Az új ügyvezető: Doleschall Miklós

Hétfőn összegívta az Önkormányzat a ZTE KK taggyűlését és az elmúlt héten megvitatott pályázatokat értékelve megtette javaslatát az új ügyvezető személyére vonatkozóan. Az este folyamán a következő tájékoztatát juttata el klubunknak a főtulajdonos:

 

2015. január 23-án felajánlotta lemondását Podlovics Péter, a ZTE KK ügyvezető igazgatója. A többségi tulajdonos képviselője elismerve eddigi munkáját, valamint azt, hogy bár a várt sportsikerek elmaradtak, de az ügyvezető gazdasági téren stabilizálta a klub helyzetét, elfogadta a lemondást.

 

Ezt követően pályázat kiírására került sor, hogy ne a háttérben, hanem nyíltan, a lehető legjobb szakember kiválasztásával történjen meg a vezetőváltás.

 

A meghirdetett állásra hét pályázat érkezett be. A beadott szakmai anyagok megismerése, és a pályázók személyes meghallgatása után három pályázó maradt bent a második körben.

 

Végül a ZTE KK taggyűlése a mai napon úgy döntött, hogy a pályázók közül Doleschall Miklóst bízza meg az ügyvezető igazgatói teendők ellátásával.

 

A taggyűlés arról is döntött, hogy az ügyvezető igazgató mellett egy sportigazgatót is megbíz a szakmai feladatok koordinálásával, ezt a feladatot Bodrogi Csaba fogja ellátni.

 

A taggyűlés visszaállította a 2010 előtti klubmodellt, azaz egy társadalmi elnökség alakult (a tagok juttatásban nem részesülnek), amely elsősorban a hosszú távú stratégiával, szponzorok felkutatásával, a szövetséggel való aktív kapcsolattartással, és az utánpótlásra való kiemelt odafigyeléssel foglalkozik majd.

 

A mai döntések alapján tehát a vezetés a következő képpen fog alakulni április 1-től a Zalakerámia – ZTE KK-nál:

 

Ügyvezető igazgató:

Doleschall Miklós

 

Sportigazgató:
Bodrogi Csaba

 

Társadalmi elnökség:
Dr. Gyimesi Endre
Dr. Kelemen Péter
Dr. Bárdos László

 

Felügyelő Bizottság:
Hadnagy Zoltán
Koczka Géza
Kóta János

 

A város elvárása az, hogy az idei szezonban a csapat maradjon bent az első osztályban, majd pedig – ha ez sikerül – a következő években kezdődjön meg egy tudatos, szakmailag átgondolt, alapos építkezés – egy szerethető, eredményesen szereplő, helyi, zalai játékosokra támaszkodó csapat kialakítása.

 

Ehhez a város minden támogatást meg fog adni, a szurkolóktól pedig türelmet, megértést és a csapat melletti teljes összefogást kérünk!

 

Zalaegerszeg, 2015. március 23. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Információnk szerint az új ügyvezető és munkatársai április 1-től kezdik meg az érdemi munkát a klubnál. 

 

2015. március 23. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás