Csak szenvedtünk...

Az idei év utolsó hazai mérkőzést vívta csapatunk. A találkozó elején szponzorunk a Foramax Computer BT jóvoltából egy Asus Memo PAd 7' Tablelet sorsoltunk ki a bérletvásárlók között. A szerencsés szurkolónk nevér Szűcs István ügyvezető húzta ki. A nyertes a 1641-es sorszámú bérlettulajdonos lett. A nyereményét munkaidőben a ZTE KK sportirodájában átveheti.

A szurkolók üzentek a hiányzó Healy-nek egy felirattal:

Lendületesen kezdtük a találkozót. Cole és Ilic pontjaival 4-0- ra vezettünk. Lassan ébredt a Paks, de az ötödik percben már öt ponttal vezettek (4-9). Ilic szerzett duplát, majd a szabálytalanságért megítélt büntetőt is bedobta (7-9). Ekkor voltak utoljára ilyen közel egymáshoz a csapatok. A vendégek megnyomták a negyed végét és egy 13-0 rohammal, gyakorlatilag leszakították magukról csapatunkat.  A negyed zárásaként Darling szerzett szép kosarat és az ellene történt szabálytalanságért megítélt büntetőt is értékesítette (10-24).

 

A második negyedben Dugat vezetésével tovább robogott az Atom. Előkészítetlen dobások, pontatlan passzok és labdavesztések jellemezték a játékunkat . A vendégek könnyedén szerezték pontjaikat, hol a palánk alól, hol kívülről. Hamar 20 pont fölé nőtt a két csapat közt a különbség (13-33). Nagyon egyoldalú játék folyt a pályán.  A félidőre 25 pontos hátrányba kerültünk (21-46).

 

 A nagyszünet után egy rövid időre láthattunk némi fellángolást a csapattól, de ez tiszavirág életűnek bizonyult.  Dzunic mester nem bízott semmit a véletlenre, szinte az utolsó percig játszatta egy-egy kulcsemberét. A különbség nőtt, a mi játékunkon pedig a tanácstalanság látszott (41-77).

 

A záró negyedben már könnyedén játszott a Paks és öt percig szinte bedeszkázták a gyűrűjüket. A 35. percben Darling törte mega kosárcsendet . A Paks végül elérte a 100 pontos határt Jones pontjaival és magabiztosan győzte le több sebből vérző csapatunkat(53-101).

 

A vendégek remek védekezéssel rukkoltak elő a találkozón, amit a mi játékosaink nem tudtak feltörni, vagy csak nagyon nehezen. Rettentően rossz dobószázalékot produkáltunk és ez döntőnek bizonyult. 
Minden dicséret megilleti a Torcidásokat, akik hangszálaikat sem kímélve rendületlenül buzdították a játékosokat.

 

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE 53-101 (10-24, 11-22, 20-31, 12-24)
Jv: Kapitány G., Balog Gy., Gelencsér Gy. (Ell: Várhalmi)
Zalakerámia ZTE KK: Kertész 4, Gáspár D. -, Mohácsi 7/3, DARLING 22/3, Ilics 11. Csere: Tamir 2, Kerkai 1, Czinger -, Kis R. -, Velkey 6/6. Edző: Milos Sporar
Atomerőmű SE: Roberson 21/3, Dugat 17/3, Baki 3/3, Szabó ZS. 18/6, Jones 21. Csere: Tóth Á. 10, Gulyás M. -, Antóni 6/6, Miholics -, Körtélyesi 5. Edző: Branislav Dzunic

A folytatás csütörtökön 18 órától a Kecskemét vendégeként. 
 
2014. december 14. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás