Adománygyűjtés az autista gyerekek javára

A Zalakerámia ZTE KK vezetősége, játékosok segítők fontosnak tartják, hogy a népszerű sportrendezvényeink (bajnoki mérkőzések) alkalmával társadalmi szerepvállalásunknak is hangot és teret szeretnénk adni. A november 13-i Körmend elleni rangadón az Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület felkérésének teszünk eleget és adománygyűjtéssel próbálunk segíteni a céljaik elérését. Az egyesület bemutatkozása:

„Egyesületünk 2005. év elején alakult és kezdte el működését, és Célként tűzte ki elsősorban a gyógyíthatatlan beteg gyerekeken való segítséget, valamint egyes megyei kórházak támogatását. Alapszabályunkban meghatároztuk céljainkat, mint például a leukémiás és daganatos beteg gyermekek ápolása és részükre a szükséges orvosi eszközök vásárlása, életmentő műtétek finanszírozása egyes egészségügyi intézmények osztályainak támogatása,valamint az árva és éhező gyerekek segítése. Kampányunk részeként az Autista gyerekek részére szervezünk rehabilitációs napokat, ahol a gyerekek terápiás lovakon lovagolhatnak és olyan programokban vehetnek részt és olyan eszközöket vásárolunk részükre ami a fejlődésüket segíti elő

 

„Az autizmus szociális, kommunikációs kognitív készségek minőségi fejlődési zavara, amely az egész életen át tartó fogyatékos állapotot eredményezhet. Ez lehet igen súlyos, járulékos fogyatékosságokkal halmozott sérülés, illetve többé-kevésbé kompenzált (ritkán jól kompenzált) állapot. A súlyosan érintettek egész életen át teljes ellátásra, a jó képességűek egyénileg változó támogatásra szorulnak..
 

 A gyermekek a legsúlyosabb tüneteket 2-5 éves koruk között mutatják. Közvetlen környezetükhöz való kapcsolatuk, alkalmazkodásuk ezután lényegesen javulhat, de az alapprobléma nem változik.
Minden 100 típusosan autizmussal élő gyermekből kb. 5 válik önálló felnőtté, 25-30 jelentős fejlődést mutat, de támaszt, ellenőrzést igényel, a többiek súlyosan fogyatékosak és ellátásra szorulnak. Külföldi adatok alapján számolva 16-22 ezer autisztikus személy él Magyarországon. Az autizmus skálája a mély fogyatékosságtól az ép intellektusú ember enyhe szociális  készségzavaráig terjed. Az autizmus gyakran jár együtt értelmi, vagy egyéb fogyatékossággal. Előfordulásuk fiúknál 4-5-ször gyakoribb, mint lányoknál.

 

Mivel állami támogatásban nem részesülünk így céljainkat csak adományokból tudjuk megvalósítani. Ezért kérjük az Önök segítségét,hogy adományával támogassa Egyesületünket annak érdekében, hogy az autista gyerekeknek fejlesztésére épített kampányunkat megvalósítsuk.
 
 

 

A www.mosolyert.hu honlapon megtekintheti egyesületünk munkásságát.


 
Reméljük, hogy Számíthatunk segítségére!
 
 
Tisztelettel:
Léczfalvi Barnabás -Egyesületi tag Országos Egyesület A Mosolyért
Közhasznú Egyesület
 
 
A Körmend mérkőzésre érkezők a meccs előtt és alatt is tudnak adományozni a bejáratnál felállított urnában. A felajánlott pénzt az egyesület az autista gyerekekre fordítja. 
 
 
 
Segítségüket előre is köszönjük

 

Stárics Kornál – ügyvezető

 

2015. november 10. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás