Csapatként kaptunk ki

A 61. Tippmix Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa negyeddöntőjében az Atomerőmű SE ellen próbáltuk kiharcolnunk az elődöntőbe kerülést. A paksiaknál Barnies vállalta a játékot, nálunk Radic is ott volt a kezdőben. 

Zalakerámia ZTE KK- Atomerőmű SE 58-61 (18-18, 18-17, 12-13, 10-13)

Debrecen Főnix Csarnok, Pálla Z., Praksch P., Söjtöry T. (dr. Valovics István)

Zalakerámia ZTE KK: Kinney -, Vaughn 15/6, Benke 16/3, Szabó 16/6, Radic 8. Csere: Horváth Á. 3/3, Mohácsi -, Mikovic -. edző: Bencze Tamás

Atomerőmű SE: Hinds 19/6, Ruják 3/3, Barnies 5/3, Eilingsfeld 19/3, Guinn 6. Csere: Medve -, Ogunyemi 7, Garamvölgyi 2. edző: Teo Cizmic

A találkozó elején kettő Radic duplára, két paksi hárompontos érkezett (4-6). A 2. percben Benke egyenlített, majd Szabó hármasával vezettünk (9-6). Guinn és Eilingsfeld kosaraival visszavette az előnyt a Paks. Vaughn duplájára Eilingsfeld egy büntetővel felelt és így az 5. percben 11-11-et mutatott az eredményjelző.  Felváltva szereztek kosarat a csapatok és egyikük sem tudott elszakadni a másiktól. A 8. percben Szabó hármasával szereztünk némi előnyt, amit Ruják hamarosan kiegyenlített (18-18). 

A második negyed elején Hinds 2+1-es akciójára, Benke hasonlóval válaszolt (21-21). A 14. percre Guinn és Eilingsfeld kosaraival ellépett a Paks (21-25). Jókor jött Vaughn távolija, amire sajnos Hinds is előhúzott egy hárompontost (24-28). A negyed felénél Radic zsákolásával és Vaughn újabb hármasával sikerült megfordítanunk az állást (29-28). Eilingsfeld büntetőire Szabó szintén büntetőkkel felelt, majd a 18. perc elején Horváth Ákos triplájával, négy ponttal elléptünk (34-30). Paksi időkérés után Eilingsfeld hármasával folytatódott a mérkőzés (34-33). Az utolsó percbe kanyarodva Barnies szerzett egy duplát. 12 másodperc volt hátra, amikor Vaughn próbált a gyűrű felé törni, de Barnies odaütött. Deo nem hibázott, így előnyel mehettünk a nagyszünetre (36-35). 

A második félidő első kosarát Hinds szerezte, majd Benke és újra Hinds következett (38-39). Hogy a sorminta ne szakadjon meg Benke dobott újabb kosarat, csak ezúttal egy távolit (41-39). Némi ponttalanság után Vaughn büntetőjével és közelijével, valamint Benke duplájával elléptünk a Pakstól (46-39). Elég volt egy kis kihagyás és a 26. percre két pontra feljött az Atom (46-44). Szabó közelijével tartottuk a távolságot ellenfelünktől. A hajrában Hinds és Garamvölgyi kosaraival kiegyenlített a Paks (48-48). Az utolsó percben már nem sikerült kosarat szerezni egyik csapatnak sem, így döntetlenről folytatódhatott a mérkőzés. 

Másfél perc elteltével Benke indította el a pontgyártást (50-48). Egy jó védekezés és egy pontos támadás végén Szabó szerzett újabb kosarat (52-48). Három perc elteltével Hinds talált a gyűrűnkbe (52-50). Sajnos megakadt a támadójátékunk és Hinds és Eilingsfeld pontjaival fordított az ASE (52-54). Az időkérésünk sem hozott változást a játékunkban. Radic kimaradt dobása után Ogunyemi növelte egy duplával a Paks előnyét (52-56). Radic kihagyott büntetője és Szabó hármas kísérlete után a Paks sem tudott pontot szerezni. A 37. perc elején Radic egy zsákolással törte meg a gólcsendünket (54-56). Eilingsfeld 2+1-es akciójára Szabó válaszolt egy közelivel, de még mindig hárommal az ASE vezetett (56-59). Egy perccel a vége előtt Bencze Tamás időt kért. A támadásunk nem sikerült, mert Radic rossz helyre passzolt, Szabó pedig egy támadáson belül kétszer is faultolt és kipontozódott. Eilingsfeld büntetői után újra időt kértünk (56-61). 21 másodperc maradt a mérkőzésből és mi támadhattunk. Vaughn hármasa kimaradt, ahogy Ruják büntetői is. A végén még Benke szerzett egy közelit, de ez már nem segített rajtunk és kikaptunk. 

Bencze Tamás: - Gratulálok a paksiaknak, mert nem hagyták magukra erőltetni azt, amit szerettünk volna. Pakson a sok gyorsindítással nyertünk, hiába voltak a mai napon is szerzett labdáink és lepattanóink, nem tudtunk ritmusba kerülni. A védekezéssel elégedett lehetek, hiszen 61 pontot kaptunk, ez is mutatja az öldöklő küzdelmet, ami minden egyes labdáért ment. Támadásban nagyon gyengék voltunk. Két-három emberünk is volt a támadásszervezésre, de csapatként kaptunk ki. Lettek volna még más lehetőségeink, de nem sikerült. Nagyon szomorú vagyok, mert jó esély volt a továbbjutásra. Az első meccset elnézve, bárki meg tud verni bárkit, sajnos mi ebben a sorozatban már nem veszünk részt, maradt a bajnokság.

Lelkes szurkolóinknak köszönjük, hogy Debrecenbe is elkísérték csapatunkat!

2018. február 16. Zalakerámia ZTE KK /Jóna István 
 

Megosztás