A középszakasz utolsó haza mérkőzése következik.

Az alsóházi középszakasz ötödik fordulójában a Nyíregyháza együttesét látjuk vendégül szerdán este. Mondhatjuk, hogy tétnélküli az összecsapás, mivel Sitku Ernő csapata már kiharcolta a bennmaradást és feljebb sem kerülhet a tabellán. Míg nekünk még hátravan a play out a MAFC ellen. Mégsem teljesen tétnélküli ez a találkozó, mivel számunkra minden siker az éltben maradást jelentheti. Erről is beszélgettünk Milos Sporar edzővel a mérkőzést megelőzően. 

 

Két fájó vereség van a csapat mögött. Volt tehát mit átgondolni, kipihenni, átértékelni és kijavítani. Hogy készültek az elmúlt másfél hétben?

 

-Speciálisan nem készültünk a Nyíregyházára. Próbáltuk a támadásunkat és a védekezésünket jobbá tenni. Természetesen készültünk az ellenfelünkből, lesznek figurák, amiket gyakorolni fogunk ellenük. De elsődlegesen a játékunk megszilárdításán dolgoztunk. 

 

A Nyíregyházának nincs veszteni valója, hiszen már biztosította helyét az első osztályban, míg nekünk egy siker nagy lökést adhat. Vagy lehet, hogy a tétnélküli mérkőzésen titkon már gyakoroltunk a play outra?

 

-Természetesen folyamatosan napirenden van a play out és készülünk a MAFC ellen. Az első mérkőzés után már nem lesz meglepetés egyik csapatnak sem a másik játéka. A játékosok egyéni képességei fognak dönteni és a pillanatnyi dobóforma és a védekezés. Lesz egy hetünk készülni a MAFC-ból, a Nyíregyháza után. Speciálisan, azon dolgoztunk, hogy miként tudunk jobbak lenni támadásban és védekezésben is. Sokat beszélgettünk a játékosokkal egyénileg és a csapattal is, hogy a fiúk rögzítsék magukban, hogy mi vár rájuk és mentálisan frissek és felkészültek legyenek. Ez most a legfontosabb. 

 

Mit vár a Nyíregyháza ellen? 

 

-Meg fogunk tenni mindent, hogy megnyerjük a mérkőzést. A győzelem jó hatással lehet a csapatra. Arra is szükségünk van, hogy jól is játszunk, és úgy nyerjünk, mert ha rosszul játszva nyerünk az nem túl jó érzés. Szeretném, ha a játékosok jól játszva megmutatnák, hogy erősek és tudnak küzdeni. A Nyíregyháza elleni mérkőzésnek nincsen tétje, nekünk a MAFC mérkőzésre kell gondolnunk, és ezért is jó lenne nyerni szerdán. Mindenkinek jó, ha megnyerjük ezt a mérkőzést, de nagyobb cél, hogy bent maradjuk az első osztályban. Ezért harcolunk!

 

A Nyíregyháza csapatából biztosan hiányozni fog Ronnie Taylor, aki sérüléssel bajlódott a bajnokság második felében. A meghatározó játékos már haza is utazott. 

 

Zalakerámia ZTE KK – MARSO Nyíregyháza KK

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
2015. április 15. 19 óra 

 

A találkozón szükségünk lesz a szurkolók támogatásra is. Hozzájuk csatlakozik majd a mérkőzésre érkező utánpótlás csapataink játékosai is!

 

Harcoljunk együtt a sikerért!

 

2015. április 14. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás