A közönség és szinte az egész város mellettünk áll!

A 15. fordulóban hazai pályán fogadjuk a bajnokság jelenlegi sereghajtóját, az újonc Vasas Akadémia csapatát. Sárosi Bulcsú együttese elég hektikusan játszik, hiszen szoros csaták után nagyarányú vereségekbe is beleszaladtak (Körmend, Szolnok). Három győzelmüket hazai pályán értéke el a MAFC, a PVSK és a Szeged ellen. Idegenben igazából nem megy a játék a fővárosiaknak. Januárban Szolnokról igazolták Ryan Wrightot, aki pontokkal és lepattanózásban is segítségére lehet a csapatuknak. Egyszóval kellemetlen ellenfél a Vasas, akik felszabadultan játszhatnak és céljuk a play out elkerülése lehet. Számunkra pedig a győzelem elfogadható hazai pályán, amivel továbbra is tartanánk előnyünket az üldözőink előtt. A pályán és azon kívül is egyre otthonosabban mozog Zalaegerszegen Julian Norfleet, akinek a jó védekezésére és a ponterős játékára szombaton is szükség lesz:

Mi volt az első gondolatod, amikor Zalaegerszegre érkeztél és azóta ez miben változott?

-Az első benyomásom az volt, hogy ez egy nagyon tehetséges csapat, amelyik remekül tud kívülről dobni. Nagyon jó az összjáték a játékosok között és senki sem önzőzik

Milyennek látod a csapatot, a közönséget, a várost?

-A közönség és szinte az egész város mellettünk áll, úgy érzem. Rengeteg energiát kapunk tőlük minden egyes mérkőzésen. Amióta Európában játszom, magasan ez a legkomolyabb szurkoló tábor amit láttam. A város pedig igazán kényelmes, és remek a családomnak és nekem is. Szeretünk itt élni

Nehezen fogadtak el a szurkolók, de azt gondolom sikerült rácáfolni az ő véleményükre és azóta remekül megy a játék. Jól gondolom?

-Valóban kemény volt számomra amikor idekerültem. Szinte mindig irányítót játszottam eddigi csapataimban, szóval most meg kellett szoknom, milyen az ha nem tőlem indulnak a támadások, és jóval kevesebbet van nálam a labda. Ahogy viszont a bajnokságban léptünk előre, úgy szoktam meg én is egyre inkább ezt az új helyzetet, hogy hol támadhatok hatékonyabban, és mik a legjobb helyzeteim.
 
Szombaton a Vasas ellen csak a győzelem elfogadható. Milyen meccsre számítasz?

 - Magabiztosan állok a Vasas elleni csatához, miután a remek közönségünk előtt léphetünk pályára. A Vasasnak vannak kiváló játékosaik, szóval végig fókuszálnunk kell a meccsen, hogy a saját játékunkat játszva nyerni tudjunk

Hova várod a csapatot a rájátszásban, mire lehettek képesek?

-Azt hiszem a csapatunk eléggé kollektív ahhoz hogy a top5ben végezzünk. Vannak kiváló csapatok a mezőnyben, de úgy gondolom, az első felében a szezonnak bebizonyítottuk azt, hogy van még fegyver a tarsolyunkban, és fel tudjuk venni bárkivel a harcot az ellenfelek közül.

A mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a Zalakerámia Sport – és Rendezvénycsarnokban. Jegyeket elővételben még lehet vásárolni a Dísz téren lévő Kvártélyház jegyirodában. 

Dobójáték: A megszokott félidei dobójátékunkra most a 18 év feletti szurkolóink jelentkezését várjuk, a főbejárattal szemben kihelyezett nevezési pontnál. 

A találkozót a Kapitány Gellért, Szabó Gergő, Hervay Tibor (Gincsai János) bírói hármas dirigálja majd. 

2017. január 26. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás