A visszavágón is legyőztük a Veszprémet

Ismét zárt kapus felkészülési mérkőzést játszottunk a Veszprém ellen, hazai környezetben, mivel a csarnokuk még nem készült el teljesen. 

Zalakerámia ZTE KK - Veszprém 85-76 (19-20, 25-19, 17-19, 24-18)
Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, Jv: Török, Földesi 

Zalakerámia ZTE KK: Simmons 5/3, Reeves 11/3, Horváth Á. 13/9, Szabó 9/3, Radic 23. Csere: Doktor 2, Mohácsi 15/15, Kis R. 2, Jeffers 5. edző: Bencze Tamás

Veszprém: Kovács 16/6, Lakosa 11/3, Helmeczi -, Hegedüs 11, Körtvélyesi 22, csere: Nagy-, Pável 12, Lógár 4, edző: Mérész Csaba

A B csoportos Veszprém nagy akarással és lendülettel játszott hétfőn este és bizonyította, hogy nem alaptalanul volt ott a tavalyi döntőben. Csapatunk ezúttal sok hibával játszott és pontatlanul is dobott. Ennek ellenére, amikor Bencze Tamás „rendbe szedte” őket, akkor volt lendület és pontosság is a játékunkban. Az utolsó negyed hajrájában megrázták magukat a fiúk és megnyerték a második találkozót is. A mérkőzés végén Bencze Tamástól érdeklődtünk a látottakról:

-Többet vártam ettől a találkozótól.  A délelőtt folyamán átbeszéltük a hibáinkat és úgy gondoltam ezeken majd javítanak a srácok. Nem teljesen azt kaptam vissza, amit szerettem volna. Igaz a Veszprém frissebb volt, mivel mi előző este és délelőtt is edzettünk. A 2-2 védésekkel még meggyűlt a bajunk, meg úgy általában a csapatvédekezéssel. Van tehát min javítanunk. 

Természetesen a közel egy hete a csapattal készülő légiósokról is érdeklődtünk vezetőedzőnknél:

-Az irányítónkon látszik, hogy irányító, de senki ne gondolja, hogy olyan lesz, mint Ubilla volt., Ő egy másfajta irányító más kvalitásokkal. Radicson látszik, hogy képzett center, habár még nem tesztelhettük klasszikus centerekkel szemben. Az látszik, hogy remek százalékkal oldja meg a helyzeteit. A bedobónk az első mérkőzésen jól játszott és most az első félidőben is nagyon akart, de később beleszürkült a játékba, csakúgy, mint a centerünk is. Tőlük azt az intenzitást várom, mint az első meccsen. Van még egy hetük bizonyítani!

A bizonyításra szeptember 1-én pénteken lesz lehetőségük a fiúknak, amikor Körmenden játszunk felkészülési mérkőzést a Léva együttesével. A találkozó nyitott lesz, tehát bárki megtekintheti. A mérkőzés 17 órakor kezdődik. 

2017. augusztus 28. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás