Az első mérkőzés mindig nagyon fontos!

A bajnokság utolsó nagy hadjáratára készül csapatunk, de remélhetőleg nem az utolsó páros csatájára. A negyeddöntőben a címvédő Szolnoki Olaj KK együttesével találkozunk. Bencze Tamás vezetőedzőtől érdeklődtünk a csapat előtt álló feladatról:

-Azért dolgoztunk eddig, hogy a pályaelőnyünk meglegyen. Kis szerencsével ez jobb helyezéssel is párosulhatott volna. A Playoff egy másik kávéház, egy másik sorozat, mint az eddigiek. Az alapszakaszban még volt lehetőség változtatni, egy-egy eredményen javítani. A középszakaszban a keret állandó volt és egy jó sorozattal lehetett feljebb kúszni a tabellán. A rájátszásban már vérre megy a küzdelem. 

A Szolnok ellen kellemes emlékeink vannak a középszakaszból, hiszen kétszer is legyőztük ellenfelünket. Ez viszont a rájátszás lesz!

- Ebben a sorozatban az első mérkőzés nagyon fontos! Olyan csapat ellen játszunk, aki képes bárhol nyerni. Jó kerettel rendelkeznek és az európai kupaporondon edződtek ebben a szezonban is. Ami kulcsfontosságú, hogy csapatként nem jól funkcionáltak. Ezt mutatja, hogy sikerült kétszer is megvernünk őket a középszakaszban. Ha a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor nem lehet gond. Megvannak a bevált taktikai elemeink, amiket érvényesíteni tudtunk a bajnok ellen. Természetesen van még min javítanunk, többek között a védekezésünkön, ugyanis ezeken a mérkőzéseken túl sok pontot kaptunk. Nagyon figyelnünk kell, mert, ahogy mi tudtunk nyerni Szolnokon, úgy ők is képesek a bravúrra Zalaegerszegen. Koncentrációval és szurkolóink segítségével sikerülhet nyernünk!

Vezetőedzőnk elmondta továbbá, hogy Drungilas a héten keveset edzett, mivel a Falco ellen kisebb sérülést szedett össze, valamint egy vírusos megbetegedésen is átesett a napokban. Bencze Tamás mindenképpen számít centerünk játékára. 

A mérkőzés 19 órakor kezdődik és a Pálla Zoltán, Győrffy Pál, Hegedüs Tibor (Gencsev Plámen) bírói hármas dirigálja majd. A bemutatás után közvetlenül a Sport Mecénása Díj ünnepélyes átadása lesz, melyet első alkalommal a Zalakerámia Zrt-nek ítélt oda az önkormányzat. A csapat a bemelegítés alatt egyedi pólóban lép parkettre, melyen Zalaegerszeg első, 1247-es írásos említésének a 770. évfordulójára emlékezünk. 

Fontos! A mérkőzésre elővételben szerdán 12.30-ig van lehetőségük megváltani belépőjüket a szurkolóknak. A mérkőzés napján 17.30- kor lesz a pénztárnyitás és 17.40-kor kezdődik majd a csarnokba a beengedés. 

Szurkoljunk minél többen az égi színekért!

2017. május 9. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás