A kulcs a védekezés lesz

A 20, fordulóban a KTE-Duna Aszfalt együttesét fogadjuk, amit hazai pályán mindenképpen meg kell nyernünk. Nagyon nehéz sorsolásunk van a hátralévő alapszakaszban, amelyben három hazai és négy idegenbeli mérkőzés vár a fiúkra. A Bencze Tamás vezetőedzőnkkel a felvezetésben kicsit visszakanyarodtunk a Pécs elleni mérkőzésre, ahol az első félidőben katasztrofálisan játszottunk: 

-A második félidei játékunkra lehet építeni, de valóban előtte az első félidő hibáit elemeznünk kellett. Teljesen gyermeteg hibákat vétettünk, amiket amatőr szinten sem lehetne. Az összes olyan szabályt, ami a védekezést illeti megszegtünk és így szinte minden támadásból kosarat kaptunk és nem is volt ritmusunk a támadásban. Mihelyt megszilárdult a védekezésünk a támadásainknak is ritmusa lett. 

Ezek szerint a védekezésre kellett nagyobb hangsúlyt fektetni a héten a felkészülés során…

-Mindennek a kulcsa a védekezésünk és ezen a héten azon dolgoztunk, hogy ezt megszilárdítsuk. Nagyon bízom benne, hogy ez látszani fog már a KTE elleni meccsen is. Vissza kellett térnünk az alapokhoz, mert a februári sűrű menetelésben nem sok időnk volt a védekezési elveket gyakorolni. A meccsre készülés több időt vett el. Edzéseken látványos a javulás, remélem ez szombaton is látható lesz

Két hasonló csapatról beszélünk, mi dönthet? 

-Rotációjuk hasonló a miénkhez.  Nagyon sokat alapoznak a gyors indulásokra, de ha ez nem sikerül, akkor a felállt védelem elleni játékuk is meghatározó, mert jól megtudják játszani a magas embereiket, akik jó százalékkal értékesítik a dobásaikat.  Ha stabilak tudunk lenni védekezésben és azt gondolom, nem lehet gondunk hazai pályán.  Természetesen szeretnénk, ha a közönségünk jól szórakozna és győzelmet ünnepelhetnénk a végén. 

A mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik, amelyet a Györffy Pál Attila, Söjtöry Tamás, Rácz Zsolt (Várhalmi Zsolt) bírói hármas dirigál majd. 

Dobóverseny!

A Kecskemét elleni bajnoki félidejében ismét lesz Zalakerámia dobójáték ezúttal a felnőtteket várjuk egy hárompontos dobó versenyre. Aki egy perc alatt a legtöbb pontot szerzi, az viheti haza a Zalakerámia ajándékcsomagot! Jelentkezi a főbejárattal szemben kihelyezett asztalon lehet a jelentkezési lap kitöltésével. 

2017. március 3. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás