A pontosabban játszó szlovákok nyertek

Zalakerámia ZTE KK- BK Levicki Patrioti 60-73 (18-19, 14-19, 11-14, 17-21)
Körmend, 100 néző, JV: Török (Szabó, Horváth)

Zalakerámia ZTE KK: Simmons 5, Reeves 10/6, Horváth 14/6, Szabó 5/3, Radic 10/3, csere: Jeffers 10, Mohácsi 1, Doktor 3/3, Kis 2, edző: Bencze Tamás

BK Levicki: Vasl 13/9, Bachan 2, Petani 5/3, Smith 10/6, Sims 9, csere: Krajcovic 12, Ziak 12/6, Adamik-, Bojanovsky 10, edző: Teo Hojč

Körmenden játszottuk harmadik felkészülési mérkőzésünket a szlovák Levice ellen. A társakkal ott volt a csapatkapitány Mohácsi Máté is, aki a 3x3-as debreceni World Masters tornáról érkezett a csapathoz. Az első negyed férfias küzdelmet, hozott, ahol szinte végig a mi irányítottunk. A szlovákok távoli dobásokkal tartották a lépést és a negyedet végül meg is nyerték (18-19).

 A második negyed elején jobban koncentráltak a fiúk és négy ponttal elléptünk, de jött a játékunkban egy hullámvölgy és a Levice a negyed felénél fordított (23-25). Ha Radic a padon ült, akkor a palánk alatti védekezésünk ekkortájt lyukas volt és rendre kosarat kaptunk a büntetőterületen belül. A félidőben a pontosabban játszó szlovákok vezettek (32-38). 

A nagyszünet után szorítottunk a védekezésünkön, de a dobáspontosság nem javult. A 27. percben kilenc ponttal vezetett már a Levice (36-45). A hajrában Doktor Péter villanásai adtak némi lendületet a játékunknak, de a harcosan és valamivel pontosabban játszó szlovákok visszaverték a felzárkózási kísérletünket.

 A záró negyedben tíz pont fölött állandósult a hátrányunk, ami továbbra is rossz dobószázalékkal párosult. Sokat próbálkoztunk, de nagyon pontatlanul és nem volt ritmusa a játékunknak. Bencze Tamás szinte minden percben időt kérhetett volna. A Levice kihasználta a védekezési hibáinkat és megérdemelten nyerte meg a találkozót. 

Bencze Tamás:- Sokat hibáztunk ezen a találkozón. Az egyéni védekezésünk nem működött és a megbeszélt taktika betartása sem. Az ellenfél harcosan játszott, felvállalva a több kontaktos védekezést és ezt mi nem tudtuk irányíró poszton ellensúlyozni. Sürgősen javítanunk kell ezeken a hiányosságainkon. 

A találkozó végén Stárics Kornél ügyvezetőtől megtudtuk, hogy Reevesnek szeptember 3-án lejáró próbajátékát szeptember 9-ig szeretnék meghosszabbítani, Mint ismeretes a másik próbázó Jeffers hétfőig kapott haladékot. 

2017. szeptember 01. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás