Bajnoki döntőben a ZTE!!!

Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olaj KK 85-77 (22-20,30-23, 17-20,16-14)
Zalaegerszeg, 2300 néző Jv.: Pálla Z., Kapitány G., Szabó G.(Várhalmi)
kajla.jpg
ZTE: Hinnant 7/3, Watson 16/9, Kámán 10/3, K. Wilson 19/12, Trepák 11/3. Csere: Gáspár 10/6, Tóth 9, Baki 3/3, Timberlake -. 
Szolnok: Szabó 9/3, Aleksic 14/3, Rice 5/3, Báder 13/3,Barro 17. Csere: Váradi 12/6, Vesztergom 4, Grebenár 3.

Zsúfolásig megtelt a Városi Sportcsarnok, minden a régi időket idézte. A B közép is kitett magáért, bemutatáskor nem maradt el az ígért koreográfia: a középső szektort elfoglalta a nagy ZALAEGERSZEG felirat és a piros-fehér-zöld nemzeti színek.

A Szolnok kezdte jobban a mérkőzést, eleinte kicsit fásultabbnak tűnt a ZTE, de gyorsan megtalálta a fonalat a hazai csapat, és sikeres kinti dobásaikkal a vezetést is átvették. A túloldalon a veterán Alekszics volt elemében, akinek kosaraival két pontra zárkózott a Pór-legénység a negyed végén.

7-gaspi.jpg0-val kezdte a második negyedet a hazai csapat, de a szenegáli Barro elementáris erővel játszott, szinte tarthatatlannak bizonyult. De a ZTE-nél ismét volt titkos fegyver: nagyon ponterősen, és hasznosan játszott a kispadról beszállóGáspár Dávid, de társaik remek labdákkal tömték Trepák Zoltánt is. Mire látótávolságon belülre jött volna az Olaj, akkor pedig Watson kért szót: kétszer egymást követően távolról dobta át a vendégek zónavédekezését. A félidő vége jobban sikerült a vendégeknek, így 52-43-s állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Barro révén nagyon aktívan nyitotta az Olaj a harmadik etapot, ennek ellenére igazán közel nem tudtak férkőzni a piros-feketék, mert a ZTE részéről mindigérkezett válasz. A végső áttörés azonban nem következett és nem sikerült leszakítani a Szolnokot.

A ZTE kapta el a jobban a ritmust a negyedik negyed elején, gyors akcióikkal ismét tíz pont fölé nőtt a különbség a felek között. Kyle Wilson jól dobta a triplákat, az amerikai erőcsatár az egész meccsen remek dobóteljesítménnyel rukkolt elő. Két perccel a vége előtt Rice távolija hozta vissza a szolnoki reményeket, de az egész meccsen összesen 3 mezőnydobással próbálkozó Hinnant a legjobbkor válaszolt. Majd egy ártatlan szituációban Darius Rice térde letapadt a parkettre, és nem tudta folytatni a játékot.

A Völgyi-Patonay csapat viszont folytatta azt a menetelést, aminek október óta részese lehet minden zalai szurkoló. Ami a szezon elején (vakmerő) álomnak látszott, az mára valóság lett: a ZTE kupagyőztes csapata jövő szerdától (15 év után újra) a bajnoki címért száll harcba. Várjuk az ellenfelet!


Az örömittas trénert, Völgyi Pétert kérdeztük a mérkőzés után:


- A hazai pálya nagyon sokat számított a mai mérkőzésen, és nagyon jól is küzdöttünk! Erősebbek voltunk, jobban volgyi_szol.jpgkoncentráltunk, ezt az assziszt-mutató is hűen tükrözi, hiszen a duplája volt a miénk a Szolnokénak.Nem mellesleg öten dobtak tíz pont felett, és ha ilyen egy csapat statisztikája, akkor azt a mérkőzést nem tudja elveszíteni. Voltak persze megingásaink is, többször elléphettünk volna nagyobb különbséggel, de ekkor nem voltunk elég higgadtak a támadásokban, nem játszottunk eléggé arra, hogy a Szolnok faultoljon, és nem vezettünk hosszú támadásokat, ezért nem sikerült még korábban eldönteni a meccset. A Szolnok nagyon jól küzdött ezen a mai találkozón, külön kiemelném Alekszicsnek a játékát, aki negyvenévesen is ugyanúgy robog, mint öt évvel ezelőtt. Amikor nagyon kellett, akkor mindig találtunk egy –egy jó passzt, voltak jó betöréseink, kivédekeztük az ellenfél támadásait. Ez a mai meccs megint a csapat diadala volt!


- A döntőben Körmend vagy Paks lenne a jobb ellenfél?


- Nekem mindegy. Aki szembe jön velünk a döntőbe, meg próbáljuk megverni. Hazai pályán kezdjük a párharcot, ami mindenképpenönbizalomra ad okot. Természetesen tiszteljük bármelyik csapat is jön. A Körmendtől még nem kaptunk ki, a Paks hazai pályájukon már megvert minket az alapszakaszban. De ez mind most már nem számít. Momentumok fognak dönteni egyik vagy másik fél javára ezeken a mérkőzéseken, remélem a mi javunkra!

A meccs képei a GALÉRIÁBAN, és itt:
http://picasaweb.google.hu/zsurmixer33/ZTESzolnokPlayOff3#

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

decathlon_teaser2_ztekosar.jpg

Megosztás