A sírból hoztuk vissza a meccset, de a végén a Körmend örülhetett

A középszakasz felsőházában Körmenden vendégeskedtünk és egy remek második félidővel, akár nyerhettünk is volna. 

Egis Körmend- Zalakerámia ZTE KK 86-81 (26-23, 28-13, 13-27, 19-18)

Körmend, 2000 néző, JV: Kapitány Gellért, Győrffy Pál, Praksch Péter

Egis Körmend: Petty 13/3, Allen 23/9, Kromah 16/9, Ferencz -, Csorvási 16, csere: Smith 11, Dickerson 7/3, Németh-, edző: Gasper Potocnik.

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 14/9, Norfleet 14, Benke 19/6, Szabó 8/3, Drungilas 16, csere: Mohácsi 3/3, Kis 4, Wright 3, edző: Benze Tamás 

A megszokott magas hőfokon izzó, közel teltház várta a csapatokat az idei szezon harmadik szomszédvári rangadóján. 

Csorvási, majd Petty duplájával kezdett a Körmend. Az első pontjainkat Drungilas szerezte büntetőkből (4-2). Az első hárompontost a találkozón Ubilla szerezte. A hazaiaknál Csorvási volt elemében, ugyanis 7 pontot szorgoskodott össze a 11-ből, mielőtt a 4. percben lecserélték (11-7). Benke kapta el a fonalat és két duplájával zárkóztunk, majd a negyed felénél Mohácsi triplájával átvettük a vezetést (13-14). A 6. percben Allen büntetőivel és Kromah triplájával, négy ponttal ellépett a Körmend, de Ubilla hármasával és Norfleet duplájával újra mi vezettünk. A negyed végén pontosabban játszott a vasi csapat és három ponttal megnyerték a negyedet (26-23).

A második negyed Drungilas duplájával kezdődött, majd átvehettük volna a vezetést, de Benkénél lépéshibát láttak a játékvezetők. Az ellentámadásból Dickerson hintett egy távolit (29-25). A 12. perctől robbantott a Körmend és Kromah és Allen pontjaival kilenc pontra távolodtak tőlünk (35-26). A 14. percben Dickerson kosarával már tíz fölé nőtt a körmendi vezetés (37-26). Drungilasnak kényszerűségből a padra kellett ülnie, mivel a harmadik faultját is begyűjtötte. A 15. percben Ubilla egy 2+1-es akcióval törte meg a zalai kosárcsendet (39-29). Tovább robogott a Körmend és nem tudtuk megakadályozni őket a pontszerzésben. Fokozatosan nőtt a hátrányunk, nekünk még a bűntetőzés sem ment. A 17. percben Kromah hármasával már húsz ponttal vezetett a hazai csapat (49-29). A 19. percben Wright harcolt meg egy kosárért, de azonnal jött a válasz hazai oldalról (54-31). A félidő hajrájában Norfleet két büntetővel és egy ziccerrel kozmetikázta az eredményt (54-36)

Bencze Tamás instrukciói jól jöttek a szünetben és úgy látszott a fiúk megfogadták edzőjük kérését. Drungilas közelijét Benke zsákolással toldotta meg, majd újra Drungilas következett. Szabó hármasával 11-0-s rohamot produikáltak a fiúk és visszajöttünk a mérkőzésbe. A hazaiak két és fél perc után Smith révén voltak újra eredményesek. Nem volt megállás és Szabó 2+1-es akciójával tovább zárkóztunk (56-50). Allen hármasa a legjobbkor jött a Körmendnek, de nagy lökést nem adott a játékuknak (59-50). Benke vezérletével tovább csökkentettük a hátrányunkat és fél perccel  a negyed vége előtt hintett hármasával négy ponrta olvad a félidei 18 pontos hátrányunk (67-63). 

Pontosabban kezdte a záró negyedet a Körmend. Csorvási és Smith pontjaival pillanatok alatt ellépetek tőlünk (75-65). A 33. percben Ubilla közelijével és Kis Raul remek 2+1-vel öt pontra zárkóztunk, de sajnos jött Allen hármasa (78-70). Benke ziccerére Csorvási válaszolt, amire Bencze Tamás időt kért (80-72). A folytatásban pontatlanná váltak a csapatok. A 36. percben Benke és Csorvási is csak egy-egy büntetőt tudott értékesíteni. Benke hármasa adott új lendületet csapatunknak( 81-76). Egy percig beragadtak a csapatok, majd Ubilla egy hármassal egy duplányira csökkentette a hátrányunkat (81-79). Két perc volt hátra, amikor  előbb Petty, majd Kromah is csak egyszer talált be a büntetővonalról (83-79). Egy perccel a vége előtt Benke robogott végig a pályán és Norfleetet hozta ziccerbe (83-81). Fél perccel a vége előtt az egyenlítésért, vagy a vezetésért támadhattunk, de Drungilas távolija lecsorgott, míg a másik oldalon Petty hármasa ült (86-81). 


Bencze Tamás: - Dicséret illeti a csapatomat és egyben bosszús is vagyok. A második negyedben extrán dobott a Körmend és megérdemelten vezetett. A harmadik negyedben mind védekezésben, mind támadásban feljavultunk és visszajöttünk a meccsbe. A végén meccslabdánk volt, de mi elhibáztuk, a hazaiak meg bedobták. Nem sokszor adódik ilyen lehetőségünk, ezért is lett volna jó élni vele. Megyünk tovább és a harmadik negyedbeli játékunkra kell építkeznünk, mert bebizonyítottuk, hogy idegenben is képesek vagyunk a jó játékra és képesek lehetünk meccset is nyerni! 

Bagodban egy népes szurkolói csoport megvárta a csapatot és megköszönték a fiúknak a játékot! Köszönet a szurkolóknak a buzdításért, szurkolásért!

2017. április 2. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás