A Körmendet is kipipálta a ZTE

Zalakerámia ZTE KK- EGIS Körmend 88-75 (26-19, 23-28, 11-16, 28-12)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok 2600 néző
Jv: Györffy P. A., Hegedüs T, Söjtöry T.( Bukta).

 

Zalakeráma ZTE KK: Kinney 21/9, Govens 18/12, Mohácsi 18/18, Kerpel-Fronius 20/6, Pantelic  4, Csere: Velkey 7/6, Gáspár-, Czinger-, edző: Bencze Tamás 

 

EGIS Körmend: Channels 20/12, Perry 10/3, Ferenc 5/3, Dickerson 6/3, Duinker 12, csere: Katura 10/6, Lakosa 4, Tóth 8/3 edző: Teo Cizmic 

 

Telt ház és óriási hangulat fogadta a csapatokat az idei szezon legjobban várt mérkőzésén. A szurkolótáborok már a bemutatás alatt egymásnak feszültek. A listavezető győzni szeretett volna Zalaegerszegen, de ehhez a ZTE-nek is volt egy-két szava.

 

Channels büntetőjével a Körmend szerezte meg a vezetést, de nem, sokáig mert Govens hármasával már a ZTE vezetett. A második perc végén Duinker még egyenlített, de ami ez után következett letörölte a mosolyt a körmendiek arcáról. 14-0-át repesztettünk közte három triplával (17-3). Cizmic mester időt kért. A fejmosás használt a vasiaknak, mert egy 9-0-s rohammal újra visszajöttek a meccsbe. De csak egy pillanatig, mert Mohácsi triplájával és Kinney duplájával a 8. percben újra tízzel vezettünk (24-14). A negyed végén próbált zárkózni a Körmend, de csak hét pontra tudták csökkenteni hátrányukat (26-19). 

 

A második negyed elején Kerpel-Fronius hintett egy újabb hármast, majd a vendégek egy 7-0-val három pontra zárkóztak (29-26). A 13. percre igazi hármas párbaj alakult ki. Előbb Mohácsi szerzett egy távolit, amire Channels válaszolt, majd az újabb Mohácsi triplára Katura válaszolt szintén hármassal (35-32). Lüktetett a játék és a közönség is jól szórakozott.  A 14. percben Govens két távolijával sikerült meglépnünk (41-32).  Kicsit mintha elfogyott volna a puskapor a csapatoknál és csak tüzeltek eredménytelenül.  A 16. percben büntetőkkel növeltük előnyünket (45-37). Pantelic egy balul sikerült ziccer után veszette el afejét és begyűjtötte negyedik hibáját. Szorosabbra fogta a védekezését a Körmend és a félidő előtti utolsó percre három pontra zárkóztak (45-42). Perry hármasával beért minket a vasi együttes (45-45). Velkey hármasa a legjobbkor jött, de a válasz sem késett és Dickerson közelijével egy pontra olvad a ZTE vezetése. A végén még Kinney toldotta meg pontjainkat egy büntetővel így 49-47-es vezetéssel mehettünk pihenőre. 

 

A nagyszünet után Bencze Tamás a kezdőjét küldte pályára, közte a négy hibával játszó Pantelicet. Két sikertelen támadás után Channels hintett egy hármast, majd Mohácsi válaszolt, akinek ez már az ötödik volt (52-50). A 23. percben Kinney is megszerezte első hármasát és öt ponttal vezettünk (55-50). Sajnos nem tartott sokáig a vezetésünk, mivel Duinker duplájával és Dickerson hármasával egyenlítettek a vasiak. Channels hármasával már náluk volt az előny (55-58). Bencze Tamás időt kért. Mindkét csapat a védekezésének a megszilárdításán dolgozott, így támadásban nem koncentráltak maximálisan. A 27. percben Tóth törte meg a gólcsendet egy hármassal, amire Velkey válaszolt szintén távolról    (58-61). Duinker duplájával, öttel meglépett a Körmend. Velkey csak egy büntetőjét értékesítette, majd ugyanígy tett Kerpel –Fronius is (60-63).

 

 

Kinney remek betörésből szerzett egy duplát, majd Mohácsi hármasával már mi vezettünk (65-63). Egy eladott labdából Channels szerzett könnyű kosarat és újra egyenlő volt (65-65). Kinney elkapta a fonalat és előbb egy hármast szerzett, majd labdát szerezve látványosat zsákolt (70-65). Teo Cizmic időt kért. Visszatért a pályára a négy hibával rendelkező Perry is, aki egy duplával köszönt be (70-67). A 34. percben Kinney betörésből szerzett újabb kosarat (72-67). Cizmic mester újabb időt kért. Remekül összeállt a védekezésünk és erőltettük a betöréseket. Előbb Govens szerzett kosarat Mohácsi passzából, majd Kerpel-Fronius szerzett újabb pontot két védő gyűrűjében (76-67). Cizmic edző nem bírt az idegeivel és belerúgott egy hirdetőtáblába, amiért technikait kapott. A büntetőt Govend értékesítette, majd Kinney dobott lehetetlen helyzetből egy távolit (80-67). A Körmend kezdett fáradni és pontatlanabbá vált. A 38. perc elején Kerpel –Fronius szerzett újabb fontos ziccert (82-67). Channels büntetőjével törte meg a vendégek gólcsendjét. Két perc volt hátra és négy játékosunknak is négy hibája volt. Másfél perc volt hátra, amikor Channels hármasával tízen belülre jött a Körmend (82-73). Kinney egyik büntetőjét értékesítette, majd egy kivédekezett támadás után Kerpel-Fronius is egy büntetőt dobott csak be (84-73). Egy perc volt hátra a találkozóból, amikor Katura büntetőzött pontosan majd ugyan ezt tette Kerpel –Fronius Balázs is (86-75) . A vasiak távolról próbálkoztak, de sikertelenül. A végére még maradt egy Kerpel-Fronius zsákolás és jöhetett az ünneplés!

 

A fiúk elhitték, hogy le lehet győzni a listavezetőt és meg is csinálták. Távolról extrán dobtak (17 hármas) és nem adták fel akkor sem, amikor a Körmend fordítani tudott a harmadik negyedben. A záró játékrészben emberfelettit nyújtottak a játékosok és megérdemelten gyűjtötték be a szezonban immár a harmadik nagy skalpot. Igazi csapatmunka volt, de a Kinney- Govens- Mohácsi – Kerpel-Fronius sor megállíthatatlan volt ezen az estén. Lényegében egy centerrel, aki már az első félidőben négy faulttal játszott kintről és a palánkok alatt is megnyertük a rangadót. 

Hatalmas köszönet a szurkolóknak, akik végig hittek a sikerünkben és buzdításukkal segítették a fiúkat! Köszönjük!!!

 

2015. november 13. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás