Az utolsó negyedben döntötte el a Sopron

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC 73-80 (26-21, 13-23, 16-10, 18-26)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok

 

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 8/3, Velkey 3/3, Mohácsi 6/3, Krapic 15/3, Pantelics 11/3. Csere: Kerpel-Fronius 16/3, Fekete 8/6, Czinger 6. edző: Bencze Tamás

 

Sopron KC: Laroche 14/3, Tucker 8/3, Rancic 15/9, Tóth G. 20/9, Radulovics 13. Csere: Takács -, Ruják 10/6, Dénes -, Molnár M. -, Bán -, Bakk -. Edző: Sabáli Balázs 

 

A Szolnok után,kedden este a Sopron KC-t fogadta együttesünk felkészülési mérkőzésen. A keretben ott volt Govens, de az edzésen összeszedett kisebb sérülése miatt nem játszott ezen a találkozón. A nyáron jelentősen átalakult vendégek, erős kerettel érkeztek, és a frissen igazolt bosnyák Bavcic még nem is volt ott a társaival. De ott volt Laroche, aki remekül mozgatta a vendégcsapatot, akik 0-5-el kezdtek. A 3. percre sikerült egyenlítenünk Pantelic kosarával, majd a nagyember távolijával már 8-7-re vezettünk. Próbáltuk felpörgeti a ritmust, ami sikerült és Krapic duplája és triplája után már hat ponttal vezettünk (13-7). A 6. percben Mohácsi hármasával tovább növeltük előnyünket. A negyed hajráját megnyomta a Sopron és két pontra felzárkóztak Rujákék, de a most is remekül játszó Kerpel-Fronius pontjaival megnyugtató előnnyel zártuk az első játékrészt( 26-21). 

 

A második negyedet Tucker és Ruják hármasával kezdte a vendégcsapat és pillanatok alatt hátrány lett az előnyből (26-27). Egy darabig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Mindkét oldalon nagyon akartak a fiúk, de sok hiba csúszott a játékukba. A negyed hajrájára a Sopron kapta el jobban a fonalat és a félidőre Tóth Gergő pontjainak köszönhetően ötpontos előnyt szereztek (44-39). 

 

A harmadik negyed elején őrizte vezetését a vendégcsapat, míg csapatunk nehezen talált fogást rajtuk. A 23. percben már héttel ment a Sopron (41-48). Bencze Tamás sokat forgatta csapatát és próbálta a legjobb alakulatot pályán tartani. A 25. percben újra Kerpel –Fronius pillanatai jöttek. Előbb Velkey labdaszerzéséből volt eredményes, majd Kinney labdalopásából indulva zsákolással fejezte be a támadást. Három pontra zárkóztunk, amikor ismét Kerpel- Fronius talált be, ezúttal távolról és máris egyenlő volt az állás (48-48). Jött is a soproni időkérés. Sabáli mester fejmosása némileg sikerült és visszavette a vezetést a vendégcsapat. A negyed utolsó percében Kinney hármasával újra mi vezetünk, amit Tóth negyedet záró zsákolással csökkentett egy pontra (55-54). 

 

A záró felvonás Fekete hármasával kezdődött, amire Tóth válaszolt (58-57). Mindkét oldalon akadoztak a támadások és nem tudták egymást leszakítani a felek. A 32. percben Rancic hármassal egyenlített, amire ismét Fekete válaszolt (63-60). Ekkor megakadt a ZTE szekere és a nagy akarás mellett nagyon pontatlanul támadtunk. A soproniak viszont fokozatosan húztak el és két perc alatt 10-0-át repesztve hét ponttal vezettek (63-70). Bencze Tamás időkéréssel próbálta megtörni a vendégek ritmusát, ami csak rövid ideig sikerült, mert a vendégek már nem engedték ki a kezükből a győzelmet (73-80). 

 

A fiúk most is küzdöttek, hajtottak és végig nyílttá tudták tenni a találkozót. Kerpel-Fronis ismét csapata vezére volt. Kinney is hajtott, küzdött de sok hiba csúszott a játékába. Összességében jó úton halad az együttesünk, akik a hétvégén az V. Orosz László emléktornán, Kaposváron játszanak pénteken a Pécs ellen. 

 

2015. szeptember 15. Zalakerámia ZTE KK

 

 

Megosztás