„Büszkék vagyunk rátok!”

Már alapszakasz győztesként lépett pályára a Zalakerámia-ZTE KK csapata, ugyanis legfőbb riválisát, a Szolnokot a délután folyamán az Albacomp K.O.-val küldte padlóra.

Látszólag nehéz ilyenkor egy csapatot motiválni, azonban a ZTE nem hagyta cserben közel 2000 fős nézőseregét. Az első tíz percben nem sikerült elhúznia egyik csapatnak sem, fej-fej mellett haladtak a felek, a hazaiaknál főleg a két amerikai hátvéd, Hinnant és Watson vitte hátán csapatát. A folytatásban Watson gyönyörű labdákkal szolgálta ki társait, a ZTE tetszetősen kosarazott, s Wilson is elkezdte szorgalmasan gyűjteni pontjait. A ZTE már az első félidőben el is dönthette volna a találkozót, ám a szürke ruhások szót kértek, s néhány igen furcsa ítéletettel borzolták a kedélyeket. A fújások legnagyobb kárvallottja Trepák Zoltán lett, akit 2 darab kettőshibával is jutalmaztak. A helyére álló Tóth Ádám azonban jól élt a lehetőséggel, s okosan és hasznosan centerezett.

A kilenc pontos félidei vezetés megnyugtatta a ZTE-t, a kecskemétieknél pedig Ronnie Ross folyamatosan tüzelt és talált. A különbség azonban nem csökkent, mert a ZTE lankadó védekezése mellett továbbra is volt a támadó térfélen: Watson után Kámán is triplát hintett, de Gáspár sem akart lemaradni, ő is betalált. Közben folyamatosan szóhoz jutottak a cserék is, sajnos Timberlake nem játszott jól és csípősérülést is szenvedett, nem térhetett vissza a parkettre. IMGL0170.jpgA Kecskemét közben nem adta fel: becsületesen küzdött és az utolsó percekben csökkentett hátrányán is, ám a ZTE győzelmét nem fenyegette veszély.

Az utolsó 2 és fél percet már állva ünnepelte az egész csarnok, s a szurkolók egy emberként skandálták: „büszkék vagyunk rátok”. Lehet is mire büszkének lenni, a 22-0-ás történelmi menetelést már senki nem veheti el a ZTE-től, ezért a produktumért csak kalapemelés járhat, bármi is következzék ezután.

A mai napon a hazai csapatból többen nyújtottak jó teljesítményt, 3 játékos teljesítménye kiemelendő: Louis Hinnant egy családi tragédia után 3 órával óriásit játszott, 38 IBM pontjával a csapat vezére volt. Calvin Watson 70%-kos dobóteljesítménnyel ért el 22 pontot, de főleg gólpasszai mentek élményszámba. Tóth Ádám pedig remekül helyettesítette a személyi hibák miatt padra kerülő Trepákot.


Nyilatkozatok

Völgyi Péter a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője:

 - Nagyon nehéz, küzdős mérkőzés volt, rengeteg ütközéssel. Amikor lepattanózásban a saját palánkunk alatt feljavultunk és ebből megvoltak a könnyű kosaraink, akkor kiharcoltunk egy olyan előnyt, amire végül is az egész második félidőt rá lehetett építeni. Egy éve nem vesztettünk alapszakasz mérkőzést, ez a győzelem is megérdemelt volt. Ez a meccs megmutatta, ha a Kecskemét szembejön velünk a rájátszásba, akkor nagyon kellemetlen és erős ellenfél lesz. Azt tudjuk, hogy az igazi bajnokság csak egy hónap múlva kezdődik.

sztole_peti.jpgMennyire veheti le a terhet a fiúkról az alapszakasz megnyerése?

- Igazából majdnem biztos volt a mérkőzés előtt is az elsőségünk, ami most már 100%. Egy más rotáció és gyakorlási lehetőség áll előttünk a hátralévő mérkőzéseken.


Sztojan Ivkovics, a Kecskemét szakmai igazgatója:

- Ennyi kimaradt büntetődobást követően sokkal rosszabb csapatot sem lehet megverni, főleg nem a ZTE-t. A magunk módján nem is játszottunk rosszul. Egyetlen percig sem forgott veszélyben a hazaiak győzelme, látszott hogy a ZTE sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb játékot játszik. Tipikusan látszott a két csapat közti különbség a tabellán: egyik a playoff élén, a másik a playoff szélén. A ZTE egy nagyon jó csapat, nagyon jól játszik. A múltkor megkérdezték tőlem, hogy szeretnék-e a ZTE ellen játszani a rájátszásban? Természetesen szeretnék, de ez most nem a kívánságműsor.

 Továbbra is a nyolc közé jutás célotok, hol lehet ezt bebiztosítani?

 - Meg kell nyernünk a következő négy meccsből hármat. A hazai mérkőzéseinket a Sopron, Körmend, Salgótarján ellen vívjuk, idegenben pedig a rivális Kaposvárhoz megyünk. Ha sérültjeink felépülnek, akkor kellemetlen ellenfél leszünk bárki számára.


Galéria:
http://picasaweb.google.hu/zsurmixer77/ZTEKecskemet#

U20
Zalakerámia ZTE – Kecskemét   82 - 70 (29:17; 14:13; 26:20; 13:20)

Zalakerámia ZTE KK: Horváth Balázs 29/15, Tóth Olivér 19/6, Bakos Gábor -, Kerkai Ákos 7/3, Takács András 6.
Csere: Gáll Dominik 2, Horváth Levente -, Mészáros Máté 13/9, Czeigli Roland 6/3, Kis Patrik -, Tóth Ákos -.
Edzők: Kis Attila, Bödör Ferenc



Zalakerámia-ZTE KK; Dallos Ádám, Jóna István

Megosztás