Péntek este lejátszotta csapatunk első, nem hivatalos edzőmeccsét. Sokáig kérdéses volt, hogy a szlovák B ligás BK Levicki Patrioti együttese ellen összejön a mérkőzés. Végül abban maradtak a felek, hogy másik magyar ellenfél hiányában kétszer csapnak össze  egymással.

 

A zártkapus mérkőzésen jobban kezdett a vendégcsapat és az első negyed végén öt ponttal előrébb jártak együttesünknél. A második negyedben szorosabb védekezést kért Bencze Tamás vezetőedző és a fiúk megfogadták a kérését és fokozatosan dolgozták le hátrányukat. Főleg Krapic és Govens volt elemében. A negyed hajrájában átvette a ZTE a vezetést és Kis Raul remek egyéni betörésével és kosarával zárult az első félidő (39-31). 

 

A harmadik negyed elején mindkét oldalon egy –egy triplával indítottak, majd sikerült elkapnunk egy jó ritmust és fokozatosan szakítottuk le magunkról az ellenfelünket. 

 

A záró felvonásra már nem maradt eldöntendő kérdés, pusztán csak a két csapat közti különbég.  Bencze Tamás rengeteget cserélt és mindenkinek lehetőséget adott. A vége magabiztos győzelem. 

 

A találkozó remekül szolgálta a felkészülésünket. A mérkőzésen voltak remek időszakok és természetesen gyengébbek is. Mindez természetesen ebben az időszakban még javítható. 

 

Zalakerámia ZTE KK – Levicki Patrioti 86-56 (11-16, 28-15, 21-11, 26-14)
Zalakerámia ZTE KK : Govens 16/9, Velkey 4, Kerpel-Fronius 10/3, Krapic 19/3, Pantelic 5. Csere: Fekete V. 3/3, Czinger 4, Olasz 8, Mohácsi 10/3, Kis 7/3.

 

Bencze Tamás: - Az első mérkőzésünkön nem azt kaptam, amit előzetesen vártam a fiúktól, hanem, annál sokkal többet.   Az elején megleptek minket a szlovákok, majd a védekezésünk szigorításával jöttek a pontok is és így sikerült nyernünk. Voltak nagyon jó periódusaink és voltak kevésbé jók, amiken még lesz időnk javítani. Első mérkőzésnek kiváló volt ez a találkozó.

 

A két csapat szombat délelőtt újra találkozik egymással, szintén zártkapus mérkőzésen, amelyen már ott lesz a társaival, a pénteken este Zalaegerszegre érkezett James Kinney is. 

 

2015. szeptember 4. Zalakerámia ZTE KK