Benke Szilárd - Hit, akarat, új kihívások!

A csapatépítés folyamatában örömmel vettük- most a szurkolók nevében is beszélek -, hogy egy tehetséges fiatal játékos, Benke Szilárd Zalaegerszegre tette át a székhelyét. A felkészülési mérkőzések során bebizonyosodott egy dinamikus, jó kezű és harcos játékost kaptunk a személyében. Mikor Ubillával együtt játszanak, mint egykor Kaposváron, remek az összhang közöttük, de ez elmondható a többi csapattársával kapcsolatban is. Egyöntetű véleményünk, hogy a szezon egyik meghatározó játékosa lehet Szili!

Mi döntöttél a váltás mellett és miért Zalaegerszeg?
-Úgy éreztem, hogy új kihívásokat szeretnék keresni és ehhez Zalaegerszegen minden adott.  

Milyen volt a felkészülés, milyen a csapat, hogy érzed magad Zalában?
-Pár újdonság volt számomra a felkészülésben, de igazából gyorsan alkalmazkodtam az itteni ritmushoz. Úgy érzem jól sikerült a felkészülésünk gyorsan be tudtam illeszkedni a csapatba. Jól érzem itt magam! 

A felkészülési mérkőzések jól sikerültek a számodra. Mit vársz magadtól, mit vársz a szezontól, az Alba ellen?
-Szeretnék, előre lépni a játék minden elemében és úgy gondolom, sokat fogok fejlődni még. Nagyon várom már a szezonkezdést kicsit szokatlan időpontban játszunk, de ennek szellemében készültünk és a tőlünk telhető legjobbat kell nyújtanunk vasárnap! 

Mire lehet képes a csapat ebben az erős mezőnyben?
-Valóban igen erős bajnokság elé nézünk, nagyok az elvárások.  A tavalyi szezon után természetesen mindenki sikeres szeretne lenni, minél több mérkőzést megnyerni jobb és jobb eredményeket elérni, mint azelőtt korábban.

Mit csinálsz, amikor nem kosarazol?
-Általában pihenéssel töltöm az időm, sorozatok és sportműsorok minden mennyiségben, aztán könyvet olvasni vagy aludni szoktam főkent, az edzések mellett ezek a dolgok, amik feltöltenek.

Reméljük vasárnap, hasonló jó játékkal rukkol elő Szilárd, mint azt tette a felkészülési mérkőzéseken és pontjaival, játékával győzelemre vezeti majd csapatunkat!

2016. október 8. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás