A Szeged következik…

Nehéz időszakot élünk meg. Továbbra sem megy a csapatnak és a MAFC ellen sem sikerült javítani a helyzetünkön. Rövid idő volt a regenerálódásra és a sebek nyalogatására, mert ma Szegedre utaztak a fiúk, ahol a SZEDEÁK vendégeként lépnek pályára. Ellenfelünk formáját illetőleg felszálló ágban vannak és a Ciric-Balaban-Jereminov légiós tengely mérkőzésről-mérkőzésre megbízhatóan telesít. Csapatunknál a bajokat tetézve újabb játékosok kerültek fel a maródiak listájára. Rade Dzambic a hétvégi találkozón sérült meg egy hazai játékos lábán elesve, míg csapatunk húzóembere is egészségügyi problémákkal küszködik. Emellett Velkey János keze is rakoncátlankodik. Mindhárom játékos szereplése kérdéses. A mérkőzésről Milos Sporar vezetőedző beszélt honlapunknak:


-    A MAFC elleni mérkőzés már történelem. Ezen a találkozón nem ismertem rá a játékosokra, kikkel az edzéseken dolgoztunk. Nagy probléma , hogy Dzambic 2-3 hétre kidőlt, Nathan Healy-vel pedig nem tudjuk mi van. A fő probléma, hogy nem tudtunk 5-5 ellen gyakorolni ezekben a napokban és nincs 10 minőségi játékosunk, akikkel megfelelően felkészülhettünk volna a mérkőzésre, olyan szinten, mint eddig. Alapvetően a Szeged a találkozó esélyese, de nekünk ezzel a kerettel kell felvennünk a harcot. A csapat fele nem rendelkezik első osztályú tapasztalattal, keveset játszottak. De ők nagyon fontos részei ennek az együttesnek.  Számomra megdöbbentő, hogy az emberek mennyit várnak ettől az együttestől. Az nyilvánvaló, hogy mindenki nyerni akar, játékos és szurkoló is, de néha az életben történnek nem várt dolgok úgy, mint Budapesten. Továbbra is türelmet kérünk. Ez most egy nehéz időszak, próbálunk a fiatalokkal megfelelően helytállni és a legtöbbet kihozni a találkozóból. A realitás és  a hazai pálya sem mellettünk szól, de A rutinos játékosok( Gáspár, Ilic) mellett a fiatalok (Cole, Kerkai, Kertész, Czinger, Kiss) is meghatározói lehetnek a következő időszaknak. 

 

A hazaiak öt vereség mellett négyszer győzni tudtak, főleg hazai pályán erősek, de nem verhetetlenek. 
Milos Sporar hozzátette, hogy amíg fel nem dobják a labdát, az esély ötven százalék, utána pedig rajtunk múlik, mit hozunk ki az összecsapásból.

 

Naturtex –SZTE- Szedeák - Zalakerámia ZTE KK
Szeged, 2014. december 10. 19 óra 
JV: Papp P. Jakab L. Hervay T. (Görgényi)

 

 

2014. december 10. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás