Az Alba jutott a döntőbe

Az elődöntő negyedik mérkőzésére ismét megtelt a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnok. A fehérbe öltözött szurkolók a bemutatáskor pénztárszalag esővel fogadták csapatunkat. A feldobást születésnapja alkalmából Baranyák Dóri végezhette el. 

Zalakerámia ZTE KK – Alba Fehérvár-Puebla + 74–79 (27–21, 16–15, 19–23, 12–20)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok,
Jv: Pálla Z., Győrffy P., Söjtöry T. (Gencsev P.)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 11/3, Norfleet 22/12, Benke 7, Szabó 7/3, Drungilas 17. Csere: Mohácsi 8/6, Kis 2, Wright -, Gáll -. edző: Bencze Tamás

Alba Fehérvár: Taylor 13/9, Mohammed 15/9, Shepard 17, Lóránt 4, Keller Á. 10. Csere: Ewards 16, Farr 4, Markovics -, Keller. I -. Edző: Branislav Dzunic

A feldobáskor kiderült, hogy mindhárom maródi játékosunk vállalta a játékot. A feldobás után Drungilas, majd Ubilla is pontosan célzott, megadva a mérkőzés alaphangulatát (4-0). ezt követően rövid hármas párbaj következett: Taylor távolijára Ubilla válaszolt, majd Mohammed is betalált. A 4. perc elején Keller közelijével egy pontra zárkózott az Alba (9-8). Gyorsan sikerült rendeznünk a sorainkat és Drungilas 2+1-es akciójával, majd Szabó labdaszerzéséből Norfleet hármasával újra elhúztunk (15-8). Dzunic mester időkéréssel próbálta megtörni a lendületüket. Taylor és Edwards közelijére csak Drungilas tudott válaszolni (17-13). A hajrában Norfleet egymás után két támadásunkat is hármassal fejezett be így 14 ponttal megléptünk (27-13). A negyed vége mégis az Albáé volt és egy 8-0-s rohanással hat pontra zárkóztak (27-21). 

A vendégek kezdhették a második negyedet, de egy labdaszerzésből indulva Kis Raul zsákolt látványosan (29-21). Kicsit megakadt a szekér a folytatásban és feljött a Fehérvár.  A negyed felénél Mohácsi hármasával és Ubilla közelijével újra tíz pontra tárnáztuk az előnyünk (37-27). Ebben az időszakban nem volt ritmusa a vendégek játékának, míg nálunk jól működött a védekezés. A 17. percig tartottuk a tisztes távolságot a vendégektől, de elég volt egy kis megingás és Mohammed triplájával és Shepard közelijével újra felzárkóztak (39-34). Hazai időkésé után nagy rohanásba kezdtek a csapatok, ami hibákat hozott, de kosarakat nem. Az utolsó percben Mohácsi büntetője és hármasa alakította ki a félidei eredményt (43-36). 

A nagyszünet után Norfleet egy hármassal nyitott, majd Lóránt közelijére Drunglias válaszolt (48-38). A 24. percre Shepard és Keller kosaraival három pontra zárkóztak a vendégek (50-47). Rövid taktikai megbeszélést követően megrázták magukat a fiúk és újra kilenc pontra tornáztuk a különbséget. A negyed második felében a küzdelem dominált és némileg kizökkentünk a ritmusunkból és fokozatosan faragta hátrányát az Alba. Nagyon rossz százalékban dobtuk a büntetőket ebben az időszakban. Az utolsó percen belülre érve Mohammed egy pontra felhozta övéit, de Ubilla sikeres büntetőivel 62-59-re még mi vezettünk.

A záró felvonás elején mindkét csapat pontatlanul kezdett. A 32. percben Norfleet büntetőzött pontosan (64-59).  Ezt követően hullámvölgybe kerültünk. Farr zsákolásával, majd Shepard 2+1-vel egyenlített az Alba (64-64). A 345. percben Taylor közelijével átvették a vezetést a vendégek és innentől már nekünk kellett kapaszkodnunk. A 35. percben Drungilas egyenlített, majd vendég időkérés után Edwards és Farr is betalált (66-70). Izgalmas végjáték következett. A 38. percben Norfleet rohanását állította meg Taylor, aki két sikeres büntetővel büntetett (68-70). Mohammed hármasa a legrosszabbkor jött, amire Benke büntetőkkel válaszolt, majd Edwards is betalált közelről (70-75). Kicsivel több, mint egy perc volt hátra a mérkőzésből, amikor Szabó egy hármassal hozta vissza győzelmi reményeinket. 36 másodperc volt hátra, amikor Mohácsi egyenlíthetett volna, de csak egyik büntetőjét értékesítette (74-75). Hét másodperccel a lefújás előtt Benke odaütött Edwardsnak, aki nem hibázott a büntetővonalról (74-77). Bencze Tamás az időkérésünk alatt remek variációt dolgozott ki az egyenlítésre. A helyzetet megteremtették a srácok, de Szabó tiszta helyzetből elhibázta a távolit. A végén Shepard két büntetővel tette biztossá az Alba döntőbe jutását. 

A fiúk remekül kezdtek és három negyeden keresztül vezettek is. A negyedik negyed elején a fáradtság kijött rajtuk és elég volt egy kis megingás a vendégeknek, hogy fordítsanak, és innentől irányítsák a mérkőzést. Becsülettel küzdöttünk, de ma este nem sikerült nyernünk. 

Köszönet a szurkolóknak, akik most is, mint eddig fergeteges atmoszférát teremtettek a csarnokban!

Folytatás a jövő héten a Körmend elleni bronzcsatában!

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2017. június 3. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás