egy feszült első félidő után a másodikban, olyan ritmusban tudtunk játszani, amit a Körmend már nem bírt erővel. A győzelmünk kulcsa a védekezésünk volt, meglepő módon zónával tudtuk megfogni a Körmendet és ebből kaptuk a ritmust is a játékban. Külön köszönet a szurkolóknak, hiszen tökéletes atmoszférát teremtettek a mérkőzésnek és a 25 éves jubileum megünneplésének. 

Ünneplős fotók: Bálizs Zsuzsa

2017. április 20. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás