„A legdurvább kihívás volt, amivel a karrierem során szembesülnöm kellett.”

Több mint tíz hónapnyi kihagyás után térhet vissza Gáspár Dávid, a Zalakerámia ZTE KK csapatkapitány a parkettre. A csapatnak a szurkolóknak és főleg Gáspinak is fontos lesz a vasárnapi szeged elleni bajnoki. 

 

Hogy alakul a rehabilitációd, miként élted meg ezt a fél éveses kihagyás?

-Jól alakul a rehabilitációm, folyamatosan javul az állapotom, erősödik a combizmom és a térdízület mobilitása rendben van. Igaz, még nem tízből tízes, ami a dinamikára és a gyorsaságra vonatkozik. Arra törekszem, hogy a sérülés előtti állapotomat minél előbb elérjem. Nagyon komplex dolog ez a  rehabilitáció és tényleg csak a finomhangolás van hátra. A legdurvább kihívás volt amivel a karrierem során szembesülnöm kellett. Tulajdonképpen újra tanultam járni. 

 

Mennyire nehéz ilyenkor visszarázódni a mindennapi munkába? Ez olyan mint a biciklizés? Gyakorolni kell és egyre jobban megy?

-Maga a játék olvasása, taktikailag megvan. Egy bizonyos testi adottságokkal rendelkeztem a sérülés előtt, most pedig egy gyengébb verzióval kell dolgoznom. Ez a dolgot kell magammal egyeztetnem, hogy nem tudok olyan sebességgel futni és olyan dinamikával ugrani, Mindennek megvan a maga fokozata. Ennek is és nem szabad siettetnem. Ezt elfogadni a legnehezebb feladat. A következő pedig, ha ez nem fog az elvárt szintre fejlődni , akkor hogy alakítom át a játékomat, vagy hogy tudom folytatni a pályafutásomat. 

 

Milyen az idei csapat?

-Nekem szimpatikus. Alapvetően jó szellemű társaság jött össze, Mindenki szeret dolgozni és harcolnak a fiúk a sikerért. Az eddig leosztott szerepeket is elfogadják. Jó kohézió alakult ki. 

 

Bencze Tamás személye fontos volt számodra?

-Természetesen, mivel egészen kisgyermek koromtól figyelem a játékát. Az egerszegi fiatalok egyik példaképe Bodrogi Csaba és Polster Péter mellett. Nem árulok el titkot, hogy nekem az egyik kedvenc játékosom volt a magyarok közül. Volt szerencsém egy csapatban játszani vele és most nagy öröm számomra, hogy edzőmként köszönthetem. Ezért is vagyok motivált, hogy minél előbb visszakerülhessek a pályára. 

 

A Szurkolók már nagyon várnak vissza. Mikor lehet erre reális esély?

A Szeged elleni játékomnak már realitása van. Hogy mennyit játszok és mennyire fogom bírni és hogy fogok visszarázódni a játékba. azt nem tudom. Nagyon várom és nagyon boldog vagyok hogy eljött ez a pillanat.  Január 3-án volt a sérülésem, de a rehabilitációt március 17-től kell számolni. Megelőzte egy másik gyógyulási folyamat, mert nekem nem csak keresztszalag, hanem oldalszalag és belső mediális mediscus repedésem is volt. Ezt meg kellett várni míg megjavul. Ennyi időbe telt. 

 

Két hatalmas bravúrt végrehajtott a csapat. ez lehet az igazi arca ZTE-nek?

-Most jelenleg ez az arca a Zetének. Képes nagyon jó játékra és képes a gyenge szereplésre is. Az okok egyszerűek .Új edző, új taktika és van egy kifutási idő, ami természetes. Emberi hibákon múlik egy –egy mérkőzés. Jó úton haladunk jó munkát végzünk. 

 

Mit vársz a  Szeged meccstől?

-A Szeged is abba a kategóriába tartozik akikkel egy szinten vagyunk, azaz  közvetlen riválisunk. Óriási küzdelem lesz az utolsó play off helyekért és ha el akarjuk érni a céljainkat, ahhoz le kell győznünk a Szegedet. Ez egy nagyon komoly feladat lesz. Mindenkinek a maximumot kell nyújtania és akkor meglehet a győzelem. 

 

Reméljük Gáspi minél előbb visszanyeri a formáját, hiszen a csapatnak nagy szüksége van az ország egyik legjobb védőjátékosára. 

 

2015. november 7. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás