2010 kosárlabdában a ZTE éve: 18 év után újra "Kék Az Isten" - magyar bajnok a Zalakerámia ZTE KK!!!

Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK 60–67 (23–17, 12–14, 9–20, 16–16)

ASE Sportcsarnok, 1600 néző , V.: Bodnár P., Földházi T., Benczur T. (Faidt)

ASE: Mészáros Z. 3, HORVÁTH Á. 15/9, Kiss Zs. 6/6, CLARK 9, Dill 6. Csere: GULYÁS 14, LaGrange 5/3, Kovács Á. 2, Morgen –, Panta –.

ZTE: HINNANT 22/3, Watson 12, KÁMÁN 11/3, K. WILSON 10/6, Trepák 6/3. Csere: Tóth Á. –, Gáspár 2, Timberlake 4, Baki –.

Kipontozódott: Dill (35. perc)

A párharcot 3-1-s összesítéssel a ZTE nyerte, és története során negyedszer szerezte meg a Magyar Bajnoki címet!

Az első paksi mérkőzéshez hasonlóan, most is rengeteg ZTE szurkoló kísérte el a csapatot az Atomvárosba, hogy kiszurkolja a csapat bajnoki aranyérmét!

Nagyon rosszul kezdte a mérkőzést a Zalakerámia. Míg a hazai oldalon sorra sültek a dobások, addig a zalaiak nem tudták bevenni a paksi gyűrűt. Gyorsan elhúzott a bajnoki álmait ébren tartó Paks 7-0-ra. Az egész szezonban egyenletesen teljesítő Trepák Zoltán hármasa törte meg a három és fél perces zalai kosárcsendet jelezve ezzel, hogy itt vannak a meccsben.
A negyed további részében az ASE akarata érvényesült és Kiss második hármasával már 21-9 is volt az eredményjelzőn.A negyed végére zárkózott a ZTE, de hat pontot így is megőriztek előnyükből.

A második negyedben elején Calvin Watson pontjaival araszolt felfelé csapatunk, de Ivory Clark látványos alley oop zsákolással tovább fokozta a csarnokban az amúgy sem hétköznapi hangulatot. Az etap végére újabb hajrába kezdett a ZTE előbb Trepák büntetőzött pontosan, majd Kámán Tamás hintett egy közelit és Hinnant védőlepattanójából adott asszisztjából  indulva szinte a félpályáról talált az utolsó másodpercben a paksi gyűrűbe, ami óriási lélektani plusszt jelntett (35-31).

A harmadik játékrész két perces kosárcsenddel kezdődött, amiból egy triplapárbajjal jött kia két csapat. Előbb Kyle Wilson hármasa ült az ellenfél kosarában, amire Horváth Ákos válaszolt, majd újra Wilson következett felhozva csapatát egy pontra. A másik oldalon Clark dobást hibázott, míg Hinnant középtávolról pontosan célzott és a mérkőzésen először a ZTE vezetett. Wilson duplájára Gulyás szákolással majd két büntetővel válaszolt és egy ponttal újra az ASE vezetett (42-41). A negyed végére rákapcsoltak a zalai srácok és egy 8-0 követően hét ponttal állva hagyták a Paksot (44-51).

A negyedik játékrészre fáradni látszott az ASE és Chad Thimberlake elemi erejű zsákolásával már tíz ponttal ment a ZTE. Az utolsó öt percben mindent egy lapra tett fel a Paks és egész pályás letámadással próbálta híbára kényszeríteni Hinnatékat. De éppen a ZTE kitűnő irányítójának köszönhetően, aki a büntetővonalról szinte hibátlanul dobott az utolsó percekben feltette az idei teljesítményére a koronát a  Zalakerámia ZTE KK, aki  18 év után újra Magyar Bajnoknak mondhatja magát!

Völgyi Péter: Feltettük az i-re a pontot, tökéletes szezont produkáltunk!

Az éremátadás után a  csapat útnak indult és előreláthatólag hajnali 3 órára ér a Bajnokcsapat a Dísz térre a szökőkúthoz, hogy  megmártózzanak a hűs habokban, ahogy a bajnokoknak illik! Minden szurkolónkat, szimpatizánsunkat várjuk ide, hogy együtt ünnepelhessük a hősöket!

100528_szokokut_1.jpg

A ZALAKERÁMIA ZTE KK BEGYŰJTÖTTE NEGYEDIK BAJNOKI CÍMÉT!


Zalakerámia ZTE KK, Jóna István, Dallos Ádám



Megosztás