Az utolsó negyed döntött Pécsen

PVSK –PANNONPOWER- Zalakerámia ZTE KK 93-83 (21-15, 24-24,15-24, 33-20)

Pécs, Lauber D. Sportcsarnok

Játékvezetők: Cziffra Cs. ,Szabó G., Söjtöry T. ,(Benczur)

PVSK: Bíró 9/6 Nelson 19/3, Budimir 26/9, Horti 4, Pahlmblad 10/9 csere: Harazin 10, Délity 3/3, Halász 12/3. Edző: Csirke Ferenc 

Zalakerámia ZTE KK: Graham 11/6, Gáspár 25/6, Healy 15/3, Tamir 8, Darling 14/9 csere: Mohácsi 8/3, Kertész 2, edző: Heinrich Róbert

Kipontozódott: Horti (37. perc), Healy (40. perc).

 

Remekül kezdtük a találkozót, hiszen két labdaszerzésből, mindkétszer Gáspár volt eredményes. A hazaiak is ébredeztek és a negyed közepére átvették az irányítást és a végére hatpontos előnyt szereztek (21-15).

 

A második negyed elején Halász vezetésével próbált meglógni a PVSK, de a remekül játszó Gáspár Dávid révén tartottuk ellenfelünkkel a lépést. A 16. percben fordult a kocka. Előbb Graham távolival egalizált, majd Darling is bervet egy hármast, amivel már mi vezettünk (28-31). A félidő hajrájára Nelson szedte ráncba övéit és pontjainak köszönhetően maradt a nagyszünetre a hatpontos hazai előny (45-39).

 

A harmadik játékrész elején minden a hazaiak szája íze szerint alakult. A 24. percre tíz pontra növelték előnyüket (53-43). Ekkor varázsütésre megfordult a játék képe. A mérkőzéseken eddig hiányolt távolik sültek: Haley- Graham- Gáspár is betalált. A 27. percben Graham büntetőivel újra átvettük a vezetést (57-58). Végre összeszedetten és eredményesen játszottak a fiúk. Gáspárt nem tudta tartani védője és Haley is elkapta a fonalat. Pontjaikkal vezetéssel mehettünk neki a záró negyednek (60-63). 

 

 

A negyedik negyed elején beragadt a ZTE. A pécsiek vérszemet kaptak és az eddig indiszponált Pahlmblad, sorra ontotta a pontokat Budimirral együtt. Négy perc alatt állva hagyták a hazaiak csapatunkat és egy 16-0-s rohammal gyakorlatilag eldöntötték a találkozót. A végjátékban újra előjöttek a hibák és már nem maradt elég erő a fiúkban a felzárkózásra és a mérkőzésben maradásra. A vége vereség, de helyenként biztató, javuló játékkal. 
 

 

Három negyeden keresztül határozottan érett, magabiztos játékot mutatott idegenben a ZTE.  Gáspár zseniálisan játszott, végig a mérkőzés során, szinte minden helyzetből betalált, és elsősorban az ő duplái segítették a csapatot abban, hogy sokáig partiban maradjanak. Graham jól mozgatta a csapatot, végre egyértelmű asszisztokkal is segítette a társait, miközben a legjobbkor talált be többször is kintről. Darling is jól játszott, ugyanakkor Healy az első félidőben nem igazán találta a ritmust. A harmadik negyed talán az egész eddigi szezon legjobb játékát hozta, számos labdaszerzéssel, jó lepattanózással és nagyon fontos kinti kosarakkal.

 

 Dicséret illeti a csapatot, mert folyamatosan akartak és küzdöttek a fiúk. A csapat végre csapatként szerepelt, és 3 negyeden keresztül úgy játszott, ahogyan azt a szurkolók a szezon kezdete óta várták. Dicséret illeti a csapatot végig bíztató ZTE szimpatizánsokat, reméljük, hamarosan - immár Egerszegen - már nem csak a javuló játéknak, de a győzelemnek is örülhet majd csapat és szurkoló.

 

Edzői értékelések ( forrás: http://www.pvsk-panthers.hu)

 

 

Statisztika:

 

 

Az U21-es mérkőzés eredménye: 

Pécsi VSK-PANNONPOWER – Zalakerámia ZTE KK 93-64 (31-14, 16-10, 31-17, 15-23)

Másfél hét szünet következik, ami remélhetőleg elég lesz a játékosoknak a regenerálódásra és a töltekezésre.

Folytatás november 15-én a Sopron ellen. 

 

2014. november 06. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás