Bencze Tamás hosszabbított

A szakma úgy tartja, hogy nem lehet időben elkezdeni a következő szezonra való építkezést, csapatépítést. Szeretnénk ebben is megfelelni a sportágnak és természetesen a szurkolóknak is. Az első lépés volt, hogy vezetőedzőnket, Bencze Tamást továbbra is a csapat élén tudjuk. Stárics Kornél ügyvezetőnk a következőkről tájékoztatta honlapunkat:
 
 - Bencze Tamással újabb 1+1 éves szerződést kötött a Klub. Tamás munkájával a vezetés és az elnökség is elégedett. Úgy gondoljuk, hogy az elvégzett munka látszik a csapat teljesítményén. Bízunk abban, hogy Tamás személye ismét garancia lesz arra, hogy hazai játékosokat tudjunk a ZTE-be csábítani. Szerződése tartalmazza azt is, hogy az elkövetkező években minimum 1 fő 21 éven aluli saját (ZTE) nevelésű játékost a hivatalos mérkőzésekre nevezett 12 fős keretbe kell nevezni. Remélem, hogy ez ösztönzőleg fog hatni az utánpótlás játékosokra. Célunk a folyamatos építkezés, jelenleg 3 játékosunk rendelkezik a jövő évre is fix szerződéssel. Benke Szilárd, Mohácsi Máté és Fekete Viktor. Az elkövetkezendő időszak arról fog szólni, hogy Tamással egyeztetve elkezdjük a jövő évi csapatmag kialakítását.
 

Természetesen a másik oldalt sem hagyhattuk szó nélkül, így Bencze Tamást is megkérdeztük a hosszabbításról, vajon gondolkodott-e a további zalaegerszegi munkán:

-Azon, hogy szeretnék e jövőre is a ZTE edzője maradni, azon nem kellett vívódnom. Viszonylag hosszabb megbeszélések folytak annak irányában, hogy milyen feltételekkel, megszorításokkal jöhetne létre az a kontraktus. Mind a két fél akarta a hosszabbítást, ami fontos így a megegyezés könnyebb, még akkor is, ha vannak nézetkülönbségek. Nagyon örülök annak, hogy ezek elsimultak és én is jó érzéssel és a vezetőség is jó érzéssel írta alá ezt a szerződést. Bízom benne, hogy az elmúlt évben és az eddigi időszakban, amit dolgoztunk és dolgoztam, az t folytathatom, szerencsére kaptam rá lehetőséget. Én azt hiszem, látszik, mit szeretne a csapat, van karakterünk, még akkor is, ha nyílván vannak nehezebb meccseink, de kinek nincsenek. A filozófiám az, hogy egy sokpasszos látványos játékot játsszon a csapat, megalkuvást nem tűrő, utolsó percig való küzdéssel. A védekezés nem mindig olyan, amit szeretnénk, de ugye nem gépek a srácok sem és az ellenfelek azért játszanak velünk, hogy győzzenek. Van sok javítani valónk, de azt hiszem, hogy látszik, mit szeretnénk, karakteresek vagyunk, és nyílván ezt szeretném a közeljövőben folytatni. Szeretnék lehetőséget adni magyar játékosoknak, nem alapvetően csak légiósokra építeni. Nyílván sok múlik azon majd, hogy miként tudunk igazolni, vagy nem igazolni, de azért vannak olyan játékosaink, akiknek szerződésük van és bíztatóak a tárgyalások, hogy a többiek is maradjanak Zalaegerszegen. 

Bencze Tamásnak sok sikert kíván a ZTE vezetése!

2017. március 17. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás