Az Alba jutott az elődöntőbe

A Zsíros Tibor Magyar Kupa döntő, harmadik negyeddöntőjét az Alba Fehérvár ellen vívtuk. Az első negyedben még vezettünk, majd a jobban védekező és támadó fehérváriak átgázoltak rajtunk. 
 
Zalakerámia ZTE KK- Alba Fehérvár 73-98 (23-22, 10-22, 23-31, 17-23)
 
Győr, Magyar Kupa Döntő, harmadik negyeddöntő– Audi Aréna
 
Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 11/3, Norfleet 14/6, Benke 14/9, Szabó 9/3, Drungilas 8, csere: Wright 13, Mohácsi 1, Kerpel-Fronius -, Czinger 3, Fekete -, Kiss-, Gáll-, edző: Bencze Tamás 

Alba Fehérvár: Taylor 10/6, Edwards 16/6, Shepard 14, Lóránt 15/6. Keller Á. 8, csere: Farr 10, Markovic 7/3, Burgess 13/6, Tóth 3/3, Keller I.-, Varga -, Nsimba 2, edző: Branislav Dzunic

Ahogy várható volt nagy csatát hozott az első percektől kezdve a harmadik negyeddöntő. Nem hagyta egyik csapat sem, hogy leszakítsa a másik, így fej-fej mellett haladtak.  A negyed felénél Benke hármasával 12-9-re vezettünk. A folytatásban az Albának ment jobban és a 8. percre hatpontos előnyt szereztek (16-22). Ubilla hármasával zárkóztunk, majd Norfleet duplájával egy pontra faragtuk a hátrányunk. A negyed végén Wright közelijével sikerült fordítanunk és megnyernünk a játékrészt (23-22). 
 
 
Két és félé perc után Burgess törte meg a kosárcsendet egy távolival a második negyed elején, amire Szabó válaszolt (25-25). A 13. perc elején Keller egy közelivel jutatta vezetéshez csapatát. A negyed feléhez közeledve Shepard büntetőire Norfleet távolija érkezett (28-29). Sok szabálytalanságot fújtak ebben az időszakban a játékosainkra, míg a fehérvári oldalon elmaradtak a személyi hibák. Kicsit elbizonytalanodtunk támadásban és Shepard büntetőit, Taylor egy hármassal toldotta meg és így hat ponttal megléptek (28-34). Bencze Tamás időkérése sem változtatott a játékunkon és továbbra is gödörben voltunk. Az Alba magára talált és fokozatosan elhúztak, szinte minden sikerült nekik (28-42). Több mint négy percig nem találtunk a gyűrűbe, míg a fehérváriak 15-0-át rohantak. A negyed utolsó percében Wright szerzett faulttal együtt egy közelit, majd a büntetőt is értékesítve zökkentette ki csapatunkat a hullámvölgyből. Az utolsó másodpercekre még maradt egy Ubilla dupla és fehérvári vezetés a félidőre (33-44).
 
 
 
Remekül kezdtünk és Ubilla gólpasszából Wright ziccerezett, majd egy bónusz büntetőt is értékesített (36-44). A 22. percben Norfleet estében dobott egy utolsó másodperces hármast, amire Taylor azonnal válaszolt (39-50). Próbáltunk közelebb férkőzni, de sok volt a pontatlan dobásunk. Fehérvári oldalon Lóránt kapta el a fonalat. Sajnos a védekezésünk szétesett és rengeteg pontatlan átadásunkat füleltek le a fehérváriak. Ennek köszönhetően a negyed felénél 17 ponttal elhúzott az Alba (42-59). Az időkérésünk után sem javult a helyzet, hiszen a Fehérvár tovább robogott, nekünk pedig minden pontért meg kellett küzdenünk. A negyed végére már húsz pont fölé kúszott a hátrányunk. Az utolsó dobás Benke Szilárdé volt, akinek a hármasával zárult a játékrész (56-75).
 
 
A záró negyed elején tovább robogott az Alba és állandósult a 20 pontos különbség. A Fehérvár könnyedén játszott és visszavéve a tempóból könnyedén tartani tudta az előnyét. A negyed utolsó négy percében Bencze Tamás a fiataloknak is lehetőséget adott a játékra, így a bajnokikon kevés lehetőséget kapó Gáll Domini, Kiss Attila Raul, Fekete Viktor és Czinger Zoli is pályára léphetett. A vége magabiztos Alba siker, amivel Branislav Dzunic együttese készülhet az elődöntőre. 
 
 
Edzői értékelések a képre kattintva érhetők el: 
 
 
 
Köszönjük a szurkolóknak, akik elkísérték csapatunkat Győrbe és buzdították a fiúkat!
 
Fotók: Bálizs Zsuzsa
 
2017. február 16. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás