A Zalakerámia ZTE KK – Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ

Újabb egy évre – a 2016/17-es szezonra – kötött támogatási szerződést a ZTE KK Kft. és a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ.

Szijártó Zsolt, a járműipari központ igazgatója elmondta, szervezetük tavaly támogatta először zalaegerszegi kosárlabdaklubot, és ezt a 2016/17-es szezonban is meg kívánják tenni. A kosárlabdacsapat nemcsak Zalaegerszegen, hanem az egész megyében népszerűségnek örvend, megyeszerte vannak szurkolói. A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ tevékenysége Vas és Zala megyére egyaránt kiterjed, Zalában egyre több vállalkozás és intézmény kapcsolódik munkájához. Nyilván ennek meg kell jelennie a járműipari központ szponzorációs tevékenységében is, így egy olyan csapatot támogatnak, amelynek léte, teljesítménye, sikere fontos a zalai embereknek és vállalkozásoknak. 

A zalaegerszegi kosárlabdaklub a zalai megyeszékhely jelenleg egyetlen NB I-es csapata, melynek mérkőzéseire több mint 2500 ember jár ki. Az utánpótlás szempontjából ígéretes lehet, hogy a helyi felsőoktatási intézmények egyre több fiatalt vonzanak az országból, így akik kosaraztak, akár folytathatják is pályafutásukat egy NB I-es csapatban. A kosárlabda, mint látványsport a kikapcsolódás kiváló eszköze. Mindezek alapján tudják teljes mellszélességgel támogatni a zalaegerszegi kosárlabdaklubot, hangsúlyozta Szijártó Zsolt

Stárics Kornél, a ZTE KK Kft. ügyvezetője azzal kezdte, hogy a csapat 2009/2010-es bajnokság megnyerése után mélypontba került, a 2015/16-os szezonban azonban sikerült visszaverekednie magát az élvonalba az ötödik hellyel. Utalt a pénzügyi nehézségekre is: nem nulláról, hanem mínuszból kellett indulni, a hátrányt azonban ledolgozták, és stabilizálták a klub anyagi, gazdasági helyzetét egy szezon alatt. Ez főként annak is volt köszönhető, hogy a Zalakerámia Zrt., mint a névadó szponzor és a meglévő más támogatók mellé új szponzorokat tudtak bevonni. Támogatói körüket nemcsak a helyi lokálpatrióta vállalkozásokkal, hanem a városon és a megyén kívüli támogatókkal is tudták bővíteni. Így a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központtal. A tavalyi szezont követően a 2016/17-es szezonra is megkötötték a támogatói szerződést, ami kölcsönös előnyökön alapul. 

Stárics Kornél továbbá elmondta, már augusztusban megkezdték a felkészülést az októberben induló szezonra, a hazai Vasas elleni edzőmérkőzést követően a közelmúltban az ausztriai Fürstenfelden és Budapesten vettek részt felkészülési tornán, majd egy soproni valamint a helyi Göcsej Kupán fognak szerepelni.Sikerült a magyar magot megtartani, mindenkivel meghosszabbították a szerződést, van akivel több évre is. A csapatot két válogatott szintű játékossal – Szabó Zsolttal és Benke Szilárddal –erősítették. Ezt a szezont 3 külföldi játékossal tervezi a Klub. 
Cél a magyar vonal megerősítése, egy szerethető, magyar csapat felépítése. S hogy hová várják a fiúkat; az első nyolc közé a rájátszásban….! 

2016. szeptember 15. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás