A második félidő a miénk volt

Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK 88–68 (18–21, 18–18, 24–16, 28–13)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Jv: Kapitány G. Szabó G, Kulcsár T.( Téczeli T.) 

 

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 16/12, Govens 14/6, Mohácsi 9/9, Kerpel-Fronius 12, Krapic 28/9 Csere: Velkey 5/3, Czinger 4. Edző: Bencze Tamás

 

Kaposvári KK: Jones 15/9, Mijajlovic 3, Benke 15, Hendlein 18, Spica 7 Csere: Baki 9/3, Horváth M. -. Edző: Srecko Sekulovic

 

A legnagyobb kérdés, hogy Pantelic lába rendbe jött-e, a bemelegítéskor kiderült, mert a center civilben foglalt helyet a kispadon. Bencze Tamás elmondta, hogy Spica és Hendlein védésére kell a legnagyobb hangsúlyt fektetniük, akkor esélyünk lehet a győzelemre. 

 

Mijajlovic pontjaival kezdődött a mérkőzés, amire Kerpel-Fronius két gyors betöréssel és pontokkal válaszolt (4-2).  A 4. percben Mohácsi talált be kívülről, amire Benke és Hendlein válaszolt és ezzel átvették a vezetést a vendégek (7-9).  Lendületben maradt a Kaposvár és hat ponttal megléptek tőlünk (9-15). Govens és Czinger pontjaival zárkóztunk, de a negyed vége a vendégeké volt és megérdemelten vezettek (18-21). 

 

A második játékrész elején Govens kapata el a fonalat és egy duplát és egy triplát termelt, amivel átvettük a vezetést (23-21). A 14. percre Baki és Jones pontjaival visszavette a vezetést a somogyi csapat (23-28). Jókor jött Krapic első kosara, ami egy hármas volt és ezzel újra közel kerültünk ellenfelünkhöz. Mindkét oldalon óriás helyzetek maradtak ki, majd újra Krapic volt eredményes ezúttal büntetőből és újra egyenlő volt (28-28). Ebben az időszakban Krapic pontjaira volt szükség, hogy partiban maradjunk. Három perc volt hátra, amikor 33-33-nál Baki Gergő, Hendlein és Jones is betalált és hat ponttal elléptek a somogyiak (33-39). A negyed végén Mohácsi hármasa a félidőre-felére csökkentette a különbséget (36-39). 

 

A félidőben a Zalakerámia Dobóversenyen hárompontos dobásban mérkőztek meg a szerencsés kiválasztottak, akik közük Dibusz Márkó vihette haza (egyetlen találattal) a ZTE ajándékcsomagot!

 

A félidőben a védekezésünkön és a támadásunkon is javítanunk kellett a sikerhez. 

 

A nagyszünet után kaposvári kosárral folytatódott a mérkőzés. Szorítottunk a védekezésünkön és Kinney vezérletével átvettük a mérkőzés irányítását. Az amerikai fiú hármasával a 25. percben 47-43-ra elhúztunk –csak úgy mellékesen jegyzem meg ez volt az első kosara a mérkőzésen. Baki Gergely távolijával feljött a Kaposvár, majd a 27. percben Jones hármasával kiegyenlítettek a somogyiak (49-49). Felváltva potyogtak a kosarak. Govens passzából Krapic szerzett kosarat, majd a horvát fiú pontjaival, négy ponttal megléptünk. Az utolsó fél percben Kinney hármasával 60-52-re elléptünk, de az utolsó dobásból Jones is hármast szerzett és így öt pontos vezetéssel fordulhattunk az utolsó negyedre (60-55). 

 

A záró negyed elején próbálta megtörni a lendületünket a Kaposvár, de Kinney remekül mozgatta a csapatot és nem mellesleg kintről is betalált (65-59). A 35. percben Govens duplájával tovább növeltük előnyüket (67-59). Spica duplája régóta az első kosara volt a vendégeknek.  Kinney büntetőire, Beke válaszolt majd Govens hintett egy hármast négy perccel a vége előtt (73-63). Egy jó védekezés után Velkey dobott triplát és Sekulovic edző időt kért (76-63). Kezdtük felőrölni a vendégek ellenállását és Krapic centerezésével, majd Kerpel-Fronius remek betörésével 17 pontra elhúztunk (80-63).  Szétesett a Kaposvár védekezése és könnyű kosarakat tudtunk szerezni ebben az időszakban. Egy perccel a vége előtt Krapic egy hármast hintett, majd még egyet 88-68. 

 

Az első félidőben nem játszottunk jól. A fiúk mentek, küzdöttek, akartak, de ponttalanok voltunk. A légiósaink is lassan rendültek bele a játékba. A harmadik negyed második felében védekezésben és támadásban is ritmust váltottunk és ez megzavarta a Kaposvárt. A negyedik negyedben Kinney, Govens és Karpic is remekelt és, ahogy a kosárlabdában lenni szokott, ha bemennek a kosarak, akkor a csapat győz. 

 

Edzői értékelések: 

 

 

2015. október 11. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás