Átgázolt rajtunk a Kecskemét

Zalakerámia ZTE KK – KTE –Duna Aszfalt 52-95 (11-25, 17-29, 16-20, 8-21)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Jv: Kapitány, Farkas, Praksch (Várhalmi)

 

Zalakerámia ZTE KK: Mohácsi 15/3, Dzambic 1, Fekete 4, Tamir 15, Cohadarevic 13 csere: Velkey 2, Czinger 2, Ilic-, Kis -,Kerkai-, Olasz-, Edző: Milos Sporar

 

KTE-Duna Aszfalt: Kinney 10/6, Kovács 6/6, Barovic 17, Djerasimovic 15/3, Ivosev 11/3 csere: Hegedüs 9/9, Karahodzic 8, Pongó Ma. 7/3, Pongó Mi. 5/3, Mészáros 2, Keller 3, Kővágó-Laska 2, Edző: Sztojan Ivkovics

 

Az alapszakasz záró mérkőzésén Panic és Lekli nélkül állt fel a csapatunk. 

 

Egy 5-0-s sorozattal kezdett a vendégcsapat, némi bírói segédlettel fűszerezve. A harmadik percre összekapta magát a csapatunk és Tamír, valamint Cohadarevc pontjaival kiegyenlítettünk (5-5). Óriási birkózás folyt mindkét palánk alatt, de a faultok számában nálunk volt az előny. A negyed felénél Cohadarevicre már a harmadik faultot fújták a játékvezetők és helyére Ilic érkezett. A palánk alatti játékunk ezzel meg is bénult és a Kecskemét Derasimovic és Barovic vezérletével pillanatok alatt elhúzott (5-14). Tamír küzdött a palánkok alatt, de pontjaira szinte duplán jött a válasz a másik oldalon. A negyed végére megnyugtató előnyt szerzett Ivkovics mester csapata (11-25). 

 

 

A második negyed Drerasimovic pontjaival kezdődött, amire a padról visszatérő Cohadarevic válaszolt. A negyed közepéig állandósult a különbség. A palánkok alatt kevés lehetőségünk akadt. A vendégek egészen más fordulatszámon égtek és fokozatosan növelték előnyüket. A negyed második felében a KTE sorozatban négy támadásból is hármast szerzett és ezzel húsz pont fölé nőtt a különbség (25-46). A vendégek könnyedén szereztek újabb pontokat és teljesen szétzilálták a védelmünket (28-54). 

 

 

A harmadik negyed KInney duplával kezdődött, két sikertelen támadásvezetést követve. A válasz Mohácsitól érkezett, aki az első ZTE hármast szerezte a találkozón, és mint kiderült az utolsót is. Sokáig nem örülhettünk, mert az amerikai Kinney szintén hármassal válaszolt. Egy eladott labda és a KTE már harminccal vezetett (31-61). Szinte semmi sem sikerült ebben az időszakban. Kihagyott ziccerek, eladott labdák és a szellős védekezés jellemezte játékunkat. Támadásban semmi veszélyt nem jelentettünk ellenfelünkre. Az utolsó percben Fekete szerzett labdát, majd Tamir dobott szép duplát és ezzel zárult a játékrész (44-74).

 

 

A záró felvonást is a vendégek kezdték jobban. A parketten Dzambic- Mohácsi- Cohadarevic trió mellet Czinger és Kerkai játszott. A vendégeknél is szóhoz jutottak a fiatalok, akik biztosan tartották a megszerzett előnyt. A negyed felénél már negyvenre nőt a különbség és a játék kísértetiesen hasonlítani kezdett a Paks elleni hazai bajnokira (46-86).  A 35. percre a biztos győzelem tudatában Ivkovic mester csak a fiataljait tartotta pályán. Az utolsó két percre Olasz Ádám is lehetőséget kapott. A vége kiábrándító 52-95-ös vereség. 

 

 

A Kecskemét megalkuvást nem tűrően kosárlabdázott és a ZTE csak asszisztált a sikerükhöz. Cohadarevic korai faultproblémája megbontotta a védelmünket és ezt nem tudtuk uralni és feldolgozni a folytatásban. A vendégek könnyedén szerezték meg a győzelmet, mi pedig készülhetünk az alsóházi középszakaszra, ott is a nyitómeccsre a Jászberény ellen. 

 

 

2015. március 07. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás