Bravúros szezonkezdet Fehérváron

TLI-Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE KK 89-91 (20-22, 19-13, 18-25, 22-19, 10-12)
Székesfehérvár, Jv: Földházi, Papp P., Gyuris. 

 

TLI –Alba Fehérvár: Anthony 12/6, Simon 3, Tristan 16/6, Tóth 8, Lóránt 26/12 csere: Supola 5/3, Markovic 7, Csorvási 12 edző: Branislav Dzunic

 

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 15/3, Kerpel-Fronius 21/6, Mohácsi 6, Krapic 13/3, Pantelic 13/9 csere: Velkey 2, Govens 21/6, Czinger -, Fekete-, Kis-, edző: Bencze Tamás

 

 

Igazi hármas párbajjal kezdődött a találkozó. Az első három percben hazai oldalon Lóránt, Anthony és Tristan, míg a ZTE-ben Kerpel-Fronius és Krapic talált be a hárompontos vonalon túlról. Az első dupla csak a harmadik perc végén esett. A negyed feléig fej-fej mellet haladtak a csapatok, de már ekkor óriási csata alakult ki Pantelic és Lóránt között. A 8. percben Kinney duplájával és Pantelic hármasával, öt ponttal megléptünk (16-21). A vége mégis csak kettő lett, mivel az Alba büntetőkkel felzárkózott (20-22). 

 

A második negyed Pantelic duplájával indult, majd Govens fejelte meg egy újabbal (20-26). Kezdett ébredezni az Alba és sorozatban kilenc pontot szerezve visszavette a vezetést (29-26). Bencze Tamás időt kért és nem sokkal később Pantelic egy hármassal egyenlített. A negyed további részében a hazaiak domináltak. Próbáltak elhúzni, de a fiúk nem hagyták magukat lerázni és rendre egyenlítettek. Az utolsó percben Csorvási és Markovic pontjaival, előnnyel térhetet pihenőre az Alba (39-35). 

 

A nagyszünet után Pantelic újabb hármasával zárkóztunk fel és Kinney büntetőjével már egyenlítettünk is (39-39). Ezt követően egy 10-0-s sorozatot produkáltak a hazaiak, aminek a végén természetesen jött az időkérés (49-39). A 25. percben Simon duplájával már 12 ponttal vezetett az Alba. A legjobbkor jött Kinney távolija és Kerpel- Fronius szárnyalása. Két perc alatt már csak kettő pont volt a csapatok között (51-49). Lóránt és Supola pontjaival újra meglódult a hazai csapat, de Kinney és Kerpel –Fronius nem hagyta leszakadni a csapatot. A negyed vége nekünk sikerült jobban és Govens távolijával, valamint Kerpel-Fronius négy pontjával, előnnyel várhattuk a záró negyedet (57-60). 

 

 Remek védekezéssel és pontos támadásokkal kezdtük a negyedik negyedet. Főleg Govens volt elemében. Három percig nem szerzett pontot a hazai csapat, amit Anthony triplája tört meg (60-66). Ez meghozta az Albának az áttörést és a negyed felére kiegyenlítettek (66-66).  A játékrész krónikájához hozzátartozik még, hogy a negyed elején Pantelic megsérült és nem tudta folytatni a játékot. A 38. percig felváltva vezettek a csapatok, amikor Lóránt hármasával elhúzott az Alba (77-72). Bencze Tamás időkérése hasznosnak bizonyult. Kerpel –Fronius hármasával újra visszatértünk a meccsbe és a végén Krapic büntetőivel kiharcoltuk a hosszítást (79-79). 

 

A hosszabbítás első percében előbb Mohácsi szerzett fontos kosarat, majd Govens büntetőzött pontosan (79-83). Tristan és Lóránt hamar egyenlítet (83-83). A 3. percben Lóránt újabb kosarával és plusz egy büntetőjével már az Alba vezetett (86-83). Kinney büntetőivel zárkóztunk, majd Mohácsi dobott ismét fontos kosarat (86-87). A hajrában Tristan kétszer is büntetőzhetett, de mindkétszer csak egy-egy dobást értékesített. A hosszabbítás végén Govens volt a főszereplő, aki négyből négy büntetőt értékesített és ezzel nagyban hozzájárult a győzelemhez. A végén még Simon büntetőzhetett, de csak egyet dobott be, majd Tristan kihagyott egy távolit, ami annyit jelentett, hogy megnyertük a mérkőzést (89-91). 

 

Igazi rangadót vívott egymással a két csapat, melyben a végig remekül küzdő csapat jött ki győztesen. 

 

Bencze Tamás: - Nagyon büszke vagyok a csapatomra. A fiúk végig nagy szívvel és lelkesedéssel küzdöttek, amelyhez persze a szerencse is kellett. Sokat tettünk a hosszabbításért és végül a győzelemért. Jó százalékban dobtuk a büntetőket, ami döntőnek bizonyult. 

 

A negyedik negyedben megsérült Pantelicről egyelőre nincsenek pontos információink. Annyit tudunk, hogy a kiváló játékosa combját fájlalta. A következő napokban a vizsgálatok mondják majd meg a sérülésének a súlyosságát.  

 

2015. október 3. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás