A végjátékban győztük le a Paksot

Zalakerámia ZTE KK- Atomerőmű SE 85-81 (17-17, 29-24, 18-22, 21-18)
Zalaegerszeg, 800 néző, Jv: Török R., Szalay Zs, Horváth A.

Zalakerámia ZTE KK: Simmons 7/6, Horváth 6/6, Reeves 24/21, Szabó 14/12, Radic 18, csere: Jeffers 2, Mohácsi 4/3, Doktor 2, Benke 5, Kis 3, edző: Bencze Tamás

Atomerőmű SE: Allen 20/3, Hinds 16/3, Medve 7/6, Williams 23, Ogunyemi 11, csere: Garamvölgyi 4, Gulyás -, edző: Teo Cizmic

Péntek este hazai pályán fogadtuk az Atomerőmű SE együttesét. A vendégeknél Teo Cizmicnek nélkülöznie kellett válogatottjait, Rujákot és Eilingsfeldet, valamint Barnies betegség miatt nem játszott. Nálunk újra ott volt a társakkal Benke Szilárd. Mindenki kíváncsi volt, hogy Reevesnek sikerül-e élni a lehetőséggel és meggyőzi-e a szakvezetőket a szerződtetéséről.

Szoros első negyedet produkáltak a csapatok. A játékrész első felében a vendégek vezettek, míg a második felében nálunk volt az előny. Az utolsó perc végén visszavette a vezetést a Paks, de egy hosszú indításból Kis az utolsó másodpercben egy látványos ejtéssel egyenlített (17-17). 

Jó ritmusban kezdtük a második negyedet. Jó védekezés mellé pontosan is támadtunk. A13. percre már nyolc ponttal vezettünk (25-17). A vendégeknél Williams és Allen szállította a pontokat.  A negyed feléhez érve újra hullámvölgybe kerültünk és ezt a vendégek kihasználva két pontra zárkóztak (31-29). A hajrában Simmons és Reeves távolijainak köszönhetően sikerült leszakítanunk ellenfelünket és ötpontos előnnyel mehettünk nagyszünetre (46-41). 

Kapkodva kezdtek a nagyszünet után a csapatok és több mint másfél percet kellett várnunk az első kosárra. Sok volt a pontatlan átadás. A 23. percben Reeves már az ötödik hármasát süllyesztette el a paksi gyűrűben (54-45). Szorított a védekezésén Teo Cizmic együttese és ez kellőképpen megzavart bennünket és felzárkóztak négy pontra (56-52). Reeves hatodik távolija csak egy pillanatig jelentett nyugalmat, mert a paksi magas emberek újra felhozták csapatukat (59-56). Az utolsó percben Hinds hármasával egy pontra csökkent az előnyünk (64-63).

Medve hármasával átvette a vezetést a Paks a záró negyed elején (64-66). Nehezen találtuk a ritmust és hármasokkal próbáltunk fordítani, de sikertelenül. A vendégek kihasználva védelmi megingásainkat hat ponttal elléptek (64-70). Jókor érkezett Reeves hetedik hármasa, ellenben Allent nehezen tudtuk tartani (67-72). A 34. percben Reeves újabb hármast szerzett igaz most a büntetővonalról, de az igazi áttörésre még várni kellett. A 37. percben Szabó hármasával egy pontra zárkóztunk, majd egy gyorsindulás végén Benke zsákolt hatalmasat (77-76). Az utolsó két percbe fordulva Medve hármasával lépéselőnybe kerültek a vendégek (79-81). Az utolsó percen belül Radic harcolt meg egy dupláért, majd a ráadás büntetőt is értékesítette (82-81). Egy kivédekezett támadás és Szabó dudaszó pillanatában dobott hármasa elég lett a győzelemhez.

A végjátékban volt tartása a csapatnak és sikerült legyőzni a remekül küzdő paksiakat. Sokat kell még javítanunk a védekezésünkön és a büntetőket is jobb százalékkal kell dobnunk. Van feladata tehát Bencze Tamásnak, hogy a szezonkezdetre minden a helyére kerüljön, és ütőképes csapattal vághassunk neki a bajnokságnak. 

A következő felkészülési mérkőzéseket a soproni Krasznai Kupán játssza majd csapatunk szeptember 15-16-án. 

2017. szeptember 8. Zalakerámia ZTE KK
 

Megosztás