Bronzérmes a Zalakerámia ZTE KK

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend 99–95 (31–23, 16–22, 24–32, 28–18)
Zalaegerszeg, Jv: Györffy P., Frányó P., Bognár T. (Ell: Forrai S.)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 22/9, Norfleet 12, Benke 18/6, Szabó 14/6, Drungilas 13/3. Csere: Mohácsi 16/12, Wright 4, Kis -. edző: Bencze Tamás

Egis Körmend: Smith 13, Ferencz 8/6, Kromah 28/6, Allen 20, Csorvási 13. Csere: Németh Á. 13/9, Doktor -. edző: Gasper Potocnik

A mérkőzés előtt egy órával szinte teltház várta a csapatokat a Zalakerámia Sport és- Rendezvénycsarnokban. A vendégeknél Gibbs nem, de Smith vállalta a játékot.
Nagy elánnal kezdett a vendégcsapat és az első percekben pontosabban is céloztak, mint a mieink. A 4. perc elején Csorvási dupláival és Kromah hármasával hat ponttal vezetett a Körmend (6-12). Gyorsan rendeztük a sorainkat és a negyed felétől igazán elkaptuk a fonalat. Benke távolijával átvettük a vezetést (13-12). Körmendi időkérés után sem volt megállás és Kromah és Smith pontjaival fordítottak a vendégek (15-17). A következő két percben hármas zuhatag hullt a Körmendre. Szabó- Benke-Mohácsi, majd Ubilla sem lemaradva a többiektől hintett egy-egy hármast (29-19). A negyed végén Kromah is betalált, de a negyedet Benke duplája zárta (31-23).

 

A második negyed elején Wright zsákolt látványosat, majd Németh és Smith kosaraival közelített a Körmend. A 14. percben Benke kosara után visszaállt a nyolcpontos különbség és Potocnik edző időt kért (37-29). Jót tett a vendégeknek a rövid taktikai szünet és a 17. percre Németh hármasával három pontra felzárkóztak (37-34). A legjobbkor jött Drungilas távolija, amire Kromah rögtön egy duplával válaszolt. Bencze Tamás érezte, hogy meg kell szakítania egy időkéréssel a játékot, mert csapatunk játéka kezdett szétesni, míg a vendégeké pedig összeállni. Az időkérés után felváltva szereztek pontot a csapatok, majd a 19. percben Allen 2+1-es akciójával egy pontra csökkent az előnyünk. Mohácsi Máté hármasával próbáltuk leszakítani ellenfelünket, de Kromah közelijével csak két pont előnyünk maradt a nagyszünetre (47-45). 

A harmadik negyedet Drungilas remek passzából Norfleet kosara nyitotta, amire Allen egy 2+1-es akcióval válaszolt (49-48). Mohácsi rázta meg magát a következő percben és egymás utáni támadásokban is hárompontost szerzett (55-48). Nem nyugodhattunk meg, mert Allen duplájával és Ferencz hármasával két pontra zárkózott a Körmend (55-53). A folytatásban tartottuk minimális előnyünk és amikor Ubilla hármasával, öt ponttal elléphettünk volna, Németh is hintett egy távolit (62-60). A 27. percben időkérésünk után Ubilla büntetőzött pontosan, majd ezt követte a vendégek remek sorozata. Kromah vezérletével két perc alatt 11-0-át rohantak és hét ponttal elhúztak (68-75). Teljesen kiestünk a ritmusból és a vendégek megérdemelten vezettek a negyed végén (71-77). 

A záró negyedet szoros védekezéssel kezdtük. Norfleet labdaszerzéséből Wright volt eredményes, majd kivédekeztünk egy támadást is. Körmendi időkérés után Norfleet ziccerével zárkóztunk, majd Csorvási duplájára Ubilla hármassal válaszolt (78-79). A 34. percben Drungilas demoralizáló blokkot adott (kétkezes) Smith-nek, aki az induló Norfleettel szemben sportszerűtlen hibát vétett. Norfleet büntetőjével egyenlítettünk, de a bónusztámadásból nem sikerült pontot szereznünk, hanem a remekül játszó Németh egy hármast hintett (79-82). Szabó Zsolt remek távolijával egyenlítettünk, de Csorvási és Kromah pontjaival újra ellépett a Körmend. A 38. percig tartotta egy-két pontos előnyét a Körmend, amikor Smith Szabót faultolta és utána sportszerűtlen hibát is vétett. Mivel ez már a második volt a játékosnak, ezért a kiállítás sorsára jutott. Ezt nehezen viselte a játékos és a vendégközönség is és a biztonsági emberek segítsége kellett a kedélyek lecsillapításához. A rövid közjáték megzavarta a vendégeket. Szabó a négy büntetőből hármat értékesített, majd a bónusztámadásból Ubilla ziccerezett pontosan (92-89). Egy perccel a vége előtt Drungilas kosarával, három ponttal vezettünk, de Allen büntetőivel egy pontra csökkent a különbség (94-93).  Az utolsó percen belül Ubilla távoli dobását Benke szedte vissza, majd Ubilla fejezte be ziccerrel a támadást (96-93). Fél perc volt hátra, amikor Csorvási labdát vesztett és az induló Ubillának odaütöttek. Irányítónk csak egyik büntetőt értékesítette (97-93). 16 másodperc volt hátra, amikor Kromah két büntetőjével két pontra csökkent az előnyünk. A végén már az idővel is játszottunk és a győzelmünket Norfleet két büntetővel biztosította be (99-95). 

Gasper Potocnik:- Gratulálok a hazaiaknak, akik remek szezont futottak, de gratulálok a saját játékosaimnak is, akik nem csak ezen a mérkőzésen, hanem az egész szezonban a legjobbjukat hozták. Sajnos a sérülések nagyban meghatározták a szezonunk végét, de hát ilyen a sport. Az utolsó négy percben olyan helyzetben voltunk, hogy kiegyenlíthetjük a párharcot, de balszerencsések voltunk és néhány szituációban rossz döntést hoztunk, amit a ZTE kihasznált. Köszönöm a játékosoknak az egész éves munkáját és a szurkolóinknak a bíztatást!

Bencze Tamás: - Várható volt, hogy nem tudjuk megismételni ugyanazt a játékot, amit Körmenden. Ahogy előzetesen nyilatkoztam, ez egy sebesült ellenfél, akik megmarhatják az embert, ha nem vigyáz, és ez történt ma velünk is. A Körmend fiataljaiban volt kraft és megmutatták, miként tudnak küzdeni. Nagyon nehéz volt, hiszen nyolc pontos hátrányból jöttünk vissza nagy munkával és néhány taktikai váltással. Azt hiszem nem érdemeltünk vereséget ezen a mérkőzésen sem, hiszen ebben a bajnokságban sokat dolgoztunk, hogy ezt a bronzérmet a nyakunkba akasszák, még akkor is az előzetes céljaink, sokkal szerényebbek is voltak!

A mérkőzés után nagy ünneplés közepette az MKOSZ képviselői és Balaicz Zoltán ZMJV polgármestere akasztotta a fiúk, az edzők és a segítők nyakába a jól megérdemelt bronzérmet! A csarnokból a csapat és kísérői az Egerszeg Fesztiválra mentek, ahol 22 órakor egyesével szólítva léptek a nagyszínpadra és fogadva a tömeg ünneplését köszönték meg a szurkolóknak az egész éves buzdítást!

Szép volt fiúk!!!

2017. június 10. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás