Az utolsó negyedben dőlt el

A bajnokság 16. fordulójában a címvédő és remek formában lévő Szolnoki Olaj KK-t fogadtuk. 

Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olaj KK 78-86 (23-18, 16-19, 19-21, 20-28)
Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, 1500 néző
Jv.: Győrffy P., Farkas G., Praksch P. (Páli K.)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 12/6, Norfleet 15/3, Benke 15/3, Szabó Zs. 10/3, Drungilas 15/3. Csere: Kerpel-Fronius B. 8, Mohácsi 3/3, Czinger -, Fekete -. edző: Bencze Tamás

Szolnoki Olaj KK: Pavlicsevic 9/3, Vojvoda 20/6, Barnies 12/6, Eilingsfeld 9/3, Andric 20. Csere: Bryant 2, Borisov 14/6, Wittmann -. edző: Kmezic Zoran

Éppen a mérkőzés kezdetére ért ide új légiósunk Jerrell Wright, aki a kispad végéről, kicsit fáradtan nézte végig a csapattársak játékát. 


 

Jól kezdtek a fiúk. Norfleet egy labdaszerzésből egy hármast szórt, majd Drungilas hat pontot szerezve juttatta csapatunkat hétpontos előnyhöz (9-2). Lassan ébredt az Olaj, míg nálunk magas hőfokon játszottak a fiúk. A 6. percben Mohácsi hármasánál tizenegy ponttal elléptünk (16-5). A negyed végére feljött a vendégcsapat, de Kerpel-Fronius büntetőivel, öt ponttal nyertük meg a negyedet (23-18).

 

A második játékrész elején jobb ritmusban játszott a bajnok és egy 7-0-s futással átvették a vezetést a 12. percben. Nagy volt az iram és a fiúk tartották a lépést a nemzetközi porondon is szereplő vendégekkel. Ubilla- Kerpi- Norfleet trió kosaraival pillanatok alatt fordítottunk (29-25). A negyed felénél Andric és Vojvoda kosaraival elhúzott a Szolnok, de a fiúk akaratereje és harcossága nem csökkent és előbb Szabó, majd Ubilla is szórt egy távolit, amivel újra mi vezettünk. A végén még Vojvoda egy büntetővel egyenlített, de a poén a végén a miénk lett. Benke hozta helyzetbe Kerpel-Froniust, aki remekül oldotta meg a kínálkozó lehetőséget és két pontos vezetéssel mehettünk pihenőre (39-37). 

A nagyszünet után Borisov egy hármassal nyitott. Ubilla és Szabó remek kosaraival fordítottunk. Kemény csata folyt a pályán, amit a játékvezetők is nehezen követtek. A negyed felénél Drungilas előbb egy hárompontost szerzett, majd a következő támadásnál Ubilla passzából egykezes zsákolásának tapsolhatott a közönség. Szabó még rátett egy duplát és hat ponttal megléptünk (50-44). A negyed hajrájában felváltva potyogtak a kosarak. A vendégeknél Borisov kapta el a fonalat és pontjaival átvette a vezetést a Szolnok (56-58). Norfleet gyorsan egyenlített és így döntetlenről folytathatták a csapatok. 

Jól kapta el a negyed elejét a vendégcsapat és Borisov hármasával és Andric duplájával átvették a vezetést (58-63). Összeszedettebben játszottak a szolnokiak és Vojvoda hármasaival és duplájával, 11 ponttal meglétek (64-75). A negyed felénél Benke vette vállára a csapatot és pontjaival öt pontra zárkóztunk (74-79). A hajrában mindent megpróbáltunk, de sok hiba csúszott a játékunkba és a rutinos vendégek megtartva előnyüket megnyerték a mérkőzést.

A mérkőzésen a Maxima egészség Klub táncosai szórakoztatták a közönséget a negyedek között, valamit a pálya szélén elhelyezett Led falakkal tettük profibbá a mérkőzést. 

2017. február 2. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás