Az eleje döcögött, a vége sima lett

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE 90-65 (22-18, 22-21, 19-13, 27-13)
Zalaegerszeg, 1600 néző, 
Jv: Benczúr, Söjtöri, Minár 

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 19/9, Govens 28/9, Kerpel-Fronius 6/6, Mohácsi 10/6, Pantelic 14/3, csere: Velkey 5/3, Balmazovic 8, Czinger-, edző: Bencze Tamás

Atomerőmű SE: Dunn 12, Robinson 6, Barnies 12/6, Formine 9/3, Tóth -, csere: Will 5/3, Medve 6/6, Kovács 6/6, Watkins 9/3, Illés-, edző: Schmidt Béla 

A középszakasz második mérkőzésén az Atomerőmű SE volt a vendégünk. Hozzánk hasonlóan vereséggel kezdte a sorozatot. 

Az első percek döcögően kezdődtek. A 3. percig mindig nekünk kellett egyenlítenünk. Ekkor Tóth Ádámnak egy ütközést követően felszakadt a fejbőre – később kiderült Nagykanizsára kellett szállítani MR vizsgálatra. Centerének elvesztése némileg megzavarta a vendégeket. Kinney hármast hintett, majd Govens egy duplával toldotta meg (11-6). A negyed hajrájára egy pontra zárkózott a Paks és Kinney újabb hármasa kellett, hogy megmaradjon az előnyünk. A 9. percben Kinney harmadik triplája meg is nyugtathatta volna a csapatunkat, de Dunn tett róla, hogy ne így legyen és pontjaival egy egységnyi távolságra zárkóztak a vendégek (19-18). A negyed végén Govens ellen hárompontos dobás közben faultoltak így hármat dobhatott az amerikai fiú. Mindhárom sikeres volt így négypontos előnnyel várhattuk a folytatást (22-18). 

A második negyed egy Pantelic zsákolással kezdődött kellően feltüzelendő a közönséget. Az első perc végén Dunn kosarára Balmazovic válaszolt (27-20). A 13. percre Watkins és Dunn pontjaival csökkent az előnyünk, de pont jókor jött Govens hármasa és duplája (32-26). A negyed felére Watkins és Medve hármasával kiegyenlített a Paks (32-32). Bencze Tamás időt kért. Hasznos volt a rövid pihenő, mert Kinney két duplával és Mohácsi egy hármassal lendítette túl a holtponton a csapat szekerét (39-34). Az negyed hajrájában Kinney szerzett újabb duplát, majd Govens egy triplát és így nyolc ponttal megléptünk ellenfelünktől (44-36). Az utolsó percben még Formine egy hármassal szűkített a különbségen. Ha egy kicsit döcögősen is, de mindenképpen megérdemelten vezettünk a félidőben (44-39). 

Két sikertelen támadás után Pantelic hintett egy hármast, majd Kinney büntetőivel tíz ponttal vezettünk (49-39). Vendégoldalról azonnal jött a válasz Robinsontól, majd Will szerzett egy távolit (49-44). A negyed felénél Pantelic blokkolta látványosan Robinsont, majd a szerzet labdából Kinney indult, aki kihagyhatatlan ziccerbe hozta Mohácsit (51-44). Medve Máté szerzett egy hármast, majd Kerpi is ugyanígy tett. Felpörgött a mérkőzés. Kinney egy újabb szerzett labdából remekül ziccerezett, majd Balmazovic szerzett egy duplát a következő támadásból, amellyel Schmidt Bélát időkérésre ösztönözte (58-47). A rövid szünet után Kovács egy hármassal nyitott, majd Barnies szerzett egy duplát a következő támadásból (58-52). Szívósan kapaszkodott a Paks, de a gyors ritmusváltásaink ellen egyelőre nem volt ellenszere. A negyed hajrájában Mohácsi csípett el egy paksi átadást és indult volna de Formine megakadályozta ebben. A büntetőket értékesítette Mohácsi, majd a bónusztámadásból Govens szerzett egy hárompontost (63-52). 

Egy kihagyott Kinney hármassal és egy sikeres Mohácsi hármassal futottunk neki a záró negyednek. A válasz sem késett Kovácstól, majd Balmazovic szerzett egy közép távolit (68-55). A 33. perc elején Barnies hozta fel tíz pontra a vendégeket egy hármassal, majd Pantelic egy zsákolással jelezte ez csak átmeneti állapot (70-58). A negyed felénél Govens két duplájával növeltük előnyünket (74-58). A vendégek kizökkentek a ritmusukból és nem céloztak pontosan. A 37. percben Kerpel-Fronius egy hármassal tolta meg a csapat szekerét, majd Pantelic egy látványos zsákolással hozta lázba a közönséget (79-58). Barnies egy hármassal válaszolt, majd Govens büntetőzött pontosan. Az utolsó két percbe egy Velkey triplával mentünk bele (84-61). Govens büntetői után már állva tapsolt a publikum (86-63). Az utolsó percben Formine büntetőzött pontosan, majd Will szerzett egy közelit. Az utolsó pontokat Velkey szerezte a büntetővonalról kialakítva a 90-65-ös végeredményt. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A mérkőzést láthatóan extázisban játszotta végig Djordje Pantelic, aki dupla-duplája mellett (14 pont, 14 lepattanó) kiosztott 7 gólpasszt, volt három szerzett labdája és két blokkja, összesen 34 VAL-t gyűjtve. Govens sem maradt el tőle nagyon – 28 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz, 3 szerzett labda, 32 VAL.

Edzői értékelések: 

2016. március 30. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás