A Zalakerámia ZTE KK nyerte a kupát!

Zalakerámia ZTE KK – Falco KC Szombathely 72–65 (20-14, 11-22, 22-12, 19-17)
Gumiflex 44. Göcsej Kupa; Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok

ZTE: Boston 8/3, Plumb 11, Gáspár 10/9, Safford 21, Lekli 9. Csere: Koma 6, Kovács Á. 7, Kertész -.
Falco: Tomic 13/9, Will 3/3, Timberlake 12, Zagorac 17/3, Szabó M. 15. Csere: Simon L. -, Simon K. 3/3, Harazin -, Bognár 2.


A tegnapihoz hasonló szép számú közönség gyűlt össze a mérkőzés előtt, hogy megtekintsék a formálódó egerszegi csapatot. Puszta és Kámán ezúttal sem tudott az edzők rendelkezésére állni, szombathelyi részről Boban Tomic vállalta viszont a játékot, így a Falco teljes csapattal állt ki. Épp az említett szlovén irányító vezette jó ritmusban csapatát, míg a ZTE-nél Safford villogott az első negyedben.
A második játékrészben nagyon beragadt a ZTE, nem találta meg a fonalat csapatunk, ritmustalanul és pontatlanul játszottunk, Szabó Miklós pedig a palánk alatt volt korlátlan úr (20. perc: 31-36).
Nagyot változott a játék képe a második félidőre, a ZTE védekezése összeállt, több szerzett labdával is élni tudtak a hazaiak, valamint a dobáspontosság is jelentősen feljavult.
Az utolsó negyedre érezhetően kijött a fáradtság a csapatokon, de a kék-fehérek jobban koncentráltak, Gáspár kétszer is kulcsfontosságú pillanatban talált be távolról, és végül a ZTE megérdemelten győzte le a Szombathely csapatát.

A torna MVP-je: Travis Taylor (Güssing)
A torna legeredményesebb dobója: Török Rolland (Körmend)
A torna legjobb irányítója: Gerald Boston (ZTE)

Utoljára 2009-ben hódította el az egyik legrangosabb felkészülési torna első helyét a házigazda csapat, akkor ez jó ómennek bizonyult a későbbiekben… Azonban elhamarkodott lenne bármiféle párhuzamot vonni, a ZTE-re még sok munka vár, a megkezdett út iránya azonban helyesnek tűnik.


Völgyi Péter rövid véleménye a mérkőzés után:
- A mai mérkőzésen is mutattuk szebb és csúnyábbik arcunkat is. A II. negyed volt utóbbi, de ez alkalommal is volt pár jó szakaszunk. Örülök a tornagyőzelemnek, de nem szabad ezt túlértékelni, rengeteg munka vár még ránk, hogy csapattá érjünk és céljainknak megfelelő gárdát alakítsunk ki.


Fotó: Bálizs Zsuzsa
Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

 

Megosztás