Alapembereink nélkül is helyt álltunk

Az elődöntő harmadik mérkőzésén Norfleet és Benke nélkül kellett felvennünk a kesztyűt az Alba Fehérvárral.

Alba Fehérvár-Puebla + – Zalakerámia ZTE KK 102-70 (31-18, 23-11, 19-29, 29-12)
Alba Regia Sportcsarnok, Jv: Cziffra Cs., Kapitány G., Farkas G. (Hartyáni Zs.)

Alba Fehérvár: Taylor 16/12, Mohammed 12, Shepard15, Lóránt 23/9, Keller Á. 10. Csere: Farr 11/6, Markovic 7, Edwards 5/3, Keller I. 3/3, Varga M. -, Nshimba -. edző: Branislav Dzunic

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 6/6, Mohácsi 8/6, Kis R. 2, Szabó Zs. 14/3, Drungilas 11. Csere: Gáll 14/12, Wright 9, Czinger 6, Kovács M. -. edző: Bencze Tamás

A kezdőben Mohácsi és Kis kapott helyet a maródiak helyén. Mohácsi egy hármassal nyitott, majd Ubilla fejelte meg még egyel (0-6). Hamar reagált az Alba és egy perc alatt fordított (7-6). Szabó közelijével újra mi vezettünk, de Shepard duplájával és Lóránt hármasával visszavette a vezetést a hazai csapat (12-8). Ubilla hármasával zárkóztunk, de Lóránt egy duplával és egy újabb távolival növelte a vendéglátók előnyét (17-11). A 6. percben aztán a lehető legrosszabb is bekövetkezett, ugyanis Ubilla a térdét fájlalva a kispadra kényszerült, helyette Gáll Dominiket küldte Bencze Tamás a parkettre. A negyed végére tíz pont fölé nőtt a hazaiak előnye (31-18). 

A Fehérvár nem vett vissza a lendületből és hamar döntésre szerette volna vinni a dolgot. Három perc alatt egy 10-0-s rohammal nyitottak, amit Gáll hármasa tört meg (41-31). Lóránt és Taylor nagyon elemében volt és sorra szerezték pontjaikat. Szinte szerkezet nélkül játszatunk és nehezen szereztünk újabb kosarakat. A negyed végén Gáll és Drungilas is betalált, de így is magabiztosan vezettek a hazaiak (54-29). 

A nagyszünet után egy 6-0-ás futással kezdtünk (54-35). Lóránt, majd Shepard is betalált, kihasználva védekezésbeli hibáinkat. A folytatásban Gáll Dominik percei következtek. Három támadásból három triplát szórt és 13 pontra feljöttünk (61-48). Sajnos a 25. percben Gáll kipontozódott és ezzel tovább csökkentek a lehetőségeink. A 26. percben Drungilas közelijével 12 pontra zárkóztunk, de elég volt egy kis kihagyás és a hazaiak gyorsindulásokkal és könnyű kosarakkal büntettek (67-50). Szabó és Mohácsi vitte hátán a csapatunkat és ezt a negyedet sikerült tíz ponttal megnyernünk (73-58). 

A záró felvonásban fokozatosan húzott el az Alba, míg nekünk csak momentumaink voltak. A fiúk becsülettel küzdöttek, a szurkolók pedig végig buzdították csapatunkat a nyilvánvaló vereség ellenére is. A játékrészben Czinger Zoli is lehetőséget kapott és hat pontot be is rámolt a fehérváriaknak. A végén sikerült átlépnie az Albának a 100 pontos határt, de igazából ez csak a hazai szurkolókat érdekelte (102-70). 
Kulcsjátékosaink nélkül ennyire futotta a teljes kerettel játszó Alba Fehérvár ellen. A párharcban 2-1-re a Fehérvár vezet, de szombaton reményeink szerint a sérültek s betegek visszatérésével újra egyenlő ellenfelei lehetünk majd az alapszakasz győztesnek. 

Bencze Tamás:- Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. Tudtuk, hogy kulcsjátékosaink nélkül kevesebb az esélyünk a győzelemre. Ubilla kiválásával ez az esély tovább csökkent. A meccsből kihoztuk a maximumot, olyan játékosok jutottak szóhoz, akik keveset játszottak az idényben, dicséret illeti őket, hogy mertek egyáltalán játszani. Nem lehetett minket akkor sem leírni, ha nem volt szerkezetünk, ez látszott, hiszen az Alba kulcsjátékosai huszonöt percet játszottak.Szombaton mindnet megteszünk, hogy egyenlítsünk egyelőre kérdéses, hogy milyen csapattal. 

 

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2017. május 30. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás