Az Alba ellen szakadt meg a rossz sorozatunk

A negyedik fordulóban a címvédő Alba Fehérvárt fogadtuk. A mérkőzés egyetlen kérdése volt, hogy sikerül-e átlépnünk az árnyékunkon.   

Zalakerámia ZTE KK- Alba Fehérvár 82-80 (26-15, 14-23, 21-23, 21-19)
Zalakerámia Sport –és Rendezvénycsarnok, 1300 néző
Jv: Győrffy, Praksch, Kovács, (Faidt)

Zalakerámia ZTE KK: Vaughn 16/12, Horváth 14/6, Benke 14/3, Szabó 6/6, Radic 16, csere: Mohácsi 14/6, Doktor-, Kis 2, Jeffers-, edző: Bencze Tamás

Alba Fehérvár: Hill14/3, Markovics 16/6, Filipovity 7/3, Harris 14/6, Keller 9, csere: Macon 8, Keller I. 5/3, Kovács 7, edző: Branislav Dzunic

Másfél perc elteltével Vaughn fejezett be ziccerrel egy pontos indítást. Markovic gyorsan egyenlített, de Vaughn hármasával, majd Horváth ziccerével, öt ponttal elléptünk. Remek ritmusban játszottak a fiúk és ez a védekezésre is igaz volt. A 4. percben Radic jó centerezésével és Vaughn hármasával 12-4-re vezettünk. A vendégek nehezen találták a védekezésünk ellenszerét. Harris hármasa jelentett számukra némi vigaszt (12-7). A negyed felénél Radic zsákolásának tapsolhatott a publikum, majd Keller faultja miatt büntetőt is dobhatott horvát légósunk, ami kimaradt, de Benke visszatette és így négy pontot szereztünk egy támadáson belül. Vendég időkérés után sem volt megállás és Benke pontjaival 21-9-re elhúztunk. A 8. percben Doktor Péter először léphetett tétmérkőzésen pályára kék-fehér mezben és mindjárt egy gólpasszal mutatkozott be. A negyed végén próbált zárkózni az Alba, de egy támadóidő vége előtti Vaughn hármassal maradt a tíz pont feletti előnyünk (26-15).

A negyed elején Horváth szerzett nagyon messziről egy távolit, amire Filipovity válaszolt hasonlóval (29-18). A 12. percben Radic harcolt nagyot Kellerrel és kétszer is sikerült egymás után megvernie a válogatott centert (33-20). A 14. percben Hill szerzett labdát, de a biztos ziccer helyett a gyűrűre húzta. A 15. percben Macon ziccere után Bencze Tamás időt kért. A folytatásban Szabó hármasával és Radic közelijével tornáztuk újra tíz fölé a különbséget (38-26). Vendég időkérés követően továbbra is bizonytalan volt a bajnok. A hajrában Markovic pontjai tartották a lelket az Albában. A 18. percben Mohácsi remek ziccere után két könnyű kosarat is kaptunk és hét pontra feljöttek a vendégek (40-33). Az utolsó percen belül Markovic tette vissza Keller kihagyott ziccerét majd Harris hármasával két pontra zárkózott a félidőre az Alba (40-38). Bencze Tamás méltán volt dühös az öltözőbe vonulva. 

A nagyszünet után Kovács egyenlített a büntetővonalról, majd Radic centerezett Keller mellett pontosan (42-40). A 22. perc elején Radic büntetőivel vettük vissza újra a vezetést (44-42). A negyed első három percében csak Radic tudott kosarat szerezni. Nehezen jutottunk levegőhöz, mivel szívósan tapadt a Fehérvár. A 24. percben Horváth tempójára Markovic egy hármassal válaszolt, majd Mohácsi is így tett (51-47). A negyed felénél Benke ellen fújtak faultot, aki ezt zokon vette és a levegőbe ütve vezette le a feszültséget, amiért technikait kapott és négy faulttal a padra kényszerült. Kovács két büntetőt értékesített, majd Mohácsi egy labdaszerzés után szerzett parádés kosarat. Nagy volt a rohanás és nem volt megállás. A 26. percben Harris zsákolt és egyenlített a vendégcsapat (53-53). Kis Raul büntetőivel kerültünk előnybe, de egy eladott labda után Hill egyenlített (55-55). Újabb hiba és Filipovity már vezetéshez juttatta a vendégeket,  igaz csak egy pillanatra, mert Mohácsi közelijével és büntetőivel már mi vezettünk. Sajnos újabb ponttatlanság után Hill szerzett vezetést a vendégeknek, amit hazai időkérés követett (59-61). A negyed végén Benke egy középtávolival egyenlített (61-61). 

A záró negyed elején Harris szerzett egy közelit, majd Vaughn szerzett egy betörésből extra kosarat (63-63). Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Hol egyik, hol a másik vezetett. A 34. percben Szabó hintett egy hármast, majd Harris egy közeli, Horváth ziccerére pedig Hillnek volt válasza (68-69). A negyed felénél Keller Iván közelijével hárommal ellépett az Alba, amit Benke egyenlített ki egy triplával (71-71). Keller Iván hármasára Vaughn válaszolt (74-74). A fiúk nagyon akartak és csúsztak, másztak a parketten. A hajrába egypontos vendég előnnyel mentünk (74-75).  Keller közelijével hárommal ment az Alba, de Mohácsi egy remek hármassal egyenlített (77-77). Az utolsó perc még tartogatott izgalmakat. Radic kihagyta, Harris is kihagyta, de Horváth nem hibázott (80-77)! Kevesebb, mint fél perc volt háta a találkozóból és Hill egyenlített (80-80). Bencze Tamás időt kért. 21 másodperc volt hátra és Vaughn játszott a labdával, majd a gyűrűre tört, de kimaradt a ziccer, az utolsó pillanatban Mohácsi visszatette és felrobbant a csarnok!

Megvaaaaaaaaannn!

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2017. október 15. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás