B döntőben a serdülő A csapat.

Az elmúlt  hétvégén rendezték a serdülő bajnokság főtáblájának IV. fordulóját, a ZTE KK A csapata a soproni csoportban játszott a döntőbe jutásért, ahol a házigazdákon kívül a Szolnok és a Szombathely csapatai voltak az ellenfelek. A csoportból az első két helyezett jutott az országos döntőbe, míg a további helyezettek a B döntőben folytatják.

 Az első mérkőzésen a toronymagas esélyes Soproni Sportiskola volt a ZTE KK ellenfele, sajnos hiába készültünk meglepetésre a házigazdák már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, technikailag, taktikailag és fizikailag is jobbak voltak. A második félidőben sikerült egy kicsit jobban felszívni magunkat, azonban a Sopron győzelme ilyen arányban is megérdemelt.

Soproni SI A - ZTE KK/A  83 - 51  (19-13, 30-6, 12-10, 22-22)

ZTE KK: Makkos D. 4, Lajos B. 20/3, Vargyai K. -, Lang V. 2, Széll B. 6, Büki B. 11/3, Varga H. 6, Fullér P. -, Kisunyomi Zs. -,Hoffmann M. -, Köcse B. 2, Szelestey Sz. –, edző: Bödör Ferenc

A második mérkőzésen a Szolnoki Sportcentrum A csapatával kellett megküzdeni, aki ezen a mérkőzésen vesztett az a továbbiakban le is tehetett a továbbjutási álmairól. Mindkét csapat játékára rányomta a tét a bélyegét, sok volt a hiba mindkét oldalon. Szerencsére mindig a Szolnok futott az eredmény után és ez fel is őrölte az erejüket az utolsó negyedre, így a ZTE KK nagy küzdelemben, de hozta a számára oly fontos győzelmet.

 Szolnoki Sportcentrum A - ZTE KK/A   55 - 63 (15-16, 12-14, 16-16, 12-17)

ZTE KK: Makkos D. 2, Lajos B. 22, Vargyai K. 2, Lang V. -, Széll B. 12, Büki B. 19/6, Varga H. 2, Fullér P. -, Hoffmann M. 2, Köcse B. 2, edző: Bödör Ferenc

 A vasárnap reggeli mérkőzésen, a nagy rivális szombathelyi serdülők ellen egyszerű volt a képlet, amelyik csapat nyer ott van az országos döntőben. Álomszerűen kezdte a mérkőzést a ZTE KK, nagyon magabiztos játékkal tíz pontos előnyre tett szert az első negyedben. A második negyedben aztán ugyanezt tette a Szombathely és csak minimális előny maradt a második félidőre. A harmadik negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, óriási küzdelem folyt a pályán a győzelemért. Sajnos a két extrán játszó játékosunk mellé a többiek most nem tudtak előrukkolni jobb teljesítménnyel így egy idő után egyre jobban előjött a fáradtság és az egységesebb szombathelyi fiatalok a maguk javára fordították a mérkőzést a hősiesen küzdő egerszegiekkel szemben.
 
ZTE KK/A - Szombthelyi SI KA/A  64 - 73 (27-17, 10-19, 19-21, 8-16)

ZTE KK: Makkos D. 4, Lajos B. 30/3, Vargyai K. 2, Lang V. -, Széll B. -, Büki B. 20/9, Varga H. 5, Fullér P. -, Hoffmann M. 1, Köcse B. 2,edző: Bödör Ferenc
 
Bödör Ferenc:- A nem sikerült továbbjutás ellenére csak gratulálni tudok a gyerekeknek, a szezon során rengeteget fejlődve majdnem sikerült a nagy bravúr, de csapatunk így is a B döntőbe jutott és tovább játszhat a 9-16. helyért.

 2017. május 12. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás